Cubase se mi strašně seká

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 úno 2007 10:49

ja by som zacal tym ze otvorim task manager a kukam na percenta cpu, ci tam nie je nejaky zahadny "proces" ktory zerie 90% cpu = tvoj komp prave pravdepodobne posiela spamy do burkiny faso rychlostou 1000 majlov za sekundu, namiesto toho aby pocital vst :)
samozrejme BS-ho rada je takisto dobra a asi nezalezi co urobis prve... antivir mas aky?

Uživatelský avatar
mario.severin
Příspěvky: 127
Registrován: 02 úno 2007 14:08

Příspěvek od mario.severin » 15 úno 2007 14:04

Mám plnou verzi NODa. A Kerio jako firewall...

Zatím moc děkuji. Až dojedu z roboty, tak to zkusím...

MarioS

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 15 úno 2007 14:12

no ze mam v task manageru neco co zere zahadnych 90 procent vykonu se mi deje docela casto... co s tim?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 15 úno 2007 14:23

Cyril: zab ho :) BTw nejsou to necinne procesy ? ;))

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 15 úno 2007 14:44

Kermitak: jo, "necinne procesy systemu"... to je co? dik
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 úno 2007 15:10

Cyril píše:Kermitak: jo, "necinne procesy systemu"... to je co? dik
to znamena ze procak robi palcami "mlejnek", skrabka sa na zatylku, v zadku a medzi lopatkami, pripadne si spara zuby velkym masiarskym nozom :)

inak
http://en.wikipedia.org/wiki/Idle_task
Naposledy upravil(a) kexik dne 15 úno 2007 15:16, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 15 úno 2007 15:14

kexik: krasnej obraz, ale moc moudrej z tyhle odpovedi nejsem :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 úno 2007 15:25

mario.severin píše:Mám plnou verzi NODa. A Kerio jako firewall...

Zatím moc děkuji. Až dojedu z roboty, tak to zkusím...

MarioS
v tom pripade odpoj sietovu pripojku a zostrel task managerom kerio aj noda (ak to vobec ide) a potom pouzivaj cubase... ak kerio sustavne odraza nejake pokusy o prienik, moze to byt ono. na percentach cpu pre jednotlive procesy v task manageri by si to mal byt schopny odhalit

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 15 úno 2007 15:25

Cyril píše:kexik: krasnej obraz, ale moc moudrej z tyhle odpovedi nejsem :)
nečinné znamená nečinnost - když ti to u nich ukazuje 90%, znamená to, že CPU je vytížený na 10%

Prostě to neřeš, je to tak správně. :wink:
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 15 úno 2007 15:30

Aha, diky, ja z toho mel schizy :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 15 úno 2007 15:39

Cyril píše:Aha, diky, ja z toho mel schizy :)
Já se toho taky vždycky leknu než mi to docvakne :D
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
mario.severin
Příspěvky: 127
Registrován: 02 úno 2007 14:08

Příspěvek od mario.severin » 15 úno 2007 18:33

BS měl pravdu - byl tam konflikt, následná reinstalace proběhla se zaťatými zuby, ale vše se podařilo i přes počáteční odmítání zvukovky Cubasem. Ovšem TOM-Thak píše, že spustí v pohodě - cituji: 4Moogy 4FM8 + Z3ta+ apod. kravinky..., což se mi zdá hodně, ale je pravda, že Minimoog mě při hře obouruč žere kolem 35%, takže mě nezbývá než šetřit CPU kde se dá...

Děkuji všem za skvělé rady...

MarioS

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 15 úno 2007 18:51

Na vytížení CPU VSTčkem má mimo náročnosti presetu samozřejmě vliv i polyfonie. Čím víc, tím "hůř". :wink:
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Exit
Příspěvky: 20
Registrován: 16 bře 2005 23:32

Příspěvek od Exit » 15 srp 2007 21:13

mam podobny problem,praska mi to ve winampu,tak i v cubasu..reinstaloval jsem z visty zpet na xp a stalo s emi toto,drivery pouzivam stejne jako drive pro xp..nevite nekdo,cim to muze byt?mam uplne cisty system...

Odpovědět