Cubase - vse zapojeno spravne, nic ven.

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Cubase - vse zapojeno spravne, nic ven.

Příspěvek od alquadim » 08 srp 2013 19:20

Zdravim,

mam MAudio Sono 88. Nastavil jsem vse v Cubase spravne, tedy OUT1/2 na spravne kanaly (pres ASIO4ALL).

Mixer reaguje, jako by to hralo, lec ven nejde nic. Zkousel jsem pro jistotu i jine programy (FL, Ableton), bez problemu.

Proste to ma hrat, ale nehraje. Cumim, protoze vsechno je tak, jak ma byt. Nebo existuje jeste nejake kouzelne slovo/tlacitko?

Predem diky moc za odpovedi.

S pozdravem

S.

PS: Nejspis bude nekde problem v ASIO4ALL, pri prepnuti na HD Audio zvukovku v NB hraje, pri prepnuti driveru ASIOFullDuplex (bohuzel hrozna latence) taky.

Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 207
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Re: Cubase - vse zapojeno spravne, nic ven.

Příspěvek od dJR » 08 srp 2013 23:17

Control Room, tady hledej zakopaného psa. Máš zapnutý Control Room? Ano-ne? Pokud ano, máš přiřazený hlavní stereo výstup ve VST Connection v Outputs a současně v Studio? Potom to odepni v Outputs. A nebo vypni Control Room a jeď jen na Outputs.

Good luck!

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Re: Cubase - vse zapojeno spravne, nic ven.

Příspěvek od alquadim » 09 srp 2013 10:03

Dik za odpoved, CR jsem taky ruzne kobinoval, zapinal, vypinal, bohuzel nic.

Nakonec uz jsem to po dvou hodinach vzdal a jeste jednou pokusne preinstalil Cubase (predtim jsem to samozrejme zkousel taky, ale porad to bylo to same). Najednou se stal zazrak a funguje to presne tak, ja ma.

No proste, i pocitace maji sve dny (i kdyz je to TEN pocitac). ;]

Nicmene si myslim, ze tam byla nekde spatna komunikace mezi ASIO4ALL a Cubase, po reinstalaci se to vzpamatovalo (u HD zvukovky z NB to totiz predtim neukazovalo ani Headphones pri zapojeni jacku do line out).

Tak zatim.

S.

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Re: Cubase - vse zapojeno spravne, nic ven.

Příspěvek od alquadim » 17 zář 2013 12:28

Tak se mi toto stale opakuje, nevim proc. Snazim se na to prijit, lec nejak se nedari. Bylo by dobre to rozuzlit, mozna se i nekomu dalsimu bude hodit, v cem by mohl byt problem.

Pokud mate jeste nejake napady, urcite sem s nima, budu zkouset.

Predem diky.

S.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase - vse zapojeno spravne, nic ven.

Příspěvek od Stan » 17 zář 2013 15:11

Tady neni co resit. Mas to pouze spatne nastavene. Prekontroluj ASIO, v Cubase nastav spravne zvukovku, vystup posli bud na normalni vystup nebo na CR a je hotovo. Pokud to hrat nebude pak to neni v Cubase ale v driverech zvukovky. Aktualizuj vse na posledni verze. Prekontroluj si take nastaveni interni zvukovky. A když ani to nezabere tak otoč volume doprava. :) just kidding

Uživatelský avatar
48cube
Příspěvky: 145
Registrován: 14 úno 2013 13:36

Re: Cubase - vse zapojeno spravne, nic ven.

Příspěvek od 48cube » 18 zář 2013 08:19

Hlavne bych si ohlidal, at spolecne s Cubase nebezi zadna jina audio aplikace. Pokud je mi znamo, tak ASIO4ALL nezvladne obslouzit vic jak jednu aplikaci a ta prvni spustena driver zamkne pro sebe, ale to by snad melo vyhodit nejakou hlasku.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase - vse zapojeno spravne, nic ven.

