Midi na Audio

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Scout
Příspěvky: 83
Registrován: 27 črc 2003 23:52

Midi na Audio

Příspěvek od Scout » 28 kvě 2006 22:22

Zdravím. Potřeboval bych vytvořené Midi vypálit jako audio na CD.
Umí to Cubase, popř jaký program lze použít. Díky moc.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 28 kvě 2006 22:47

No musis to midi prohnat nejakym instrumentem a vysledek nahrat do wavu, kterej pak muzes vypalit jako audio.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 29 kvě 2006 08:12

Jen doplňuji kermitaka: nemusíš to přehrát jen "instrumentem", ale třeba i syntezátorem (HW) zvukovky nebo externím tónovým generátorem/syn?ákem. Možností je spousta...

pavlii

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 29 kvě 2006 08:51

Scout - Cubase to umi! Kdyz budes mit rozjetej projekt s tim pozadovanym midi fajlem, co chces prevest do wawu, tak staci pak oznacit levym a pravym lokatorem od kad kam... A pak File- export - a tam uz si vyberes...
....:::: DJ Dave ::::....

Uživatelský avatar
Viki
Příspěvky: 124
Registrován: 07 bře 2006 11:00

Re: Midi na Audio

Příspěvek od Viki » 29 kvě 2006 09:03

Scout píše:Zdravím. Potřeboval bych vytvořené Midi vypálit jako audio na CD.
Umí to Cubase, popř jaký program lze použít. Díky moc.
Program REASON umí převádět "renderovat"midi bez nutnosti nahrávání během pár vteřin...
Musíš jen použít jeho zvuky nebo se nějak poprat s bankama,každopádně to používám z důvodu synchronizace.
Pokud nahraješ midi přes zvukovku do *wavu a následně pustíš znovu s midi nahrávkou,
většinou jsou tam "rytmické" nebo jak tomu říct nedostatky,prostě to nehraje stejně rychle...
To? vše. :roll:

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 29 kvě 2006 09:23

2DJDave & Viki: pánové, neomezujte se na tak jednoznačná tvrzení - jako v případě DJDava -> to je pravda pouze v případě, že na MIDI stopě je pověšen VST instrument, jinak to neplatí! 2Viki -> pokud použiješ syntezátor zvukovky pro generování tónů na základě MIDI stop(y), nemohou vzniknout žádné "rytmické nedostatky" - pokud je vše nastaveno správně a systém nemá s audio&MIDI HW problémy. Obvykle je defaultně nastavená interní synchronizace podle audia, ergo není důvod (alespoň pro mě), proč by výsledná audio stopa měla obsahovat jakékoli odchylky vzhledem ke zdrojové MIDI stopě.

P.

Uživatelský avatar
Scout
Příspěvky: 83
Registrován: 27 črc 2003 23:52

Příspěvek od Scout » 29 kvě 2006 11:21

Pánové děkuji Vám za informace. Moje chyba byla, že jsem nenapsal že to Midi bylo vytvořeno na klávesách a převedeno do PC pamě?ovou kartou.
Je pravda, že v Sibeliusovi to hraje "divně" (asi špatným nastavením) ty nástroje a bicí jsou nějaké divné a když to otevřu v Cubase tak to je v pořádku. Proto bych to raději převedl do wawu v Cubase.
Přiznám se, že v tom mám zmatek a čas mě na tu skladbu tlačí ale zase to nechci posílat mizerný.. :roll:
Zkusím to jak radí DJDave. Postup přehrání "instrumentem" mi není jasný... Díky za shovívavost snad se k tomu časem dopracuju :wink:

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 29 kvě 2006 12:56

Myslel jsem nejaky VST instrument, nebo syntezator. MIDI data neobsahuji zadne audio, to je neco jako noty, musis je prohnat necim, co podle nich to audio zahraje. Cubase samotny ti z nich audio taky nevytvori, ale necim je prozene (treba syntakem na karte). To jak to bude znit nezalezi na tom, v kterem programu to midi prehrajes, ale cim ten program ta MIDI data prozene.

rastis
Příspěvky: 2874
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 29 kvě 2006 13:32

Tak tak - MIDI nie je audio - su to iba riadiace DATA, vyska noty, dlzka noty a podobne. Cize treba tymyto datami ovladat nejaky HW synth alebo SW synth alebo nejaku zvukovu banku, ktore podla tychto dat vyrobia audio a to sa potom da nahrat alebo rendernut. Nezalezi, ci Cubase, Reason... ide o to priradit k tym MIDI datam nieco, co to bude prehravat...

Uživatelský avatar
Scout
Příspěvky: 83
Registrován: 27 črc 2003 23:52

Příspěvek od Scout » 29 kvě 2006 14:59

Ano tomu bych snad rozuměl, že Midi musím přiřadit v Cubase zvuk kartu aby to přehrálo melodii. Jenom jsem nevěděl jak to uložit jako waw.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 29 kvě 2006 15:16

2Scout: není to tak přesné. MIDI stopě musíš přiřadit nějaký MIDI výstup - a tím může být syntezátor na zvukovce, VST nástroj nebo MIDI výstup zvukovky, ke kterému je připojen externí syntezátor/sampler/zvukový modul/kdovícoještě. V případě VST nástroje můžeš využít funkci Export Audio Mixdown - bylo zde zmiňováno. V ostatních případech musíš standardním nahráváním vytvořit audio stopu - čili nastavit si příslušné audio vstupy, lokátorem začátek nahrávání a spustit Record.

P.

Uživatelský avatar
Viki
Příspěvky: 124
Registrován: 07 bře 2006 11:00

RE:

Příspěvek od Viki » 31 kvě 2006 00:23

Scout píše:Pánové děkuji Vám za informace. Moje chyba byla, že jsem nenapsal že to Midi bylo vytvořeno na klávesách a převedeno do PC pamě?ovou kartou.
Je pravda, že v Sibeliusovi to hraje "divně" (asi špatným nastavením) ty nástroje a bicí jsou nějaké divné a když to otevřu v Cubase tak to je v pořádku. Proto bych to raději převedl do wawu v Cubase.
Přiznám se, že v tom mám zmatek a čas mě na tu skladbu tlačí ale zase to nechci posílat mizerný.. :roll:
Zkusím to jak radí DJDave. Postup přehrání "instrumentem" mi není jasný... Díky za shovívavost snad se k tomu časem dopracuju :wink:
...proto používám (pokud nechceš zachovat původní zvuky z kláves)
program Reason,kde zvuk tvoří samply a je jich tam počínaje moderní hudbou přes rock až po klasiku
a můžeš tam nahrávat tak midi buď přes klávesy nebo naimportovat hotové.
Program nepracuje vůbec se zvukovou kartou,takže rendering je otázkou pouze zvuku ze samplů.
[pavlii]
Píšu o vlastních zkušenostech s nahráváním Midi do wavu.
Pokud jsem to tak udělal,nikdy mi píseň neskončila časově a rytmicky stejně.Možná to bylo špatnou synchronizací,každopádně
Reason tenhle problém vůbec neřeší a wavy jsou 100% přesné a nestalo se mi to,co se stává při live nahrávání přes zvukovku nebo synth.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 31 kvě 2006 00:34

Presne, dej v Reasonu import midi file a zmackni mezernik. Kdyz to bude jakztakz hrat, dej vyrenderovat wav a mas to. Nebo me napada program Myriad Melody Assistant, stejnej postup, a asi je to jeste lepsi reseni. Jo, to bude urcite jednodussi, a ten program ma par mega (oproti Reasonu, ten zabira 3 CD).
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 31 kvě 2006 06:53

A pokud mám dejme tomu ve svém Grooveboxu E-MU MP7 hotový pattern, rozdělený na 16 MIDI kanálů složený ze zvuků E-MU ROMky...? Soubor MIDI si stáhnu do PC, otevřu si projekt MIDI v Cubase (zde si vytvořím 16 MIDI stop a tam naimportuju ten soubor MIDI?), tak, aby Cubase zvuk tahal z ROMky MP7 (to asi jde ne?) a nyní co? Jak dostanu 16 různých Wav souborů, potažmo Audio stop?

S MIDI začínám a princip chápu, ale otázkou je, zda-li jsem vůbec schopen takto nahrát Groovebox do 16ti stop, popřípadě, jak by se to dalo provést jinak.
Kromě toho, že bych si vytvořil nějakou synchronizaci a každou z 16ti stop grooveboxu bych nahrál zvlášt, resp. 1+2, 3+4 atd...
Groovebox má 3 x STEREO analog out a digitální S/PDIF.

No, prostě v tom mám malinko zmatek. :-)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 31 kvě 2006 08:13

2delay: odpověď na první odstavec: ano, samozřejmě to tak jde udělat - výstup z MIDI stop nastavíš na MIDI Out, kam je připojený MP7 kabelem.

Jak dostat pak 16 samostatnách audio stop: je třeba jednu po druhé MIDI stopy nahrát do separátních audio stop. Za předpokladu, že MP7 umí do každého svého audio výstupu nasměrovat zvuk z libovolného MIDI kanálu (v rámci MP7), nabude to až takový "opruz", protože můžeš v každém "tejku" :-) nahrát zároveň 3 separátní audio stopy. Takže v MP7 nastavit audio výstupům zvuky z kanálů 1, 2, 3, nahrát 3 audio stopy, přetočit na začátek, v MP7 nastavit audio výstupům zvuky z kanálů 4, 5, 6, nahrát 3 audio stopy, atd. atd. atd. Pokud to takhle nejde, budeš muset vždy přehrávat jen jednu MIDI stopu, ostatní zatlumit, a audio stopy takhle nahrát postupně, čili 16 tejků po sobě :-/ Ale jiná možnost za daných okolností zřejmě není.

S/PDIF bude - tipuju - pouze jako hlavní stereo výstup z MP7, takže tam bude vše dohromady. Ale to je jen dohad, protože ten HW neznám.

pavlii

Odpovědět