Guitar Rig 2

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
synthy
Příspěvky: 32
Registrován: 28 kvě 2004 16:22

Příspěvek od synthy » 15 bře 2006 09:10

pavlii: ... jestli se dobře dívám, tak jsem odpovídal na dotaz který zmiňoval MIDI, a tím pádem jsem zmínil controlery jako jediný prvek, který dává smysl, aby byl použit. Slovo sysex nikde nevidím, a jelikož mi přijde dotaz phoniqa jako prvobytně pospolný, v okamžiku, kdy by nastoupil podrobnější průzkum, patrně by se velmi záhy ozval, co že se mu to odvysílalo mimo zmiňované věci, proč, a jak dál ... :-)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3021
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 15 bře 2006 09:14

2synthy: ano, zmiňoval MIDI, ale ve spojení s VSTi :-) což je nesmysl v tomto případě. Krom toho jsou SysEx s MIDI víc než související...

P.

synthy
Příspěvky: 32
Registrován: 28 kvě 2004 16:22

Příspěvek od synthy » 15 bře 2006 09:44

pavlii: Nesmysl? :) ... tak dám příklad. Stopa a na ní B4. Chci automatizovat pohyb prvního drawbaru basového manuálu. Jak?

btw: ... neřekl jsem, že Sysex s MIDI nesouvisí ;-)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3021
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 15 bře 2006 10:10

2synthy: oki, pravda - neřekl. Nesmysl je to v tom, zkoušet GR2 využívat jako VST nástroj. To s ovládáním jeho knobů a jánevímčehoještě vůbec nesouvisí: to, že je to ovladatelné pomocí MIDI zpráv neznamená, že to je VST nástroj. Zde začínal původní dotaz - zkušenosti s využitím GR2 jako VST nástroje. Na takto položený dotaz je jen jedna odpověď: zkušenosti nejsou, protože GR2 není VST nástroj.

Už si rozumíme? Abychom se zbytečně nepřekřikovali :-)

P.

synthy
Příspěvky: 32
Registrován: 28 kvě 2004 16:22

Příspěvek od synthy » 15 bře 2006 10:52

V pořádku, nic jiného jsem ve své odpovědi neřekl. V podstatě jsem navazoval na Tebe, jen jsem doplnil, ... přestože se jedná o FX plugin a ne VSTi, dá se pomocí MIDI povelů řídit. Zároveň jsem poskytl návod, jak zjistit, které věci jsou jak definované. U Guitar Rigu je celá sekce Control defaultně nastavena na HW GR pedál a přiřazení kontrolerů se provádí odvysíláním zvoleného kontroleru při zapnutém tlačítku Learn. ;-)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3021
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 15 bře 2006 10:54

2synthy: to je pak samozřejmě výhra pro uživatele, protože jinak je to celkem opruz ;-)

P.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 15 bře 2006 10:55

Jediny rozdil mezi VST instrumentem a VST efektem z programoveho hlediska je v tom, ze VST Instrument umi prijimat a zachazet s MIDI eventy (nikoliv automatizaci, to je interni zalezitost VST hostu). Generovat signal muze klidne i efekt. Efekt i Instrument naplnuji vystupni buffer daty, v tom se nijak nelisi. Podle definice ve VST dokumentaci cokoliv, co dava k dispozici MIDI in kanal a umi z nej prijimat MIDI eventy a v reakci na ne generovat prislusny vystup, je VST instrument.

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 15 bře 2006 11:01

synthy, pavlii: Mate pravdu samozrejme oba...
Skoda jen ze z GR2 neudelali i vst nastroj, stacilo by pridat jednoduchoucky sampler nebo tonovy generator a byl by z toho vybornej soft i pro ty co kytaru v zivote nemeli v ruce. Minimalne by se to hodilo na zapis kytarovyho partu - pro nasledne zive nahrani.
Jsem zvedav jestli to nekoho v NI napadlo a co bude ve verzi 3:)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 15 bře 2006 11:05

Vuid: ale dyt to tady nekdo psal, ze jediny co potrebujes, tak povesit GR2 na jakejkoliv VSTi. Pak uz mas uplne jedno, jestli bys mel stopu s notama mas povesenou primo na GR2 nebo na zdroj signalu, kterej jim prochazi.

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 15 bře 2006 11:14

Amorph píše:Vuid: ale dyt to tady nekdo psal, ze jediny co potrebujes, tak povesit GR2 na jakejkoliv VSTi. Pak uz mas uplne jedno, jestli bys mel stopu s notama mas povesenou primo na GR2 nebo na zdroj signalu, kterej jim prochazi.
Ale dyt to ja vim:)
Myslim jen ze by se hodilo mit vsechno v jednom nastroji, kdyz uz staci tak malo pridat....

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3021
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 15 bře 2006 11:22

2Amorph & Vuid: tohle se dá řešit zmíněnou automatizací, kdy zavěsíte GR2 tam, kam patří - teda jako VST efekt - a nevytváříte žádné MIDI stopy, prostě zapnete automatizaci a pracujete s parametrem dle libosti.

P.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 15 bře 2006 11:31

Tak aby bylo uplne jasno:)
GR2 je primarne urcen jako VST efekt.
GR2 poskytuje a obsluhuje MIDI in kanaly (tedy ma i charakter VST instrumentu), ale pouze pro ovladani svych parametru, nikoliv pro ovladani generatoru vystupniho signalu.
Vsechny parametry GR2 se daji ovladat i pomoci automatizace VST parametru v hostitelskem programu.
Moznost, jak pomoci MIDI ovladat signal prochazejici GR2 je, posilat do nej signal z nejakeho VST instrumentu.

Myslim, ze v tomhle tady nebyl zadny spor, ale mozna lehke nedorozumneni, tak to shrnuju.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3021
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 15 bře 2006 11:38

2Amorph: ;-) 8)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 15 bře 2006 11:54

Zkoušeli jste simulaci basového Ampegu, která je v GR2? Já jsem ji zatím použil jednou, ale to už byla basa bohužel nahraná přes POD. Tzn. simulace na simulaci, ale nechal jsem to tam, mělo to větší koule. Spousta zvukařů nahrává baskytaru jen tak přes mixák a tohle by jí mohlo něco přidat. Já jsem v tomhle případě nepoužil simulaci repráku, vytáhl jsem si ten zvuk jakoby z preampu přes DIbox.

synthy
Příspěvky: 32
Registrován: 28 kvě 2004 16:22

Příspěvek od synthy » 15 bře 2006 11:55

pavlii píše:2Amorph & Vuid: tohle se dá řešit zmíněnou automatizací, kdy zavěsíte GR2 tam, kam patří - teda jako VST efekt - a nevytváříte žádné MIDI stopy, prostě zapnete automatizaci a pracujete s parametrem dle libosti.

P.
... ještě poslední poznámku :D ... máš samozřejmě pravdu, ale v úvodním dotazu byl požadavek "live". A jelikož nepředpokládám, že má kolega pedál od NI, tak jinak než MIDI boardem páně kytaristovým toho nedosáhne ... :)

Odpovědět