modulation kolecko - jak namapovat vcf

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Borat
Příspěvky: 50
Registrován: 17 lis 2007 22:08

modulation kolecko - jak namapovat vcf

Příspěvek od Borat » 13 led 2008 12:26

ahoj lidi,
ja problem mam:
mel jsem korg poly 800, kde joystick - vlevo a vpravo pitch bend, nahoru vibrato a dolu vcf modulace. ted ja mam midi keybord ktery ma dve kolecka, jedno nahoru a dolu pitch bend a druhe modulation, vibrato.
kdyz chci ale udelat v vst vcf modulaci jako u stareho korg poly 800 joystick dolu, nejde, stale vetsinou vibrato.
poradi nekdo?

Uživatelský avatar
Munro
Příspěvky: 124
Registrován: 07 čer 2002 20:54

Příspěvek od Munro » 14 led 2008 00:50

Poly 800 vysilal joystick nahoru CC1, dolu CC2, byl to jejich firemni standart ty doby. Pokud chces provozovat modulaci filtru, je potreba to v onom konkretnim VSTi namapovat - rizeni modulace filtru z LFO prostrednictvim CC1, kterej normalne kolecko vysila (predpokladam, ze na tom novym keyboardu jde ev. cislo kontroleru zmenit, ale zmena na CC2 asi vetsinou fungovat nebude). Napis, co konkretne ted pouzivas.

Borat
Příspěvky: 50
Registrován: 17 lis 2007 22:08

Příspěvek od Borat » 14 led 2008 20:06

Munro píše:Poly 800 vysilal joystick nahoru CC1, dolu CC2, byl to jejich firemni standart ty doby. Pokud chces provozovat modulaci filtru, je potreba to v onom konkretnim VSTi namapovat - rizeni modulace filtru z LFO prostrednictvim CC1, kterej normalne kolecko vysila (predpokladam, ze na tom novym keyboardu jde ev. cislo kontroleru zmenit, ale zmena na CC2 asi vetsinou fungovat nebude). Napis, co konkretne ted pouzivas.
mam midi keyb cme uf6, ale to asi jedno.
jaky cc to davat na kolecko modulation, to zjistim...
ja potrebuji vcf ridit z lfo treba konkretne na z3ta+ vst...
nejaka rada?
diky...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 led 2008 10:48

hlavne napis v akom softe bezis to vstcko... moznosti DAW su rozne

Borat
Příspěvky: 50
Registrován: 17 lis 2007 22:08

Příspěvek od Borat » 15 led 2008 19:43

kexik píše:hlavne napis v akom softe bezis to vstcko... moznosti DAW su rozne
jo, pardon, jasne...
ja shrnu to: pod cubase sx 3 chci na modulacni kolecko midikeybordu namapovat v z3ta+ modulaci filtru z lfo.
jaky cc mi dava modulacni kolecko zjistim, ale nevim jak namapovat na z3ta+ zkousel jsem, nedari se.
diky.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 16 led 2008 08:47

2Borat: jak tak koukám, zřejmě to nejde - alespoň ne interními prostředky SX3. Na rozdíl od VST verze (viď Pytkine ;-) ) tu chybí detailní nastavování MIDI komunikace; zde konkrétně MIDI Filtering a MIDI Mapping. V tomto dialogu by se totiž dalo pravděpodobně (nemohu hned ověřit) nastavit mapování CC modulačního kolečka na modulaci LFO filtru pro z3ta+ (na jaké číslo viz manuál k z3ta+ a/nebo se to dá zjistit empiricky). Možná by se to dalo vyřešit nějakým pluginem, surfuj.

Pokud ovšem nemá modulace LFO filtru v z3ta+ možnost reagovat na MIDI CC, máš jedinou možnost a tou je Remote Control.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 led 2008 11:12

to SX nema ? si si isty ?

Kukam Nuendo 3

V preferenciach je midi filter .. ale remapovanie nie ..

hmm .. mozes ale predsa na midi stopy dat transformer a transformovat lubovolny kontroler na iny ..
Naposledy upravil(a) Pytkin dne 16 led 2008 11:15, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 led 2008 11:14

musi to mat... dnes to ma vsetko

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 16 led 2008 11:40

Ehhh....!!! Beru zpět, Preferences -> MIDI Filtering, takže filtrovat se dá, ale MIDI Mapping zmizlo :-(

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 led 2008 11:43

kdesi som cital ze v sx3 sa daju vyrobit sw panely pre kazdy midi hardver a tam nakonfigurovat ktory CC robi co... nieco take by som hladal. a pre jeden hardver sa da vyrobit aj viac panelov, takze to asi netreba hladat v preferences ale niekde kde sa nastavuju vsti, pripadne inserty v mixpulte
ale je hamba ze tu musi hadat clovek co cubase nepouziva. minimalne pol fora musi vediet ako sa to robi takze nebudte lenivi to sem napisat

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 16 led 2008 12:15

Tak oprava č.: 2 - Transformer je součástí MIDI stopy (myslím na kliknutí) - takže to funguje stejně, jako za starých časů.... big omluva za moje delší vedení, ale nějak jsem to nemohl z počátku najít.... Takže v Input Transformeru (nejlépe aktivovat asi do režimu Local - tedy pouze pro danou MIDI stopu) se nadefinují podmínky pro vstupní event a výstupní event a je to :-)

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 led 2008 13:03

pavli : myslis midi insert ne ?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 16 led 2008 15:46

2Pytkin: nene, je na to samostatné tlačítko v té "hlavičce" stopy (jak tam jsou tlačítka M, S a tak dál...). Do Insertů vůbec nezasahuješ (zbytečné v tomto případě). Ale jde to i tak.
P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 led 2008 16:18

pavlii: Pravdu mas predsedo ! to som si tam nikdy nevsimol .. vidis .. stale sa clovek uci ..

Borat
Příspěvky: 50
Registrován: 17 lis 2007 22:08

Příspěvek od Borat » 16 led 2008 19:44

panove, ja diky za zpravy, ale zatim ne moudry z toho.
ja uz zkusil moc, ale problem hlavni nevyresen.
modulacni kolecko nevim, jak namapovat v z3ta+ v cubase sx 3 vlastne na nic, nedari se, mozna ja tupy.
kdyz se nepovede, neda nic delat, ale kdyby nejaka rada, ja rad ;)
diky.

Odpovědět