Příspěvek od pavlii » 18 zář 2013 08:26

Pravdu díš, ale hlášku to nevyhodí, nebo spíš nemusí; záleží na té které aplikaci.

P.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Cubase - vse zapojeno spravne, nic ven.

Příspěvek od delay » 18 zář 2013 09:32

Je to přesně tímhle... Pokud pustíš PC a pak hned třeba Firefox nebo jinej prohlížeč a na něm fb či jinou aplikaci využívající zvuky, tak audio driver je už blokovanej, kdžy pak pustíš Cubase, tak ti nebude hrát, laicky vyjádřeno je nutný ukončit všechny programy, který jakkoli využívaj audio...

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase - vse zapojeno spravne, nic ven.

Příspěvek od Stan » 18 zář 2013 11:47

Nemám sice PC, ale že by comp odstavil externí zvukovku pro FF či jiné aplikace a zablokoval její využívání pro Cubase? To se mi nezdá. Na Mac můžu spustit VLC, itunes a přehrávat Cubase bez problémů

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Cubase - vse zapojeno spravne, nic ven.

Příspěvek od delay » 18 zář 2013 12:16

Stan: to záleží na zvukovce a hlavně ovladači. Bavíme se o ASIO4ALL a moje zkušenost taková je. Tedy v práci, kde mám nějakou onboard šitku a Cubase na ASIO4ALL, takže vím co a jak... S origo ASIO driverem od karty by to dělat nemělo.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase - vse zapojeno spravne, nic ven.

Příspěvek od Stan » 18 zář 2013 13:15

Sono 88 má zabudovanou zvukovku. Takže to bude spíše ve správném nainstalování (podle návodu) z CD a nastavení driverů Sono 88 v PC a následný update na poslední verzi či přímo stažení posledních driverů od výrobce. Podle mne je to pouze v nastavení driverů Sono 88.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2673
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Cubase - vse zapojeno spravne, nic ven.

Příspěvek od MDudas » 18 zář 2013 14:46

Sono88 sa tu uz niekde riesilo.
Napis presne, ako mas zapojene kable a co kam posielas, lebo to neni celkom ako bezna zvukovka....

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Re: Cubase - vse zapojeno spravne, nic ven.

Příspěvek od alquadim » 26 zář 2013 17:09

Diky za rady, lec vse jsem zkousel i predtim.

U FF a podobnych to blokuje jen v pripade, ze se do toho vecpe Flash, to uz vim. Vsechno jsem tedy pozaviral, povypinal, Cubase stale nic.

Jinak velice podstatna vec, ve FL a jinych to funguje OK (psal jsem vyse). Jinak, nastaveni v Cubase mam si myslim snad dobre. Bude to zase nejaka p..., jako vzdy, lec prijit na ni, aby byl clovek moudrejsi.

Jestli vas uz nic nenapada, jeste to pozkusam, ale je to zoufale. Drivery mam nejnovejsi. Ono je zajimave, ze ve FL a treba Abletone to jede, lec Cubase je jediny problem.

No, jeste to fakt prolezu.

Jinak samozrejme diky za reakce.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase - vse zapojeno spravne, nic ven.

Příspěvek od Stan » 26 zář 2013 18:52

Hmm ještě jsem koukal že poslední Firmware (2012) není kompatibilní s posledními drivery. :shock: No tak to už je na mě moc. Jestli ti to nenadělalo paseku v ovladačích u Cubase. Ještě je možnost znova nainstalovat pouze poslední update Cubase, aby si načetl správný drivery ale raději to ještě jednou projeď od začátku protože jestli ti to šlape v ostaních DAW tak nevidím důvod proč by to nemělo šlapat v Cubase.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase - vse zapojeno spravne, nic ven.

Příspěvek od pavlii » 27 zář 2013 08:51

Mno a co takhle zkusit konečně použít ovladač pro SONO 88 a ne ASIO4ALL? Alespoň jsem tu nijak nezaregistroval, že by byla tato možnost zkoušená....

P.

Odpovědět