HW instrument (midi/audio) - Latence Nuendo3 -vs- FL8

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 17 úno 2009 15:18

Pytkin píše:delay : preco si nezhras midi stopy do audia a potom nebudes mat ziaden problem s latenciami ..
Hm, tak to je sice reseni, ale hodne nephodlny, kdykoli neco budu potrebovat zmenit, tak to budu nahravat znova po stopach? Zatim se ta skladba vyvji a nejsou jasne bici, s basou je potreba kroutit na CUTOFF behem hry atd... Kdyby to byly zvukove pevne dany struktury tak OK...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 úno 2009 15:19

delay : direct monitoring suvisi s repracikom ale neni to priamo ten repracik .. repracikom len zapinas monitoring .. a bud je sofwarovy (oneskoreny o letanciu) alebo hardwarovy (= direct monitoring= bez latencie) ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 úno 2009 15:20

delay : nikdy som nemal problemy s latenciami .. robime bezne na 20msec a vsetko je in time ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 úno 2009 15:21

pavlii píše:Zajímavé - tohle si budu muset doma vyzkoušet, jen tak pro špás.....projekt s audio i MIDI stopami, MIDI stopy routovat ven do externího synthu a nahrávat z něj audio a porovnat synchro.... Zatím bych se opíral o to, že je-li timing odvozený od audio samplů (což je IMHO defaultní nastavení), měl by sekvencer (Cubase, Nuendo, cokoli) držet synchronizaci, protože latence je neměnná.

P.
zhravali sme u kayka zo sekvenceru a z arpegiatorov z Motifu do nuenda , a ziaden problem .. Chvilku sme sa trapili s nastavenim midi portov (USB midixicht) , ale potom to uz slo jak oci ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 17 úno 2009 15:32

2Pytkin: no právě, takto mám představu, že by to mělo fungovat..!

P.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 17 úno 2009 15:39

Tak, tak ja bohuzel zkoncil jen u te predstavy, pac sem ted jen tak zkusil pridat midi track k uplne jinymu projektu, kterej je jen z WAVEk a dela to to samy.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 úno 2009 15:44

delay " ja osobne som sa ale stratil v tom tvojom setupe .. mozno by pomohlo keby si to poriadne popisal ako to teda ide ..


trebars "dela to to samy" vobec netusim co to dela .. lebo si tu toho popisal dost ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 17 úno 2009 16:01

Sem to popisoval tady (neco malo sem tam doplnil, ale podle me to je srozumitelny):

Kdyz to vemu naposled po porade, tak mám projekt:

1)
8x MIDI out - groovebox in - generovani audia - analog out - 01x analog in ASIO

2)
KORG M1 VSTi
3x MIDI - klasika VSTi - neni co resit

3)
audiostopy ve WAV - zpevy, kytary atd.


Problem proste vznika jen u bodu 1)
Klasicky. Kdyz mam audio IN (groovebox) co jde z ASIO tak ok, ale zvuk mi jde z karty (01x HW digi mix) hned na monitory (pri realtime renderingu se mi audio samozrejme neulozi), cili ho potrebuju prohnat inernim mixem v Nuendu - takze na HW mixu vyradim STERO BUS (uz to nejde do monitoru) a aktivuju REPRACEK - monitor na stope NUENDA. Pak mam zvuk v projektu tak jak potrebuju, ale malinko zpozdenej a ja proste nevim, jak se toho zbavit.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 úno 2009 16:09

delay : no .. 01x ma HW mixer ne ? cize by si mal pocut co sa ide dnu .. to by malo byt predsa bez latencie .. cize by to malo byt in sync s VSTi Korg M1 a wavmi z nuenda .. To je OK ?

Dalej ak chces mixdownovat , tak by si si ten groove box mal zhrat do nuenda .. Resp. zhrat finalny mix (WHAT U HEAR) z 01x .. predpokladam ze sa to da ..

Ked nemas direct monitoring (ako si pisal) , a aktivujes SW monitorin (reprackom ako pises ) , tak ten je vzdy opozdeny .. to je jasna vec a s tym sa neda nic robit .. ani to netreba riesit .. tuto sa stracam .. nechapem , naco to pouzivas .. ten repracik ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 17 úno 2009 16:25

Pytkin píše: Dalej ak chces mixdownovat , tak by si si ten groove box mal zhrat do nuenda .. Resp. zhrat finalny mix (WHAT U HEAR) z 01x .. predpokladam ze sa to da ..

Ked nemas direct monitoring (ako si pisal) , a aktivujes SW monitorin (reprackom ako pises ) , tak ten je vzdy opozdeny .. to je jasna vec a s tym sa neda nic robit .. ani to netreba riesit .. tuto sa stracam .. nechapem , naco to pouzivas .. ten repracik ..
Tak mi porad jak jinak dostat zvuk z grooveboxu do mixu NUENDA nespozdene?, ja na tu stopu potebuju dat treba kompresor a trochu verbu, cili tam musim mit nejaky input na ktery se da dat INSERT a taky chci udelat realtime render z NUENDA. Nechci delat nejaky virtualni propojeni v 01x a pouzivat interni efekty, proste tak, jakoby se sem mel obycejnou zvukovku.

Jaky je tedy postup, kdyz chci pouzit HW instrument? Jinak to snad nejde ne? Jestli uz nemas energy, tak na to kasli... ja uz taky nemuzu :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 úno 2009 16:34

delay : no ved uz som ti to pisal aj v predchadzajucom prispevku .. normalne to zhraj do audio stop .. inak to nejde ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 14:12

Příspěvek od hubert » 17 úno 2009 16:36

Delay: ty koxo teraz som sa uz definitivne stratil.....takze ty tvrdis ze toto ked spravis vo FL a zavesis na vstup VST fx tak tam nieje latencia????....pretoze to ze tam latencia je /podla toho aky mas audio buffer/ je podla mna uplne normalne.....

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 17 úno 2009 16:57

Jasne ze v FL latence je, ale pouze takova neskodna, vstupni, klasicka, normalni :). V Nuendu je to spis slap back echo :).

No, takze mi nezbyva nez to nahrat do audia, spis to ale doknocim v FL, ted by se mi hodil kexikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 úno 2009 17:02

delay " v nuende musi byt uplne rovnaka .. ak mas echo , tak ti ho vyraba dako 01x asi .. mozno tam treba pospekulovat ..

nepoznam moz 01x co sa da a co nie .. poznam dsp factory (co by snad mohlo byt celkom podobne) a tam mozes rutovat co chces , kam chces ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 17 úno 2009 17:06

Pytkin píše:delay " v nuende musi byt uplne rovnaka .. ak mas echo , tak ti ho vyraba dako 01x asi .. mozno tam treba pospekulovat ..

nepoznam moz 01x co sa da a co nie .. poznam dsp factory (co by snad mohlo byt celkom podobne) a tam mozes rutovat co chces , kam chces ..
01x to byt nemuze, rovnako mi to ide skrz ni do FL :), veskery nastaveni je uplne stejny. Ale nebavime se o latenci vstupni, ale jen pri tom aktivovanem MONITORU - to jsi pasl ze to je normalni, tak na to uz ksalu. Zkusim max. reinstall a SONAR demo.

Odpovědět