Co se masteringu na vystupni savli z mixu tyce. Nahodit na 2buss eq, kompresi a limiter a rict, ze je to mastering mi pride mimo. Mastering prece neni o zvednuti basu, vejsek a hlasitosti... Mastering je o dotvoreni celyho alba o vztazich jednotlivejch skladeb. To jak sou umisteny za sebou casto ovlivni zpusob jakym clovek pristupuje k jejich procesovani. Jedinej moment, kdy si to dokazu predstavit je, kdyz clovek dela 1 skladbu bez kontextu, tam se to vymicha namiru pro limiter a treba i 2buss kompresor. Priznam se, ze eq na 2 buss mi az na pripady velkyho spechu nedava smysl.
V cubasi mastrovat urcite dava smysl. Jen pak clovek musi vyrendrovat jeden dlouhej wav a ten nekde okodovat kvuli umisteni na placku. Ale mam ten dojem, ze to uz nebude dlouho trvat a umistovani na placku bude naprosto zastarala potreba, protoze vsechno bude urceny pro download. Tak ci tak si myslim, ze steinberg by mel udelat pro Cubendo CD authoringovej plugin. Resp. by to melo byt soucasti programu stejne jako to ma samplitude.