HW instrument (midi/audio) - Latence Nuendo3 -vs- FL8

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

HW instrument (midi/audio) - Latence Nuendo3 -vs- FL8

Příspěvek od delay » 17 úno 2009 09:30

Nevim presne jak zacit aby to bylo srozumitelny...
V FL8 jsem vytvoril projekt, ktery zahrnuje 10 MIDI out - externmi HW sekvencer / rompler. Audio z neho mi jde zpet do FL8, do interniho mixu (latence "žádná").

Bohuzel vznikla potreba cely projekt presunout do Nuenda 3, se kterym moc nedelam. Zasadni problem ktery tam ale resim je citelna latence...
Totiz audio prichazejici na vstup interniho mixu je oproti FL8 značně zpožděné. Navíc v devices nemohu nastavit ASIO Direct monitoring protože ikona je šedá (01x nepodporuje?).

Současná moje latence je: IN 4.8 ms a OUT 13 ms

Tak sem se rozhodl to kompenzovat delayem na MIDI notách ale dle sluchu je to OK tak na -45 ms.
Chápete někdo, jak je tohle možný??? Já teda ne.
Proč je dopr*ele všechna tvorba hudby o stálým kompromisu...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 úno 2009 11:45

nerozumiem tomu .. audio ide len cez nuendo ? FL8 pouziva len midi ?

pises ze audio je oproti FL8 opozdene .. to znamena audio z HW syntakov ?

ci z nuenda ?

preco si nepresunul midi z FL8 do nuenda tiez ?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 14:12

Příspěvek od hubert » 17 úno 2009 11:58

Mam za to ze presunul cely projekt do Nuenda....len mu pod nim nejako zle funguje driver pre 01X...to je divne.....musis sa tam dostat na rovnaku latenciu ako pri FL.....pouzivas origos ASIO driver?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 17 úno 2009 12:38

No jasny ze pouzivam original drivery. Ale pod Nuendem se to proste chova divne, aby sem mohl uplatnit insert FX (VST) na audio, ktere generuje HW z MIDI outu v Nuendu, tak musim pridat audio a na vstup vest ten HW - to je jasny, kdyz to nahraju tak OK, ale jakmile chci aby zvuk ze vstupu sel i do mixu a tim padem se pak renderoval v realtime export, tak zapnu DIRECT MONITORING a ihned slysim echo, da se to kompenzovat, ale v FL to proste nedela, tam dam akorat vstup na mix savli a tim to hasne...

Vazne me to sere, a to dost, protoze v tom ma byt spousta zvivejch stop a me nebavi furt prepinat Nuendo a FL... V FL proste pohodlne zive nahravat nejde :(

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 17 úno 2009 14:06

vo fl ide zive nahravat velmi pohodlne minimalne tromi roznymi sposobmi...

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 14:12

Příspěvek od hubert » 17 úno 2009 14:10

Neviem aku mas prioritu....ci monitorovat popri live produkcii alebo renderovat......pokial to mas v umysle robit naraz....ehm tak to bude asi problem....ale stale nechapem aky driver pouzivas ze to vo FL funguje a v nuende nie...ked nejde dobre nativny driver skus...asio4all.....este otazka: nieje mozne monitorovat vstupy z HW na 01X zaroven s monitorom stop z PC?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 úno 2009 14:46

ja som sa stratil .. na live vstupe chces dat VSTi insert , ale pritom pises o direct monitoringu .. zacinam mat pocit ze tomu trosku nerozumies .. zacal by som v nastudovani pojmov direct monitoring , delay compensation a podobne ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 17 úno 2009 14:46

kexik píše:vo fl ide zive nahravat velmi pohodlne minimalne tromi roznymi sposobmi...
a) Pres disketku to pohodlyny neni vubec
b) edison - z nej to pak pretahnout do projektu - taky komlikovany


Vic me nenapada - neco co by se co nejvic blizilo trackeru neni? Kdyz colvek potrebuje treba 20 pokusu a mit na tom hned EQ a fx aby vedel jak to sedi v mixu... pri privnich dvou variantach vypadne wav, ale pokazdy s default nastavenim noveho audio clipu....

