Dve VST v jednej stope

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Dve VST v jednej stope

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 19 pro 2011 18:25

mno ja myslim, ze cubase ma MIDI sendy, ktery fungujou jako AUDIO sendy, ne? takze z jedny (midi) stopy se da sendovat do jiny, kde bude navolenej jako vystup ten druhej VSTi. ale nemam to pred sebou, nepouzivam to, takze me kdyztak opravte.

gilmour
Příspěvky: 28
Registrován: 25 zář 2010 14:09

Re: Dve VST v jednej stope

Příspěvek od gilmour » 19 pro 2011 20:27

Gilmour je gitarista s elektrotechnickou školou a bývalý rádioamatér (majster slovenska).. :-) skôr bojujem s VST-čkami a používam nesprávnu terminológiu. Konkrétne som bojoval s VSTi EMS Synthi A ktorý som vymenil za KX-Synth-X16.. každú radu si naozaj vážim, len so mnou trochu trpezlivosti.. :-)

gilmour
Příspěvky: 28
Registrován: 25 zář 2010 14:09

Re: Dve VST v jednej stope

Příspěvek od gilmour » 19 pro 2011 20:51

Presne také niečo som chcel urobiť a myslím, že mi to raz fungovalo. V MIDI stope som dal do Sendu iný VSTi, ten by mal byť akože paralelne zapojený s pôvodným, len neviem kde v MIX-e nastaviť zmiešavanie tých dvoch nástrojov.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Dve VST v jednej stope

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 19 pro 2011 22:28

gilmour píše:Presne také niečo som chcel urobiť a myslím, že mi to raz fungovalo. V MIDI stope som dal do Sendu iný VSTi, ten by mal byť akože paralelne zapojený s pôvodným, len neviem kde v MIX-e nastaviť zmiešavanie tých dvoch nástrojov.
jo, ted jsem se na to koukal. normalne v nastaveni danyho midi kanalu kliknes v sekci sendu a zvolis ze seznamu v projektu aktivnich midi vstupu. budou pak hrat obe stopy naraz identicky midi data.

gilmour
Příspěvky: 28
Registrován: 25 zář 2010 14:09

Re: Dve VST v jednej stope

Příspěvek od gilmour » 19 pro 2011 22:38

Už sa mi podarilo rozchodiť aj Send.. :-) v podstate ste ale mali pravdu, že dve VSTi nejdú zapojiť za sebou tak ako som sa pýtal na začiatku, to by muselo ísť cez insert a to mi Cubase neponúka.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Dve VST v jednej stope

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 20 pro 2011 00:14

gilmour píše:Už sa mi podarilo rozchodiť aj Send.. :-) v podstate ste ale mali pravdu, že dve VSTi nejdú zapojiť za sebou tak ako som sa pýtal na začiatku, to by muselo ísť cez insert a to mi Cubase neponúka.
no jestli bys rad hral v jedinym MIDI partu, a chces, aby stejny noty zaroven hralo dalsi VSTi, a potom jeste vsechno dohromady efektovat v jedinym kanalu spolecne -- tak krome vyse popsanyho MIDI sendu jeste vytvor group channel, tam nasmeruj vystupy obou VSTi, a tam osad inserty efektama. system audia vs midi je v cubase asi z historickejch duvodu hodne chaotickej... VSTi muzes bud pridavat manualne do racku (F11), potom potrebujes jeste vytvorit novou midi stopu a z ni posilat midi do VSTi v racku. nebo muzes vytvorit ad hoc VSTi kanal (kterej je napevno svazanej s VSTi, ktery vyberes) -- tam uz nemusis pridavat MIDI kanal, je to konsolidovany do jedny stopy. kdyz to pouzivas furt, tak ti to prijde normalni, ale pro novacka uplne chapu, ze je to desnej maglajz. co sem videl, tak ableton je v tomhle hodne dobrej, proste drag&dropujes veci do stop a ono to hraje.

gilmour
Příspěvky: 28
Registrován: 25 zář 2010 14:09

Re: Dve VST v jednej stope

Příspěvek od gilmour » 20 pro 2011 19:09

Ja s Cubase ani tak nemám problém, ako som bojoval s VST-čkom Synthi AVS. Videl som s ním video a pri rovnakom nastavení mi to vôbec nešlo. Ked som nainštaloval KX-Synth-X16 tak ten mi išiel bez problémov.

Odpovědět