Export audio mixdown v Cubase
- SoundsFine
Export audio mixdown v Cubase
Je nějaký rozdíl ve výsledné kvalitě při "export audio mixdown" v Cubase4 při "Real-Time" a "bez zaklinutí real time" ?
Když dám exportovat celý projekt (v real time ) trvá to tak dlouho, jak dlouhý je projekt. Když zadám "bez real-time", trvá to i několikrát déle, protože jsou v projektu náročné pluginy,instrumenty, atd.
Co je z hlediska kvality lepší?
Jaké jsou Vaše zkušenosti?
Když dám exportovat celý projekt (v real time ) trvá to tak dlouho, jak dlouhý je projekt. Když zadám "bez real-time", trvá to i několikrát déle, protože jsou v projektu náročné pluginy,instrumenty, atd.
Co je z hlediska kvality lepší?
Jaké jsou Vaše zkušenosti?
no to je divne co hovoris .. relatime sa dava kvoli externemu hardwaru .. s vypnutym realtime by to malo byt rychlejsie zratane (ak je dost rychly pocitac) .. ak nevladze , tak by mal snad vyhodit daku chybu, ze realtime sa neda spravit ..
rozhodne ak nemas externy HW , je rozumnejsie to robit nerealtime ..
rozhodne ak nemas externy HW , je rozumnejsie to robit nerealtime ..
jo jo, primy export musi byt vzdycky rychlejsi nez real-time, naopak to nejde, to by znamanalo, ze mas overloaded CPU, pres 100%.
Tak netusim, co je spatne, ale jeste me napada jedna vyjimka - pluginy muzou poznat, zda bezi v play nebo v audio-export modu a pro audio-export se autom. prepnout do lepsi kvality - pouziva to treba voxengo - tohle by asi bylo vysvetleni.
Tak netusim, co je spatne, ale jeste me napada jedna vyjimka - pluginy muzou poznat, zda bezi v play nebo v audio-export modu a pro audio-export se autom. prepnout do lepsi kvality - pouziva to treba voxengo - tohle by asi bylo vysvetleni.
pluginy poznaju ze idu offline, vst specifikacia na to pamata, host vysiela flag ze robi offline. hodne pluginov napriklad resampluje alebo pouziva zlozitejsie metody na scitavanie signalov, pripadne napriklad delaye/verby neznizuju polyfoniu. moja skusenost s inymi programami je ze render trva dlhsie ako skladba, pokial tam je vela kvalitnych vst
- SoundsFine
Já to teda nechápu.
Jak to, že export v off-time trvá delší dobu, než real-time ?
Používám hodně externích nástrojů, tak mám trochu obavu, jestli je to vůbec v pořádku a kvalitně vyexportováno v real-time, když v "off-time" si to klidně vezme dvojnásobný čas? Tím pádem v real-time musí být něco "ošizeno", aby to vůbec nějak stihlo?
Jak to, že export v off-time trvá delší dobu, než real-time ?
Používám hodně externích nástrojů, tak mám trochu obavu, jestli je to vůbec v pořádku a kvalitně vyexportováno v real-time, když v "off-time" si to klidně vezme dvojnásobný čas? Tím pádem v real-time musí být něco "ošizeno", aby to vůbec nějak stihlo?
Naposledy upravil(a) SoundsFine dne 31 led 2009 14:05, celkem upraveno 1 x.
- SoundsFine
- SoundsFine
- SoundsFine
Vyzkoušel jsem to na krátkém projektu cca 30 tracků, z toho 20 externích instrumentů a efektů.
Když to exportuji real-time , výsledek zní tak jako při mixu.
Tedy o to, oč jsem se nějaký čas snažil mixáží, zní ve finálním exportu stejně.
Když nejdříve vyexportuji (realtime) externí intrumenty a efekty, je to v pořádku. Pak dám offtime export a ten zní jinak, než to co slyším při mixu.
Závěr:
Real-time export trvá stejně dlouho, jak je dlouhá píseň a výsledný export zní stejně jako mix, na kterém dělám.
Off-time export trvá i několikrát déle (při použití náročných UAD,Powercoce, VST Instrumentů), výsledek export však nezní stejně, tak jako "live" mix.
Když to exportuji real-time , výsledek zní tak jako při mixu.
Tedy o to, oč jsem se nějaký čas snažil mixáží, zní ve finálním exportu stejně.
Když nejdříve vyexportuji (realtime) externí intrumenty a efekty, je to v pořádku. Pak dám offtime export a ten zní jinak, než to co slyším při mixu.
Závěr:
Real-time export trvá stejně dlouho, jak je dlouhá píseň a výsledný export zní stejně jako mix, na kterém dělám.
Off-time export trvá i několikrát déle (při použití náročných UAD,Powercoce, VST Instrumentů), výsledek export však nezní stejně, tak jako "live" mix.
- SoundsFine