Fade In - Fade Out pri prehravani audia

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 17 led 2006 12:49

podla mna to bude jedine driverom z toho co som sa dopocul tu aj inde... len neviem ako sa z toho dostat, ked nepomaha ani posledny ani povodny...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 led 2006 12:51

dano: poviem ti zajtra jak a kde sa to nastavuje, z hlavy to neviem a tu v robote mame jablcniky + dve pc ale nik nevie admin heslo, len taky maly krivonohy prd z it oddelenia...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 17 led 2006 12:56

kexik píše:dano: poviem ti zajtra jak a kde sa to nastavuje, z hlavy to neviem a tu v robote mame jablcniky + dve pc ale nik nevie admin heslo, len taky maly krivonohy prd z it oddelenia...
okej dakujem

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 17 led 2006 13:23

postup:

control panel/system/advanced/performance settings/advanced/ nastav background services.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 17 led 2006 13:27

Solarfall píše:postup:

control panel/system/advanced/performance settings/advanced/ nastav background services.
toto ale mam nastavene... vzdy ked nainstalujem win tak to ako prve zapinam...

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 17 led 2006 13:29

kukni si v system information ci sa ti nezdiela irq karty s usb portami.. to by mohol by zadrhel... ked si tam teraz dal ten kluc

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 17 led 2006 13:34

Solarfall píše:kukni si v system information ci sa ti nezdiela irq karty s usb portami.. to by mohol by zadrhel... ked si tam teraz dal ten kluc
v tychto veciach som cisty uzivatel... ako to prosim ta zistim?

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 17 led 2006 13:45

start/programs/accessories/system tools/system informations

tam hardware resources/IRQ a tam uvidis co sa ti s cim zdiela

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 17 led 2006 13:48

Solarfall píše:start/programs/accessories/system tools/system informations

tam hardware resources/IRQ a tam uvidis co sa ti s cim zdiela
vdaka ked budem doma to looknem. ak som ta spravne pochopil, tak v pripade ze pod rovnakym cislom bude karta aj nejaky port, je to chyba a treba to nejako odstranit?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 led 2006 13:59

jo... najjednoduchsie prehodenim karty na iny slot alebo potom vypnutim apic-u ci jak sa to vola, aby si mal len 15 irq, potom sa aj widle chovaju ludsky

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 17 led 2006 14:02

mne sa audiophile zdiela so sietovkou.. ale vo wine co mam len na hudbu mam sietovku disablovanu takze pohoda..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 21 led 2006 13:48

OK takze som si vsetko skontroloval a vsetky nastavenia su v poriadku. Nic sa mi navzajom nezdiela a aj velkost bufferu som nastavil na 256.

Vcera som bol u kamosa v studiu, v ktorom okrem hlavneho compu ktorym je Mac + ProTools pouziva aj PC, kde ma tiez kartu M-Audio Audiophile2496. Hovoril som mu o mojom probleme a ked sme to odskusali vo WaveLabe unho, robilo to to iste. Na to on povedal ze to doteraz bral ako nieco normalne...

Preto mi napadli tieto moznosti:
1. Je to uplne normalny sprievodny jav, ze ked vypnem alebo zapnem prehravanie audia niekde uprostred, kde sa akurat trafim do nejakeho pokracovania, alebo pri vypnuti prerusim nejaky dlhy ton, ze to pukne.
2. Je to len vecou Audiophile 2496, ostatne karty su v pohode a nerobia to.
3. V ziadnom pripade to nie je sprievodny jav a nie je to ani problem Audiophila.

Skoda ze sa to neda nejako nahrat, aby ste to poculi. Mozno je to fakt len nieco bezne, len ja som na to zatazeny.

No doteraz som si myslel, ze ked robim s HDR, mozem cakat nieco podobne ako pri kvalitnom pase, teda ze ked zadam STOP/PLAY, ze to vykona bez sprievodneho ruchu.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 28 led 2006 20:07

Po konzultaciach s roznymi ludmi musim priznat, ze asi som tu nafukol problem, ktory vlastne ani problem nikdy nebol.

Nakolko sa tu puknutie niekedy ozve, niekedy nie, niekedy len v L, alebo R, bolo mi povedane, ze je to vecou miesta, kde sa nahravka stopne alebo pusti a konkretneho zvuku... Pokial napriklad prerusim nejaku obalku zvuku, je to vraj uplne jasne, ze to jemne pukne...

Takze dakujem za rady a nazory:-) V tomto duchu vitazime...

Odpovědět