modulation kolecko - jak namapovat vcf

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 led 2008 23:23

borat : a vies controler ktorym sa ovlada filter v z3ta+?

Borat
Příspěvky: 50
Registrován: 17 lis 2007 23:08

Příspěvek od Borat » 18 led 2008 20:18

pytkin-> ja omlouvam se, nevim. ja zkousel uz moc a moc, ale ne moudry z toho. manual k z3ta midi nemam.
v z3ta+ ja v sekci "modulation matrix" z3ta+ nastavoval mozne nemozne, treba source->lfo1, range->full, curve->vse co tam, control->mod whell, destination/filters->all filters cutoff, ale nic na modulacni kolecko lfo filter ne reaguje...

ja vsem omlouvam se, asi ne spravny dotaz tady, ale o cubase sx jde, ale vim, kazdy vst jinak se chova, asi jinde melo byt tema to.
ja myslel, ze vim jaky cc je modulation kolecko, ale kdyz ja live record do stopy midi a kolecko modulation pouziju a pak do list editor podivam, uvidim v controller sloupec jen "modulation" zpravu a vedle hodnota, ale ne cc cislo...
ale mapovat modulation kolecko na lfo->filter potrebuji v z3ta+, jinde ne, pro ted...
jestli vy trpelivost se mnou a poradi, dekovat moc predem.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12668
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 18 led 2008 20:44

borat:

no pises ze
"source->lfo1, range->full, curve->vse co tam, control->mod whell, destination/filters->all filters cutoff"

a co tak skusit

"source->mod wheel, range->full, control->nic, destination/filters->all filter cutoff"

?

Borat
Příspěvky: 50
Registrován: 17 lis 2007 23:08

Příspěvek od Borat » 19 led 2008 17:44

dendy píše:borat:

no pises ze
"source->lfo1, range->full, curve->vse co tam, control->mod whell, destination/filters->all filters cutoff"

a co tak skusit

"source->mod wheel, range->full, control->nic, destination/filters->all filter cutoff"

?
dendy, ja diky za radu, jen ja v z3ta+ v source volba "mod whell" neni...
ale zkusil ja "source->lfo6, range->full, curve->nic, control->mod whell, destination/filters->all filters cutoff" a pak lfo6 nastavit sine a frekvenci a uz neco kolecko dela, ale neni ono, cutoff maly, nezabira moc.
a nevim ja ani, jak v cubase sx kolecko automatizovat, ja vyse psal, list editor pise v controller sloupec jen "modulation".

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 19 led 2008 21:08

borat : to kolecko proste nahraj ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 21 led 2008 09:49

2borat: Modulation je CC1 nebo 3 (tipuju :-D) ale na tohle zkoumání doporučuju nainstalovat MIDI-OX (freeware), kde se dají zjistit úplně všechny věci, co se pohybují po MIDI kabelech...

P.

Borat
Příspěvky: 50
Registrován: 17 lis 2007 23:08

Příspěvek od Borat » 21 led 2008 20:20

Pytkin píše:borat : to kolecko proste nahraj ..
ja rozumim, ale nekdy ja chci modulace, kterou netrefim koleckem, chci presne ji a dat do mrizky, aby presna byla.
proto ja ptal, jaky cc je na kolecko...
a lfo na vcf asi ja resit nebudu, dam nejaky vst cutoff filter a automatizace, asi...
diky za rady, ale.

Borat
Příspěvky: 50
Registrován: 17 lis 2007 23:08

Příspěvek od Borat » 21 led 2008 20:24

pavlii píše:2borat: Modulation je CC1 nebo 3 (tipuju :-D) ale na tohle zkoumání doporučuju nainstalovat MIDI-OX (freeware), kde se dají zjistit úplně všechny věci, co se pohybují po MIDI kabelech...

P.
ja diky, pavlii, najit zkusim.
ale zjisti ten midi-ox i komunikace ne mezi keyboard a pc, ale mezi take soft <-> soft, treba cubase <-> vst plugin?
jasna, vyzkouset a uvidim, ale dik za typ.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 led 2008 20:31

Borat : ved ho nahraj a pozri sa v editore .. jaky CC tam dava .. to je najjenoduchsie ..

Borat
Příspěvky: 50
Registrován: 17 lis 2007 23:08

Příspěvek od Borat » 21 led 2008 21:16

Pytkin píše:Borat : ved ho nahraj a pozri sa v editore .. jaky CC tam dava .. to je najjenoduchsie ..
ale to ja uz zkusil a psal taky:
Borat píše:ja myslel, ze vim jaky cc je modulation kolecko, ale kdyz ja live record do stopy midi a kolecko modulation pouziju a pak do list editor podivam, uvidim v controller sloupec jen "modulation" zpravu a vedle hodnota, ale ne cc cislo...
a ja upresnit - vedle "modulation" hodnota asi kolecka poloha, ale ne cc cislo.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 led 2008 23:57

no ved si musis pozriet zoznam controlerov v cubase .. i ked neviem ci v tvojej verzii to je .. v kazdom pripade modulation je standardizovany controler .. cislo 1 ..

tu je zoznam vsetkych

http://www.indiana.edu/~emusic/cntrlnumb.html

Odpovědět