LATENCE v Cubase 7

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
hanoj2
Příspěvky: 15
Registrován: 15 led 2014 14:37

Re: LATENCE v Cubase 7

Příspěvek od hanoj2 » 16 led 2014 14:18

ASIO-Guard s tím zřejmě nemá nic společného.Vypnul jsem jej a otevřel jiný projekt.Při přepínání mezi oběma projekty se jeden chová normálně a druhý má ono zpoždění. Přitom nastavení Audio device je stejné pro oba projekty. Takže to bude nějaká záhada,na kterou jsem zatím nepřišel.Asi to tady nevyřešíme,jedině,kdyby někdo měl stejný problém a podařilo se mu přijít na příčinu.Jinak ta změna latence přichází najednou v určitém okamžiku a nenarůstá postupně.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: LATENCE v Cubase 7

Příspěvek od pavlii » 16 led 2014 14:57

Aha. Znovu opakuju další doporučení: povypínat VSTI a postupně to zkoušet; třeba to dělá některý z nich.

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: LATENCE v Cubase 7

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 16 led 2014 15:30

hanoj2 píše:ASIO-Guard s tím zřejmě nemá nic společného.Vypnul jsem jej a otevřel jiný projekt.Při přepínání mezi oběma projekty se jeden chová normálně a druhý má ono zpoždění. Přitom nastavení Audio device je stejné pro oba projekty. Takže to bude nějaká záhada,na kterou jsem zatím nepřišel.Asi to tady nevyřešíme,jedině,kdyby někdo měl stejný problém a podařilo se mu přijít na příčinu.Jinak ta změna latence přichází najednou v určitém okamžiku a nenarůstá postupně.
mozna nectu thread uplne pozorne, ale nepridal jsi zadny narocny plugin (nemusi jit o vst-i) do jednoho z projektu, ktery ma vysokou latency, a DAW proto musi opozdit vsechny kanaly, kde dany plugin neni (proste PDC)?

hanoj2
Příspěvky: 15
Registrován: 15 led 2014 14:37

Re: LATENCE v Cubase 7

Příspěvek od hanoj2 » 18 led 2014 10:52

Všechny VSTi i pluginy jsem povypínal,ale nepomohlo to.

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: LATENCE v Cubase 7

Příspěvek od SoundsFine » 18 led 2014 15:59

A s jinou zvukovkou se to chová stejně?

hanoj2
Příspěvky: 15
Registrován: 15 led 2014 14:37

Re: LATENCE v Cubase 7

Příspěvek od hanoj2 » 19 led 2014 13:27

Jinou zvukovku nemám,tak jsem to nezkoušel.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: LATENCE v Cubase 7

Příspěvek od pavlii » 19 led 2014 20:45

Mhm...jako, že i bez zavedených VSTi a VST efektů začne postupně narůstat latence? Předpokládám, že to zkoumáš na základě monitoringu potom (jinak bys na to vlastně nepřišel)...

Shrnu to: projekt o několika stopách BEZ VSTi a VST FX začne od nějakého místa nabírat latenci, která se projeví na monitoringu při záznamu. Je tak?

P.

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: LATENCE v Cubase 7

Příspěvek od SoundsFine » 19 led 2014 21:39

Zkusil bych půjčit jinou zvukovku a jiný převodník MIDI in/out

hanoj2
Příspěvky: 15
Registrován: 15 led 2014 14:37

Re: LATENCE v Cubase 7

Příspěvek od hanoj2 » 22 led 2014 10:13

To Pavlii: Latence nenarůstá pozvolna, ale při znovuotevření projektu se projeví okamžitě.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: LATENCE v Cubase 7

Příspěvek od pavlii » 22 led 2014 10:27

Jo - projeví se v čem? Nebo "po znovuotevření projektu" - tedy neupraveného, s VSTi i efekty zavedenými? A po jejich deaktivaci/odstranění se už nezmenší?

Co takhle ten projekt uložit (třeba pod jiným názvem) v tom stavu s vypnutými/smazanými VSTi a/nebo i efekty; bude se po znovuotevření chovat stejně?

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: LATENCE v Cubase 7

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 22 led 2014 11:45

napis na forum Steinbergu, pripadne tam zaeviduj issue, tam je vyssi sance na reseni. (ale pripusti, ze je neco spatne, jen kdyz poskytnes reprodukovatelny postup, jinak se budou tvarit, ze je vsechno vporadku ;)

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: LATENCE v Cubase 7

Příspěvek od Stan » 22 led 2014 11:57

Možná by jsi se mohl podívat jak máš nastavený MTC. Mrkni na manuál C7 str. 650 a výše a manuál zvukovky. Já měl podobný problém se synchronizací DM4800 s C7. Sice to nebyl problém s latencí nahrávání ale se synchronizací jako takovou. Zřejmě se ti v projektu uložilo nějaké nastavení MIDI jež neodpovídá nastavení HW. Je to jen nápad.

hanoj2
Příspěvky: 15
Registrován: 15 led 2014 14:37

Re: LATENCE v Cubase 7

Příspěvek od hanoj2 » 30 led 2014 17:05

Tak jsem vyzkoušel toto: odinstaloval jsem všechny VST instrumenty a projekt jsem uložil pod jiným jménem. Cubase jsem restartoval a tento projekt otevřel. Nainstaloval jsem 1 VST instrument (Halion 5) a na jeden kanál jsem dal nějaký preset. Závada s latencí, bohužel, zůstala. Tak už nevím.Napíši na německé fórum Steinberg, třeba někdo poradí.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: LATENCE v Cubase 7

Příspěvek od Stan » 08 úno 2014 13:14

Sorry že se k tomu vracím ještě by jsi mohl zkontrolovat nastavení synchronizace projektu. Na transport panelu (Ctrl/Command) a klikni na sync. (vpravo dole) otevře se ti menu na synchronizaci projektu. Snad to pomůže.
Přílohy
Sync.png
Sync.png (120.17 KiB) Zobrazeno 313 x

Odpovědět