MIDI Thru Active On/Off

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 20 bře 2006 22:26

Ondrash píše:2peteness: Potřebuju vypnout Midi active Thru (je v preferencích) pouze pro určitý kanál.
Nevím jak v novém Cubase, ale ve VST32 se tohle dá udělat v nastavení MIDI-filtru - je tam zvláš? pro vstupy i pro Thru - pro každý kanál...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 20 bře 2006 22:38

Takže přesně takto: Cubase VST32:
Options->MIDI Setup->Filtering
Tam zamáčknu kanál, u kterého nechci, aby přijímaná data lezla na výstup.
...ale nahrávat z tohoto kanálu můžu a stejně tak do něj pustit záznam, nebo data přicházející z jiného kanálu.

Teď jsem koukal do manuálu k SX a tuto možnost nastavení jsem tam vůbec neobjevil.
No jo, jsem rád, že jsem se vrátil k VST32 hned po prvních pokusech s SX, kde nebylo možné editovat signatury :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 20 bře 2006 22:44

Pánové, začínám mít pocit, že se buď Ondrash blbě vyjadřuje, nebo fakt nevím. Prvotní prob byl, že chce hrát VST nástroj pomocí klaviatury JUNO, přičemž mu vadilo, že mu současně hraje JUNO samo o sobě. Jestli něco nezamlčel a já nejsem úplnej pitomec, tak si beze zbytku stojím za svým příspěvkem, tedy zapojit MIDI Out z JUNO do MIDI In zvukovky, na MIDI stopu v Cubase zavěsit požadovaný VST nástroj a hrát. JUNO naprosto nepotřebuje přijímat žádná data z Cubase - proč taky, všechno hraje VST nástroj!!! Takže MIDI In do JUNO vůbec nemusí být zapojen - ta Ondrashova poznámka o přijímaném CC se mi naprosto nejeví jako relevantní - viz výše. JUNO je v tomto případě potřeba pouze jako ZDROJ - takže zapojit jen MIDI Out z něj.

Naprosto nechápu, co se tady tak dlouhou dobu řeší - ledaže by mi fakt něco uniklo, což nepředpokládám vzhledem k dosavadní historii threadu.

P.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 20 bře 2006 22:51

pavlii píše:...ledaže by mi fakt něco uniklo...
Zrovinka v tomhle jsi se vyjádřil naprosto přesně :)
Ondrash používá Juno především jako zdroj zvuku a šlo mu o to, aby ty noty, které z něj budou hrát, si mohl nahrát přímo z jeho klávesnice (pro ten feeling a dřevěné bočnice :) )
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 20 bře 2006 22:54

2Tudy: když zabrousím na první Ondrashovo příspěvek:

"...Když chci používat VST Instrumenty jako např FM7 a hrát na ně externím masterkeyboardem, funkce musí být zatrhnuta. Jenomže při používání Juna..."

O používání JUNO jako zdroje zvuku teda ani slovo, ledaže neumím číst.

P.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 20 bře 2006 23:03

pavlii: on toho tam má napsáno trošku víc dohromady. Používá totiž jak masterkeyboard, tak to Juno a jde o to, jak skloubit vše dohormady, když Juno musí být zapojeno jak na příjem, tak na vysílání a jaknasviňu přes něj prochází MIDI skrz.
Neměl tam napsáno, že Juno používá i na příjem...
...ale kdo by používal takový ANALOG jen jako masterkey? :) :) :) (jedná se o Juno 60!!! - mimochodem, až budu velký, taky si ho koupím)
Takže sorry za můj skoroútok - některé info mám přímo od Ondrashe, tak mi situace byla jasnější (tedy aspoň doufám)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 20 bře 2006 23:10

Tudy: Filtering je i v SX3: Preferences - MIDI Filter. Ten je globální a pak se dá ještě kouzlit na stopách přes Input Transformer. Dají se odfiltrovat kanály nebo přesměrovat na jiný výstupní kanál.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 20 bře 2006 23:11

2Tudy: ahha :-) tak se má dopytle trošku vyjadřovat ;-) jinak to v diskusích nemusí daleko dotáhnout..... pak je to jasné (popis), řešení je zřejmě jen v rovině VST verze Cubase. Do SX můžu taky nahlídnout, ale jestli v manuálu není zmínka, tak nevím...... kdyžtak napíšu, pokud něco zjistím.

Ještě by tu byla možnost řešení mít JUNO na jiném MIDI okruhu (nikoli kanále!!) než masterkeyboard - já mám třeba MIDI okruhy 3.

P.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 21 bře 2006 01:15

Ahoj. Tudy díky za podporu. Pochopil jsi mě na 100%. Pavlii. Dobrá, měl jsem připsat že když vyhodím midi thru active z preferencích tak si nezahraju ani FM7 z masterkeybordu. Chlapi je to na dobré cestě. Přesně tak nějak to potřebuju odfiltrovat. Juno skutečně musí být zapojené na přijímání. Reaguje na kontrolery jako Cutoff VCF atd. To umí ten převodník. Ale do Outu nevysílá skoro nic. Nechci používat masterkeyboard klávesnici na nahrávání, ale tu z Juna. Proto musím používat Midi Out z Juna. Ostatní mají Juno někde "schované ve skříni" ani na něj nešáhnou a jedou čistě přes masterkeyboard. :lol: Sakra chlapi. Je to můj první analog a je tak super, že nedotýkat se ho a nenahrávat na něm nové kousky by byla pro mě velká prohra. :cry: Já vím, klávesnice není 100%, ale má to své kouzlo a o to tady jde. To mi stojí za to se s tím pár dnů zabývat. Takže díky za pomoc. Co to filtrování? Dopadne to nějak? Byl bych moc rád...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 21 bře 2006 08:28

2Ondrash: ach jo - tak jsem tě od začátku chápal dobře, akorát mě Tudy trochu zmátl. Ty chceš, aby ti současně zněl zvuk JUNO a VST nástroje? Nebo prostě pořád nerozumím tomu, proč potřebuješ v JUNO něco přijímat.... takže návrh:

Preferences - MIDI - MIDI Filter. Nastavuješ, co filtrovat pro Thru. Vyzkoušej, třeba to pomůže.

P.

*** po uzávěrce*** Sorry, nějak mi to poslední dny nezapaluje - už je mi to jasné.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 21 bře 2006 09:49, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 bře 2006 09:32

ondrash: ved som ti to vcera uz vysvetlil .. nic nepomoze .. mame dve zariadenia .. obe maju SOFT THRU .. na June neoflitrujes nic .. cize vsetko co do neho posles , vide von .. a ked chces pouzit juno klavesnicu , tak proste cubase to posle softovo dnu , a juno to posle zase von.. cubase nedokaze rozlisit , ci to je z klavesnice juna , alebo z THRU juna .. a posle to zase von ..proste nevies odlisit data z klavesnice a data zo vstupu .. takze tam mas loop .. ciastocne by sa to dalo osrat , keby si primal a vysielal na inom kanale .. ale je to chore .. treba odpojit out a nepouzivat ho na june .. tak ako to robia vsetci ..

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 21 bře 2006 10:04

Hele Ondrash ta původní myšlenka a zadání pro CHD znělo, aby šla přiřadit velocity nebo nějakej kontroler na filtr u Juno60 to řeší ten převodník a z toho vyplývá, že se počítalo s tím, že uživatel bude používat jinej master keyboard, než klávesnici Juna.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět