MIDI Thru Active On/Off

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

MIDI Thru Active On/Off

Příspěvek od Ondrash » 20 bře 2006 15:18

Ahoj lidi, můžete mi prosím poradit? Jak je to s MIDI Thru Active v preferencích Cubase? Když chci používat VST Instrumenty jako např FM7 a hrát na ně externím masterkeyboardem, funkce musí být zatrhnuta. Jenomže při používání Juna, které okamžitě vysílá přijmutá data zpět do počítače se mi zvuk okamžitě začne cyklit. Pokud vypnu Midi Thru Active tak je vše v pořádku, ale pak mi nehrajou VSTi. Dá se někde vypnout Midi thru active přímo na stopě? Přes Midi Transformer není na to nějaká volba? Nebo to udělat obráceně, mít Thru globálně vypnuté a zapínat ho jen na konkrétní stopu? Řešil jsem to s výrobcem, ze strany Juna to fakt nevyřeším. :(

Díky

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 20 bře 2006 15:54

Cau Ondro!
Tohle je naky zmatek. I kdyby z toho Juna sly nechtene midi eventy do compu, tak prece na stope si nastavujes midi input. Leda ze bys tam mel "all midi inputs"........doufam, ze nepisu blbost:)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 20 bře 2006 16:24

Ahoj Tomáši.
Bohužel. Samozřejmě mám nastavený příslušný MIDI In. Juno nemá parametr Local Off. Žádné nechtěné midi eventy z toho nelezou. Prostě co pošleš do Juna, Juno hned vrací zpět. A Naopak. Mě to připadá jako kdyby byli dvě Midi thru proti sobě, Cubase a Juno. Spíš jak vypnout Thru pro konkétní stopu, pro konkrétní nástroj... Určitě to musí jít. Cakewalk tu funkci taky má. :lol: (jsem se dozvěděl od výrobce převodníku)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 bře 2006 17:05

ondrash: cubase nepouzivam ale mozno mam riesenie, za predpokladu kladnej odpovedi na nasledovnu otazku: midi thru active sa nastavuje na kazdy midi device v systeme samostatne? ak ano, staci namontovat midi yoke, namapovat na yoke kanal juno a dat mu thru on, na original juno off a pouzivat oba podla potreby...
mozno je to blbost, potazne som nieco podstatne prehliadol. idea je skratka vytvorit alias midi zariadenie, ktore nastavis inak.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 20 bře 2006 17:12

Pokial mas JUNO zapnute In/OUT do compu, tak je jasne ze sa ti to bude cyklit.... Musis v JUNOvi nastavit LOCAL na OFF.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 20 bře 2006 17:46

Tu dano: Juno nemá Local Off. A když dám MIDI OUT na Junu na off (je tam na to sysex) tak nic nenahraju přes juno klávesnici. Oni výrobci toho převodníku vůbec nepočítali s variantou, že někdo bude nahrávat MIDI přes Juno klávesnici (nemá dynamiku). Já si ale myslím, že to má své kouzlo hrát zrovna přes ní. Navíc jí mám v dobrém stavu.

To kexik: Díky za typ, ale nechtěl bych používat nějaké další externí programy, pokud to nebude třeba. Já si myslím, že to ta Cubase snad bude umět. Máte někdo nějaké jiné návrhy?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 20 bře 2006 17:51

měl bys to mít nastavené na MIDI OUT mode 2 a pak by to mělo fungovat. Tak praví manuál.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 20 bře 2006 19:29

To atomx: Včera jsem si dal práci a udělal jsem slušnej dokument ve Wordu včetně nascreenovaných obrazovek (můžu ti to kdyžtak poslat) a poslal to d CHD Electronic. David mi pak volal a sám mi řekl, že to není možné, že když převodník dělali tak nepočítali s tím že by někdo nahrával z Juno klávesnice. Divné ne? Říkal, že by mi přepsal Epromku tak, že budu používat dva kanály. Ale to vidím jako krajní možnost. Raději bych to řešil filtrováním přes Cubase.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 20 bře 2006 19:38

2Ondrash: zdá se mi, že se to zbytečně zesloži?uje. VST nástroj je na straně compu. Takže stačí na JUNO prostě používat jen MIDI Out konektor, zvukový generátor je na straně Cubase. V čem je problém? Takto nevidím nikde žádnou chybu. JUNO přece žádná data přijímat v tomhle případě nemusí.

P.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 20 bře 2006 20:15

2Pavlii: Ahoj. Nemáš pravdu. Juno dostává z Cubase např info o CC72 VCF Cuttoff. Spíše je to obráceně, nepoužívat MIDI OUT. Ale to si pak nezahraju.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 20 bře 2006 20:17

jo takhle:) Ja myslel, ze pouzivas extra keyboard. Kubase umi akorat filtrovat Midi kanaly na vstupu. Je tam v inspektoru tlacitko Input Transformer, to je Ti ale asi na nic ze jo.....

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 20 bře 2006 20:33

2peteness: Potřebuju vypnout Midi active Thru (je v preferencích) pouze pro určitý kanál.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 20 bře 2006 20:43

no tak najed v midi stope na ten Input Transformer a tam si navolis, ktere kanaly pustis a ktere ne

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 20 bře 2006 21:44

To peteness: Tak to taky není řešení. Juno mám 14 kanále. Když dám filtrování 14 kanálu. nenahraju ani notu. Na druhou stranu, hotový track přehraju v pohodě....

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 20 bře 2006 21:59

Jestli to spravne chapu, tak Juno smicha dohromady midi OUT+THRU a posila to ven spolecne a jeste ke vsemu na stejnym kanale. V tom pripade s tim Cubase tezko neco udela.
Stale mi ale unika duvod proc to vubec takhle delas. Prece kdybys mel zaply Local On, tak to JUNO hraje rovnou z vlastnich klaves a kdyz by sis to chtel zaznamenat, tak to jenom posilas z outu do PC a zpatky uz je to zbytecne ne?
Jedine, ze bys pri tom hrani chtel pouzivat midi efekty z Cubase.

Odpovědět