2boro: možná by stačilo se prostě kouknout do seznamu automatizovatelných parametrů, ale čistě na základě znalostí, co tohle tlačítko dělá, tak se obávám, že to automatizovat nejde - k čemu taky?
to zistis velmi lahko klikni na "W", day play/rec .. a potom klikaj na ten repracik.. stopni playback, daj "show all automatization tracks" .. ak ti tam nepribudne stopa na hento tak neda
dendy: jasne! dakujem, dobry napad
pavlii: Moj problem: mam 5 instrumentov na 5 midi stopach.
Hram na tom real time - striedavo je 1 instrument zapnuty a 4 su mute.
ALE ak je VST instrument iba mute, tak zabera vykon [sudiac podla sekov].
Co ine urobit, aby midi signal nesiel do VST instrumentu?
pytkin: bypass som neskusal, ale je to tiez dobry napad, teoreticky by sa MIDI signal k instrumentu nemal dostat, teda by ani nemal uberat z vykonu pocitaca.
Reproduktorik sa neda automatizovat.
Mute na MIDI stope - neviem ako Vam, ale mne nefunguje.
Skusal som to inak:
VST instrument som nedal na MIDI stopu, ale na "Instrument" stopu [ci jako sa vola; to je synteza midi a vst instrument (audio) stopy]
Na "instrument" stope funguje mute v tom zmysle, ze vypina aj MIDI signal.
no ja prave hej, to si pamatam, aspon v cubase 4.5 ... pokial som instrument vyslovene nefreezol tak stale zral.. ono ked ich tam mas zopar tak to neni take citelne ale ked zhavis procesor na 80-90% vykonu tak to uz citit je ...
Predtym som pisal, ze ak MUTEnem instrument track, tak to nezerie vykon.
Mylil som sa. VSTi pracuje, aj ked je mutenuty.
Jedie, co pomahalo je Pytkinom spominany BYPASS. Vtedy MIDI signal skutocne VSTi obchadza
a ak VSTi v tom case ma nejaku spotrebu, ako pisal Dendy, tak je zanedbatelna.
V pripade, ze mam stlacene nejake MIDI klavesy prave v case, ked sa mi zapol BYPASS [cize signal obchadza VSTi],
tak pri naslednom vypnuti BYPASSu [signal znova prudi do VSTi] tieto tony neustale zneju. Daju sa vypnut iba opatovnym stlacenim rovnakych klaves.
A to sa permanentne stava.
A to je neakceptovatelne.
Hram totiz striedavo cez zvukovy modul, kde nie je problem mat dlho stlaceny pedal. Akurat, ze VSTi-cka zeru velmi vela, ak do nich prudi midi signal alla dlho stlaceny pedal.
boro : pocuj .. a preco pouzivas Cubase ? mozno by bolo rozumnejsie pouzit daky soft ktory je na to urceny .. Kachna tusim pouziva Brainspawn Forte Ensemble http://www.brainspawn.com/ ... pokukaj to , ci to nema nejak vyriesene zapinanie/vypinanie ..
Ale idem sa este dnes vecer pohrat s MIDI efektami. Predstavujem si to tak, ze v nejakom midi efekte kompresnem velocity na minimum. To by teoreticky mohlo byt riesenie.
boro : volal som teraz s kachnom .. povedal mi , ze on tam ma naladovane piana a vsetko a ze keby to hralo naraz, ze by mu to asi nestihalo CPU .. takze podla neho , to co sa prave nepouziva asi nezerie CPU .. myslim ze by ti to malo vyhovovat ..