Cubase - zrychlit nahraný track

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
saxi2006
Příspěvky: 10
Registrován: 23 led 2013 10:34

Cubase - zrychlit nahraný track

Příspěvek od saxi2006 » 23 led 2013 10:40

zdarec cubasáci, mám takovou prosbu ohledně cubase 5.chtěl bych se zeptat jestly je možné nahrát audio track v tempu např..50 bpm a po té ho zrychlit např. 120 bpm, prostě jestli jde zpomalovat a zrychlovat audio track ....... a muj dryhý problém je že když nahrávám audio track a mám puštěný metronom tak se mi také nahrává takže je v nahrávce slyšet a nevim co stím, jsem začátečník tudíž budu rád za každou radu díky moooc

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase - zrychlit nahraný track

Příspěvek od Pytkin » 23 led 2013 10:53

zrychlenie/spomalenie audia je timestretching .. v cubase to je v menu process .. stretch audio , alebo tak dako sa to vola ..

metronom si musis spravne nastavit , aby ti nehral do nahravky .. nepises aku mas zvukovku , ako to mas pozapajane a nastavene .. vestecku gulu mi syn vcera rozbil , takze bez tvojich udajov , sa nepohnem ..

saxi2006
Příspěvky: 10
Registrován: 23 led 2013 10:34

Re: Cubase - zrychlit nahraný track

Příspěvek od saxi2006 » 23 led 2013 11:38

Hned na začátku vám děkuji za info.. opravdu jsem to našel podle postutpu co jste mi napsal, ale to asi muj problém vevyřeší,jelikož jsem chtěl nahrávat midi z yamahy mox 6 ale na dalším foru jsem zjistil že mohu nahrát pouze jeden midi track s efekty a nebo 16 tracku bez efektu což je zvukově hrozný tak jsem myslel že bych nahrával audio že cokoliv budu nahrávat si poté zrychlím a vyhnu se tímto midi, a kdybych chtěl midi používal ch vst co mám naistalované takže bych využil zvuky z mého piana a midi z vst. proč vlastně potřebuji abych track zpomalil se určitě ptáte...odpověd je abych mohl nahrávat přesněji, nejsem pianista ale některé tracky otřebuji zpomalit abych dosáhl uspokojujícího výsledku . To zpomalení timestreth je docela slyšitelné se mi zdá...nevím no...............A co se toho metronomu týče tak používám zvukovku steinbrg ci1 usb do pc a jetě do mixu behringer a vněm mám i ostatní nástroje...nevím jestly jsem to v cubase nastavil vše ok

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase - zrychlit nahraný track

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 23 led 2013 12:06

tak proc nenahrajes pomaleji midi, potom timestretchuj samotnej midi part misto audia, a az potom nahraj audio vystup syntaku. timestretch 50 -> 120 nedava smysl, to bude znit blbe.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase - zrychlit nahraný track

Příspěvek od Pytkin » 23 led 2013 12:46

no nahravaj v midi .. a az ked si s tym spokojny , potom to prehraj do audia ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Cubase - zrychlit nahraný track

Příspěvek od TOM-Thak » 23 led 2013 20:22

Ještě bych dodal, že efekty si tam pak nasázíš až si to vyjedeš do audia.. nahrávej to bez efektů a ty si pak budeš moc doladit.

saxi2006
Příspěvky: 10
Registrován: 23 led 2013 10:34

Re: Cubase - zrychlit nahraný track

Příspěvek od saxi2006 » 24 led 2013 12:29

No tak se dá říct že to midi bych jakože měl vyřešený, bud budu nahrávat 16 midi bez efektu s tím že si je tam pak dosázím třeba z vst, a nebo bych mohl nahrávat po jednom tecku s efektama ale budu muset kažej vyexportovat do wav a zpátky do programu ....co se dá dělat ........ale co stim metronomem pořád se mi nahráva pokud nahrávám audio track sníma mi to kopletně vše co nahraji , třeba když jako první track mám rytmus nahraný v midi a jako další track přidám audio track a začnu nahrávat tak se nahrává uplně vše co slyší ten track jako kdyby to snímal mikro. nevím jestly mi rozumíte nejsem tak znalej v odborných termínech takže se omlouvám ale každopádně prosím o radu.....díky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase - zrychlit nahraný track