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 17 úno 2009 14:55

Pytkin píše:ja som sa stratil .. na live vstupe chces dat VSTi insert , ale pritom pises o direct monitoringu .. zacinam mat pocit ze tomu trosku nerozumies .. zacal by som v nastudovani pojmov direct monitoring , delay compensation a podobne ..
O zadnym VSTi nebyla zminka... ??? Takže sorry, asi jsi to špatně pochopil, zkusim popsat znovu.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 14:12

Příspěvek od hubert » 17 úno 2009 15:04

No pises to trochu zmatocne...pretoze ked chces pocut signal zo vstupu karty v mixe Nuenda tak musis zapnut monitor na stope.....a vtedy sa prejavi vstupna latencia karty...to je normalne.....len nechapem preco riesis furt ten direct monitoring...lebo ten by ti prave FX na vstupe obchadzal....to jest monitoroval by si signal pred VST fx ktory ty chces pouzit....to asi myslel Pytkin len napisal VSTi .......a znovu sa pytam aky driver si pouzil vo FL.....? lebo neverim ze ASIO driver by bol horsi ako WDM.....

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 17 úno 2009 15:08

hubert píše:Neviem aku mas prioritu....ci monitorovat popri live produkcii alebo renderovat......pokial to mas v umysle robit naraz....ehm tak to bude asi problem....ale stale nechapem aky driver pouzivas ze to vo FL funguje a v nuende nie...ked nejde dobre nativny driver skus...asio4all.....este otazka: nieje mozne monitorovat vstupy z HW na 01X zaroven s monitorom stop z PC?
Driver je podle me uplne OK, zadny problemy, jedu na mLAN ASIO, proste to NEJ co je k dispozici (v FL i Nuendu uplně stejně).



Kdyz to vemu naposled po porade, tak mám projekt:

1)
8x MIDI out - groovebox in - generovani audia - analog out - 01x analog in ASIO

2)
KORG M1 VSTi
3x MIDI - klasika VSTi - neni co resit

3)
audiostopy ve WAV - zpevy, kytary atd.


Problem proste vznika jen u bodu 1)
Klasicky. Kdyz mam audio IN (groovebox) co jde z ASIO tak ok, ale zvuk mi jde z karty hned na monitory (pri realtime renderingu se mi neulozi), cili ho potrebuju prohnat inernim mixem, tak na HW mixu vyradim STERO BUS a aktivuju REPRACEK - direct monitor na stope NUENDA. Pak mam zvuk v projektu tak jak potrebuju, ale malinko zpozdenej a ja proste nevim, jak se toho zbavit. Jde teda nastavit ten dely u MIDI stop, ale to je naprd a není to konečné řešení.

To je celý asi. :cry:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 úno 2009 15:11

delay píše:
Pytkin píše:ja som sa stratil .. na live vstupe chces dat VSTi insert , ale pritom pises o direct monitoringu .. zacinam mat pocit ze tomu trosku nerozumies .. zacal by som v nastudovani pojmov direct monitoring , delay compensation a podobne ..
O zadnym VSTi nebyla zminka... ??? Takže sorry, asi jsi to špatně pochopil, zkusim popsat znovu.
Preklep .. Myslel som VST samozrejme .. VSTi inserty ani nepoznam :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 úno 2009 15:12

delay : preco si nezhras midi stopy do audia a potom nebudes mat ziaden problem s latenciami ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 17 úno 2009 15:15

hubert píše:No pises to trochu zmatocne...pretoze ked chces pocut signal zo vstupu karty v mixe Nuenda tak musis zapnut monitor na stope.....a vtedy sa prejavi vstupna latencia karty...to je normalne.....len nechapem preco riesis furt ten direct monitoring...lebo ten by ti prave FX na vstupe obchadzal....to jest monitoroval by si signal pred VST fx ktory ty chces pouzit....to asi myslel Pytkin len napisal VSTi .......a znovu sa pytam aky driver si pouzil vo FL.....? lebo neverim ze ASIO driver by bol horsi ako WDM.....
Díky za cas a energii.
Tak Direct Monitoringem ja myslim MONITOR ikonu co je u audiotracku. Samotne nastaveni DM v Devices ja mam sedy, pac ho asi 01x nepodporuje.

S latenci na vstupu bych se smiril, ale kdyz dam 6ms delay na MIDI aby se to dorovnalo, tak to ani nahodou nestaci... je to porad divny, neprirozeny a praveze v FL uplne v klidu, tak hledam duvod proc u profi DAW je to na pytel...


Prece tady sposta lidi tvori na HW a nemaj latence jen 2ms.
Ja uz fakt nevim.
Naposledy upravil(a) delay dne 17 úno 2009 15:21, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 17 úno 2009 15:16

Zajímavé - tohle si budu muset doma vyzkoušet, jen tak pro špás.....projekt s audio i MIDI stopami, MIDI stopy routovat ven do externího synthu a nahrávat z něj audio a porovnat synchro.... Zatím bych se opíral o to, že je-li timing odvozený od audio samplů (což je IMHO defaultní nastavení), měl by sekvencer (Cubase, Nuendo, cokoli) držet synchronizaci, protože latence je neměnná.

P.

Odpovědět