Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od pavlii » 05 kvě 2010 15:05

pro 303: no naloadované do projektu :) čili mít FX stopu nebo Insert efekt nebo VSTi - nejde to udělat jako příprava v prázdném projektu!

P.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od pavlii » 05 kvě 2010 15:06

2boro: možná by stačilo se prostě kouknout do seznamu automatizovatelných parametrů, ale čistě na základě znalostí, co tohle tlačítko dělá, tak se obávám, že to automatizovat nejde - k čemu taky?

P.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12771
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od dendy » 05 kvě 2010 15:46

to zistis velmi lahko :-) klikni na "W", day play/rec .. a potom klikaj na ten repracik.. stopni playback, daj "show all automatization tracks" .. ak ti tam nepribudne stopa na hento tak neda :-)

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od boro » 05 kvě 2010 17:37

dendy: jasne! dakujem, dobry napad
pavlii: Moj problem: mam 5 instrumentov na 5 midi stopach.
Hram na tom real time - striedavo je 1 instrument zapnuty a 4 su mute.
ALE ak je VST instrument iba mute, tak zabera vykon [sudiac podla sekov].
Co ine urobit, aby midi signal nesiel do VST instrumentu?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od pavlii » 06 kvě 2010 07:27

Ajo, viz manuál :wink: nicméně se stejně obávám, že to nepůjde.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od Pytkin » 06 kvě 2010 08:35

Bofo: vsti sa nedá bypassovat?

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od boro » 06 kvě 2010 09:30

pytkin: bypass som neskusal, ale je to tiez dobry napad, teoreticky by sa MIDI signal k instrumentu nemal dostat, teda by ani nemal uberat z vykonu pocitaca.

Reproduktorik sa neda automatizovat.
Mute na MIDI stope - neviem ako Vam, ale mne nefunguje.
Skusal som to inak:
VST instrument som nedal na MIDI stopu, ale na "Instrument" stopu [ci jako sa vola; to je synteza midi a vst instrument (audio) stopy]
Na "instrument" stope funguje mute v tom zmysle, ze vypina aj MIDI signal.

PROBLEM SOLVED, so far
*d*a*k*u*j*e*m*

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od Pytkin » 06 kvě 2010 11:41

boro : ak bypassnes VSTi , tak urcite nebude brat vykon ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12771
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od dendy » 06 kvě 2010 11:51

pytkin no to si prave pri cubase vobec niesom isty ... teda o nieco malo zere menej ale uplne sa nevypne ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od Pytkin » 06 kvě 2010 12:24

dendy : nikdy som to nemeral .. ale mal som ten pocit :)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12771
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od dendy » 06 kvě 2010 12:31

no ja prave hej, to si pamatam, aspon v cubase 4.5 ... pokial som instrument vyslovene nefreezol tak stale zral.. ono ked ich tam mas zopar tak to neni take citelne ale ked zhavis procesor na 80-90% vykonu tak to uz citit je ...

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od boro » 13 kvě 2010 09:22

Predtym som pisal, ze ak MUTEnem instrument track, tak to nezerie vykon.
Mylil som sa. VSTi pracuje, aj ked je mutenuty.
Jedie, co pomahalo je Pytkinom spominany BYPASS. Vtedy MIDI signal skutocne VSTi obchadza
a ak VSTi v tom case ma nejaku spotrebu, ako pisal Dendy, tak je zanedbatelna.

V pripade, ze mam stlacene nejake MIDI klavesy prave v case, ked sa mi zapol BYPASS [cize signal obchadza VSTi],
tak pri naslednom vypnuti BYPASSu [signal znova prudi do VSTi] tieto tony neustale zneju. Daju sa vypnut iba opatovnym stlacenim rovnakych klaves.
A to sa permanentne stava.
A to je neakceptovatelne.

Hram totiz striedavo cez zvukovy modul, kde nie je problem mat dlho stlaceny pedal. Akurat, ze VSTi-cka zeru velmi vela, ak do nich prudi midi signal alla dlho stlaceny pedal.

Problem not solved. So far.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od Pytkin » 13 kvě 2010 18:49

boro : pocuj .. a preco pouzivas Cubase ? mozno by bolo rozumnejsie pouzit daky soft ktory je na to urceny .. Kachna tusim pouziva Brainspawn Forte Ensemble http://www.brainspawn.com/ ... pokukaj to , ci to nema nejak vyriesene zapinanie/vypinanie ..

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od boro » 13 kvě 2010 19:42

Dakujem ti pytkin za tip, kuknem manual.

Ale idem sa este dnes vecer pohrat s MIDI efektami. Predstavujem si to tak, ze v nejakom midi efekte kompresnem velocity na minimum. To by teoreticky mohlo byt riesenie.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak provádět automatizace u vst intrumentů v cubase 5?

Příspěvek od Pytkin » 13 kvě 2010 20:22

boro : volal som teraz s kachnom .. povedal mi , ze on tam ma naladovane piana a vsetko a ze keby to hralo naraz, ze by mu to asi nestihalo CPU .. takze podla neho , to co sa prave nepouziva asi nezerie CPU .. myslim ze by ti to malo vyhovovat ..

Odpovědět