Příspěvek od Pytkin » 24 led 2013 12:42

uz mam novy vestecku gulu .. lestim , lestim .. a furt nevidim tu tvoju zvukovku .. budes musiet pomoct ..

xdudy
Příspěvky: 262
Registrován: 12 led 2003 23:50

Re: Cubase - zrychlit nahraný track

Příspěvek od xdudy » 24 led 2013 16:12

já nějak nechápu - cituji:"mohu nahrát pouze jeden midi track s efekty a nebo 16 tracku bez efektu"
jestli sem správně pochopil deláš v Cubasi - tak proč neděláš všechno v midi za použití nejakejch VST instrumentů ??? a do audia si to vyexportuješ až nakonec

ad nahrávání audia - asi nemáš správně nastavenou zvukovku a routování v Cubase ( jak psal Pytkin napiš co maš v počítači za zvukovku)

saxi2006
Příspěvky: 10
Registrován: 23 led 2013 10:34

Re: Cubase - zrychlit nahraný track

Příspěvek od saxi2006 » 25 led 2013 12:11

Ano mohl bych dělat jen z vst instr. al chtěl bych použít zvuky z mého synt.MOX6 a musím říct že jsou tam opravdu některé zvuky fakt good a nemohu jich použít víc jak jeden protože když použiji 16 midi ... tak jsou bez efektu prostě hnus jen sirový zvuk ale to už nějak neřešim. Co se zvukovky týče mám Steinberg CI1 a nemám jí v pc ale je to externí zvukovka. Myslím si že to není nějakej problém to najít zřejmě jí mám nějak blbě nastavenou........díky za radu

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase - zrychlit nahraný track

Příspěvek od Pytkin » 25 led 2013 15:11

divam sa na tu zvukovku ... a tam neni co zle nastavit .. do inputu sa neda primiesat vystup ..

Obrázek

xdudy
Příspěvky: 262
Registrován: 12 led 2003 23:50

Re: Cubase - zrychlit nahraný track

Příspěvek od xdudy » 25 led 2013 22:28

k čemu je ten poslední poťák MIX - jsou tam polohy input a DAW ??? - není to tím - jen hádám nevym - ale to je blbost to je asi myšleno na výstup nebo do sluchátek ?


jinak jestli má nastavenou cubasi:

ASIO driver in VST Audiosystem
v Cubase jdi do "Devices--> Device Setup--> VST Audiosystem a vyber ASIO driver pro tvoji Ci interface
a VST Connections
jdi do : "Devices -> VST Connections" na záložce IMPUT nastav vstupy a na záložce OUTPUT nastav výstupy

pak si v novym projektu dá ad audiotrack , propojí audiovýstup z kláves do vstupu na tej zvukarne tak to musí nahrávat čistě jen audio z tech kláves

sem jen zbežne mrknul na ty klavesy píšou (Vestavěné USB Audio/MIDI rozhraní se 4 vstupy a 2 výstupy ) - podle mne je problém v tom máš to nejak propojený blbě všechno dohromady asi.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase - zrychlit nahraný track

Příspěvek od pavlii » 25 led 2013 23:03

Poťák MIX je na ovládání monitoringu; buď vstupu (Direct Monitoring = bez latence, ale i bez efektů) nebo DAW (=s latencí, ale efektama z DAW), případně poměru těch signálů. Ale jak píšeš - je to jen pro výstup, nic v DAW to neovlivní.

P.

xdudy
Příspěvky: 262
Registrován: 12 led 2003 23:50

Re: Cubase - zrychlit nahraný track

Příspěvek od xdudy » 25 led 2013 23:18

jo jo určitě žene main out z cubase do in tech klaves a vrací se mu to na out těch kláves a leze to přez zvukárnu do in cubase - taková malá nekonečná smyčka

hele jak to máš vlastně propojený ???

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase - zrychlit nahraný track

Příspěvek od pavlii » 26 led 2013 00:08

Hele chlapi, fakt brzděte. Dokud saxi nenapíše, jak to přesně má zapojené, tak budete cyklit.

P.

Odpovědět