Dve VST v jednej stope

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
gilmour
Příspěvky: 28
Registrován: 25 zář 2010 14:09

Dve VST v jednej stope

Příspěvek od gilmour » 16 pro 2011 22:36

Zdravím, chcel by som poradiť ako spustím (navolím) dve VST v jednej midi stope. Potrebujem signál z piana priviesť do sequenceru. Cez mixér sa mi podarilo pridať za piano modulačné efekty (delay, atd..), ale ten sequencer mi nejde.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Dve VST v jednej stope

Příspěvek od Pytkin » 16 pro 2011 23:38

uff .. tento zhluk slov nejak nedava zmysel .. skus to obsirnejsie popisat , co mas vlastne za problem ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12786
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Dve VST v jednej stope

Příspěvek od dendy » 16 pro 2011 23:41

Pytkin píše:uff .. tento zhluk slov nejak nedava zmysel .. skus to obsirnejsie popisat , co mas vlastne za problem ..
:mrgreen: PRESNE toto som chcel napisat :-)))))

gilmour
Příspěvky: 28
Registrován: 25 zář 2010 14:09

Re: Dve VST v jednej stope

Příspěvek od gilmour » 17 pro 2011 00:14

V Cubase mám MIDI track 1 na ktorom mám VST piano. Singnál z piana sa mi podarilo zefektovať v mixe cubase pridaním efektu delay (myslím že sa to volá FX), ale ja by som tam chcel dať druhé VST. Dá sa v tom istom tracku piana zapojiť za ním další VST nástroj..?? Akoby sériovo zapojené dve VST. Myslím, že dávnejšie sa mi niečo podobné podarilo. :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Dve VST v jednej stope

Příspěvek od Pytkin » 17 pro 2011 00:23

no ved na insert toho piana si dal delay .. mas tam 8 slotov .. do ineho slotu daj iny efekt .. ak by si mal 8 efektov plnych , tak si vytvor GROUP stopu , na nu mozes dat do insertov 8 efektov a tu piano stopu posli do tejto grupy ..

gilmour
Příspěvky: 28
Registrován: 25 zář 2010 14:09

Re: Dve VST v jednej stope

Příspěvek od gilmour » 17 pro 2011 01:00

Insert mi neponúka VST ktoré si navolím cez F11.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Dve VST v jednej stope

Příspěvek od Kermitak » 17 pro 2011 02:07

Pletes dohromady VST a VSTi. Pres F11 pridavas VSTi (nastroje), do insertu davas efekty. RTFM :]

gilmour
Příspěvky: 28
Registrován: 25 zář 2010 14:09

Re: Dve VST v jednej stope

Příspěvek od gilmour » 17 pro 2011 11:51

Neovládam dobre terminológiu.. :-) Tak ešte raz, môžu mi hrať na jednom MIDI tracku dva VSTi nástroje za sebou..??

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12786
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Dve VST v jednej stope

Příspěvek od dendy » 17 pro 2011 12:13

v cubase nemozu .. v niektorych DAW niektore VSTi takto fungovat vedia.. ktore konkretne to ti nepoviem.. v reaperovi sa to da, ked to podporuje samotny VSTi tak potom na 1 stope mozu byt aj 2 a oba hraju sucasne to iste ..

gilmour
Příspěvky: 28
Registrován: 25 zář 2010 14:09

Re: Dve VST v jednej stope

Příspěvek od gilmour » 17 pro 2011 12:33

Dakujem, skvelé fórum.. :-)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Dve VST v jednej stope

Příspěvek od biscuit » 17 pro 2011 13:07

muzes mi vysvetlil, proc by mely fungovat dva instrumenty v jedne stope? jestlize jim chces davat obema stejne midi povely, midi stopu zduplikuj. jestlize chces jejich vystupy efektovat stejnym retezcem bud zduplikuj efekty na jejich insertech, zapoj efekty do sendu, nebo si vytvor group track - podle toho co odpovida tvym potrebam. obecne doporucuju se nejdriv trochu zamyslet nad tim, ceho chces vlastne dosahnout.

Brenda Walsh
Příspěvky: 220
Registrován: 04 říj 2007 11:21

Re: Dve VST v jednej stope

Příspěvek od Brenda Walsh » 17 pro 2011 15:19

udelej si group stopu, a do ty posli dve stopy - na kazdy jinej nastroj a muzes je efektovat dohromady. Nevim jekej chces k tomu pianu nastroj, ale kdyby si pouzil NI Kontakt (nebo jinej vst sampler - Halion, Sampletank, Independence atd.) tak v nem muzes mit i vic nastroju (pokud je pro dany sampler mas) a ty libovolne posilat na ruzne vzstupy, ktere muzes efektovat primo v Kontaktu, nebo na inzertech v Cubase vystupu pro Kontakt. Muzes tak mit i jednu midi stopu kterou budes mit pohodlne pustenou do obou nastroju najednou, v pripade, ze chces aby oba hrali identicky noty.

gilmour
Příspěvky: 28
Registrován: 25 zář 2010 14:09

Re: Dve VST v jednej stope

Příspěvek od gilmour » 18 pro 2011 21:31

Chcel som priviesť konkrétny zvuk z piána do syntetizéru, ale už som si poradil (inštaláciou iného VSTi) a vytvoril zvuk ktorý som potreboval. Všetkým ďakujem.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12786
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Dve VST v jednej stope

Příspěvek od dendy » 19 pro 2011 00:27

wtf? priviest konkretny zvuk z piana do syntetizeru ?? tak mam pocit ze tu mame zase trolla, niekto si z nas robi prdel a my mu to zereme aj s navijakom

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Dve VST v jednej stope

Příspěvek od kexik » 19 pro 2011 08:45

nene, gilmour neni troll, poznam ho z muziker fora... ak si dobre pamatam, je to gitarista a o pocitacoch nevie nic
tak sa chlapci trapte :)

Odpovědět