CUBASE opožděná midi data

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 14:12

Re: CUBASE opožděná midi data

Příspěvek od hubert » 08 črc 2010 23:56

Ale audio latencia nema predsa nic spolocne s tym ako sa ti zapisu MIDI noty so sequenceru....

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: CUBASE opožděná midi data

Příspěvek od Axerathix » 09 črc 2010 00:05

Aha, tusil som to :) ale tusim potom Reason uplne inak funguje ako Sonar. Pretoze tam ked nastavim vacsiu latenciu tak aj pri tom nahravani to citit - cize noty budu zapisane vtedy, kedy som pocul ten zvuk, priblizne.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 14:12

Re: CUBASE opožděná midi data

Příspěvek od hubert » 09 črc 2010 00:19

AKoze ked pocujes vdaka latencii oneskorene tak je to logicke....ze inak hras....ale nikdy nedosiahnes to aby ti zvuk zaznel skor nez zahras.... :D to s tym skorsim zapisom MIDI dat bude mat niekde inde dovod....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CUBASE opožděná midi data

Příspěvek od Pytkin » 09 črc 2010 00:34

Axerathix píše:Presne takyto problem mam aj ja. Snazim sa maximalne presne zahrat pri nahravani, ale pozrem a vidim ze u mna su to presne 16tiknky dopredu.
sak toto je ta vec s USB interfejsmi a IGNOREPORTFILTER ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 14:12

Re: CUBASE opožděná midi data

Příspěvek od hubert » 09 črc 2010 00:42

Hej?...no vidis a ja som si furt myslel ze len ked sa Ti noty zapisuju neskoro.....

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: CUBASE opožděná midi data

Příspěvek od Axerathix » 10 črc 2010 17:54

hubert píše:...ale nikdy nedosiahnes to aby ti zvuk zaznel skor nez zahras.... :D
Nie tak som to nemyslel, chcel som povedat, ze ze vtedy sa zapise midi v reasone ked pocujem zvuk. Cize ked zahram notu a budem pocut zvuk o 10sekund tak ho tam vtedy ten program zapise - do midi data. V sonar a teraz skusam aj cubase, tak tam aj keby zvuk zahral o 1minutu neskor tak midi data sa zapisu hned ako stlacim klavesu. Lenze ono to dajak divno zapisuje ako keby celi program bol spomaleny pri nahravani, cize ja to pri nahravani pocujem dobre ale on si to nejak zle zosinchronizuje a ja to mam vsetko zapisane o nieco skor.

Tak som zistil ze metronom mi hra o nieco skor (Sonar LE). Zaujimave, tym padom preto zle zapisuje lebo ja sa snazim hrat presne a aj ked sa trafim tak v pianorolle budem mat noty posunute dolava cize ako keby skor zapisane. Zistil som to tak, ze ked som si dal presne na takt tu palicku ktora sa hyba ked spustim play, tak nepocut celi klik metronomu ale iba polovicu zneho. Az ked som spustil playback o nieco pred taktom, vtedy bolo celi klik. Vyriesil som to tym, ze som pouzil iny audio driver. V sonare som zmenil z WDM na MME, v cubase som sa stym zatial nehral. Ale aj tak som nie vzdy presne hral, tak som skusal timeoffest a mozno je to tym ze v reasone mam vacsiu latenciu a snazim sa skorej dopredu na ten klik zahrat tak tym padom hram o nieco dopredu a preto ked som si posunul v sonare timeoffest tak hram teraz presne. :)

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: CUBASE opožděná midi data

Příspěvek od vras » 11 črc 2010 20:37

Pytkin: diky, ten "ignoreportfilter", to bude asi ono, keystation 88es jsou pichly pres USB. Sorry, to tema s ignoreport... souborem tady uz asi nekdy probehlo, akorat jsem si nepamatoval souvislost.. Jdu to zkusit.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 623
Registrován: 02 led 2007 05:44

Re: CUBASE opožděná midi data

Příspěvek od markuc » 15 črc 2010 09:53

Steinberg k tomuhle problemu vydal takovej peknej PDF manualek, bude ke stazeni na strankach ve foru. Ale to uz bude par let a myslel jsem, ze s novymi verzemi je to uz vyreseny ... tak asi neni ... hlavne, ze za to chtej ty strasny penize ... :D

Odpovědět