Fade In - Fade Out pri prehravani audia

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Fade In - Fade Out pri prehravani audia

Příspěvek od dano » 15 led 2006 14:55

Ked v Cubase prehravam audio, casto sa stane, ze ak prehravanie stopnem, alebo spustim pocas toho, ked hra nejaky dlhy zvuk (napriklad nejaky pad), tak pri tomto ukone pocut puknutie.

Vo WaveLabe sa tomu da predist zapnutim funkcie Fade In pri zapnuti prehravania (skoda ze to nie je aj pri stopnuti).

Je v Cubase funkcia, ktora nespusti, alebo nestopne audio hned, ale trva to niekolko ms?

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 15 led 2006 20:54

Pytkin ani ty netusis??? Alebo sa pytam uplnu chujovinu?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 led 2006 23:30

dano : neviem o takej funkcii .. a nemam tu mometalne na pocitaci cubase , tak to neviem pozriet .. ale v globale sa pytas na chujovinu .. aspon podla mna :) jasne ze ty bi si tu funkciu privital .. mozno je dakde v nastaveniach daka moznost , zapnut nieco take ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 16 led 2006 07:56

IMHO tady bude chyba jinde než v Cubase, protože alespoň u mě jsem se s ničím podobným dosud nesetkal...

P.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 16 led 2006 09:38

Pytkin píše:dano : neviem o takej funkcii .. a nemam tu mometalne na pocitaci cubase , tak to neviem pozriet .. ale v globale sa pytas na chujovinu .. aspon podla mna :) jasne ze ty bi si tu funkciu privital .. mozno je dakde v nastaveniach daka moznost , zapnut nieco take ..
ja som tusil ze je to chujovina :lol: ale ked wave lab to ma a je to uplne bombova vec...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 16 led 2006 09:43

pavlii píše:IMHO tady bude chyba jinde než v Cubase, protože alespoň u mě jsem se s ničím podobným dosud nesetkal...
moze byt ze to bude ako pises... sranda ale je, ze mne to nerobi lupance pocas prehravania, ani na zaciatku skladby.

aby si si to vedel predstavit, je to taky pukanec, ktory vznikne napriklad ak mas adudio stopu s nejakym padom a len tak natvrdo odstrihnes zaver a nechas prehrat tak tiez to pukne, kym to nejako jemne nesfejdujes...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 led 2006 10:14

to bude driverom zvukovky, imho... podobne pukal na niektorych bordoch asio4all driver. skus zvacsit buffer, mozno to zmizne (to ale asi nechces, he?)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 16 led 2006 10:21

kexik píše:to bude driverom zvukovky, imho... podobne pukal na niektorych bordoch asio4all driver. skus zvacsit buffer, mozno to zmizne (to ale asi nechces, he?)
v principe sa tomu nebranim, poznam chalana, ktory s bufferom pracuje aj pocas prace v studiu (pri MIDI hp zmensi a potom zvacsi), no ci mam najvacsie cislo, alebo 64, je to uplne jedno...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 16 led 2006 11:00

ZISTIL SOM ZE MI TO ROBI VLASTNE VSETKO: CUBASE, WAVELAB, WIN MEDIA PLAYER. ITUNES...

Jednoducho akonahle hra skladba a ja presuniem napr. vo WMP mysou kurzoro o nieco dalej, pocut puk, ked stopnem pocut puk... SERE MA TO

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 16 led 2006 15:07

:-) to je jako když to prostě driver zvukárny utne a průběh audia není v nule .... nebo tak by se to dalo i popsat? Ale tohle je fakt nějaké divné... :-/

P.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 16 led 2006 15:15

pavlii píše::-) to je jako když to prostě driver zvukárny utne a průběh audia není v nule .... nebo tak by se to dalo i popsat? Ale tohle je fakt nějaké divné... :-/

P.
myslim ze by sa to dalo povedat presne tak ako vravis... si predstav, ze pocuvas muzicku, nebavi ta vers a ze teda posunies na refren, no da ti to supu a druhy krat si to uz rozmyslis :lol:

ale inak ziadny problem ani pri nahravani ani prehravani... vsetko slape az na tento "detajl"

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 led 2006 00:00

dano : to chovanie je ale fakt divne .. to by sa diat nemalo ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 17 led 2006 12:11

Pytkin píše:dano : to chovanie je ale fakt divne .. to by sa diat nemalo ..
to mi je jasne... nechcem ani preinstalovat system, lebo som to spravil pred tyzdnom... moze to byt tym, ze mam SE3 uz aj s klucom, ze by sa to nejako bilo s niektorymi demo aplikaciami?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 led 2006 12:14

dano, este ma napada priorita asio servisu; prirad maximum priority sluzbam, namiesto programov v nastaveniach widli... ale to uz je taka pa-rada :(

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 17 led 2006 12:28

kexik píše:dano, este ma napada priorita asio servisu; prirad maximum priority sluzbam, namiesto programov v nastaveniach widli... ale to uz je taka pa-rada :(
to je hlavne nieco, comu ja nerozumiem :lol: co konkretne myslis?

Odpovědět