Cubase problém s nastavením zvukové karty

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
MrKolmi
Příspěvky: 16
Registrován: 02 črc 2010 17:05

Cubase problém s nastavením zvukové karty

Příspěvek od MrKolmi » 08 čer 2011 22:18

Dobrý den,

nejdřív bych se chtěl omluvit, jestli se ptám na něco, co už tu padlo.. nic sem zde týkajícího mého problému nenašel, přejdu tedy k problému

používám software Cubase 5 a vlastním zvukovou kartu Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio, problém je v tom, že když si v Cubase tuto zvukovou kartu nastavím, čímž myslím

http://www.2imgs.com/2a415872a1

mám strašně zpožděnou latency, s šíleným sekáním..

když zvolím druhou variantu, která je tato:

http://2imgs.com/f79c85af7c

není tam nastavený output a tím pádem to nevydává absolutně žádnej zvuk, viz. další screen

http://2imgs.com/d5bea78d5e

a když se ten output pokusím nastavit v control panelu, tak to udělá tohle.. ale stejně nic

http://2imgs.com/a2c9d0fa29

výsledek této varianty prostě je, že se z reproduktoru neozve ani prd

předem mnohokrát díky za rady, budu opravdu vděčný !!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase problém s nastavením zvukové karty

Příspěvek od Pytkin » 08 čer 2011 22:20

ale ved na outpute tam mas krizik .. akoby bol vypnuty .. to nejde zapnut ?

Xfi nema vlastny asio ovladac ako creative audigy karty ?

supreff
Příspěvky: 147
Registrován: 14 led 2011 19:22

Re: Cubase problém s nastavením zvukové karty

Příspěvek od supreff » 08 čer 2011 22:23

tak vypni cubase,restartuj asioall,zapni in a out a zapni cubase :wink:

MrKolmi
Příspěvky: 16
Registrován: 02 črc 2010 17:05

Re: Cubase problém s nastavením zvukové karty

Příspěvek od MrKolmi » 08 čer 2011 22:25

nejde, pořád to právě ukazuje Inactive

a to nevím, ty ovladače jsou ale nainstalované dobře a nějaký vlastní ovladač na nastavení tuším má.. myslel sem ale že tenhle problém jde vyřešit přímo v Cubase

MrKolmi
Příspěvky: 16
Registrován: 02 črc 2010 17:05

Re: Cubase problém s nastavením zvukové karty

Příspěvek od MrKolmi » 08 čer 2011 22:27

supreff píše:tak vypni cubase,restartuj asioall,zapni in a out a zapni cubase :wink:
kde resetnu asioall?

supreff
Příspěvky: 147
Registrován: 14 led 2011 19:22

Re: Cubase problém s nastavením zvukové karty

Příspěvek od supreff » 08 čer 2011 22:29

a spidif in a out maš vyplej?

supreff
Příspěvky: 147
Registrován: 14 led 2011 19:22

Re: Cubase problém s nastavením zvukové karty

Příspěvek od supreff » 08 čer 2011 22:30

natvrdo ten program ukonči a pak ho najdi v program files a zapni

MrKolmi
Příspěvky: 16
Registrován: 02 črc 2010 17:05

Re: Cubase problém s nastavením zvukové karty

Příspěvek od MrKolmi » 08 čer 2011 22:30

supreff píše:a spidif in a out maš vyplej?
tak teďka nevím co myslíš :wink:

MrKolmi
Příspěvky: 16
Registrován: 02 črc 2010 17:05

Re: Cubase problém s nastavením zvukové karty

Příspěvek od MrKolmi » 08 čer 2011 22:35

supreff píše:natvrdo ten program ukonči a pak ho najdi v program files a zapni
provedl jsem, ale pořád stejné.. asioall nemá output a nebo ho ukazuje jako Inactive

supreff
Příspěvky: 147
Registrován: 14 led 2011 19:22

Re: Cubase problém s nastavením zvukové karty

Příspěvek od supreff » 08 čer 2011 22:44

v asioall máš S/PDIF IN a S/PDIF OUT tohle vypni a zapni line in a out

MrKolmi
Příspěvky: 16
Registrován: 02 črc 2010 17:05

Re: Cubase problém s nastavením zvukové karty

Příspěvek od MrKolmi » 08 čer 2011 22:49

supreff píše:v asioall máš S/PDIF IN a S/PDIF OUT tohle vypni a zapni line in a out
jo vypadá to na pokrok, ale ten out se pořád ne a ne se zapnout.. mrkni na tohle, na ten červenej křížek

http://2imgs.com/bc273e14c7

MrKolmi
Příspěvky: 16
Registrován: 02 črc 2010 17:05

Re: Cubase problém s nastavením zvukové karty

Příspěvek od MrKolmi » 08 čer 2011 22:51

a u toho to píše, " MS GS WaveTable Synth enabled? " .. nejspíš to je nějakej hnus, co ten line out zakazuje, ale netuším co to je a jak to napravit

supreff
Příspěvky: 147
Registrován: 14 led 2011 19:22

Re: Cubase problém s nastavením zvukové karty

Příspěvek od supreff » 08 čer 2011 22:58

ten in a out zapni tehdy když máš vyplej cubase,pak by se ti ten křížek neměl ukázat myslim,

MrKolmi
Příspěvky: 16
Registrován: 02 črc 2010 17:05

Re: Cubase problém s nastavením zvukové karty

Příspěvek od MrKolmi » 08 čer 2011 23:06

supreff píše:ten in a out zapni tehdy když máš vyplej cubase,pak by se ti ten křížek neměl ukázat myslim,
mno ale jak to mám udělat, když vypnu cubase tak mi ta ikona v pravym dolním rohu zmizí a pak nevím kde to najít

supreff
Příspěvky: 147
Registrován: 14 led 2011 19:22

Re: Cubase problém s nastavením zvukové karty

Příspěvek od supreff » 08 čer 2011 23:10

v program files

Odpovědět