Jenže já nepotřeboval KLASICKÝ crossfade. Potřeboval jsem, aby mi z jedné stopy hrály dva eventy najednou stejně nahlas. Nebo jednoduše dva eventy smíchat do jednoho... protože jsem nechtěl duplikovat stopy, dělat pro ně folder tracky a zakládat grupy, kde bych je efektoval. Přišlo mi to zbytečně složitý. Chtěl jsem to vyřešit na úrovni editace.
Crossfadem jsem to nakonec obešel, ale zezačátku to vypadalo, že to nepůjde - právě díky těm napevno nastaveným koncovým bodům.
Na tomto obrázku vidíte nahoře ten činel, který potřebuju, aby přezníval do dalšího eventu. Klasickým crossfadem bych to neudělal. Překreslil jsem křivky tak, že z nich jsou vodorovné úsečky (nejdou vidět, protože splývají s horním okrajem okýnka):
A tady jsou ty skokové změny, kterých se nedalo zbavit - jsou ale naštěstí nepostřehnutelné...
EDIT: nedošlo mi, že ty skoky vůbec nevadí - křivka je nakreslená na obou eventech stejně, ale platí jen pro 2. event, kde to je v pohodě. Nějak mě to zmátlo a myslel jsem si, ze ta křivka platí i pro ten horní event, což by nebylo žádoucí.