Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
jancikfilip
Příspěvky: 35
Registrován: 26 črc 2010 17:26

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od jancikfilip » 22 kvě 2011 09:51

jardatop ďakujem :)
Viete mi poradiť nejakú (najlepšie externú) zvukovú kartu? aspon 4 kanány a viac.
Nevyznám sa celkom do zvukoviek, ake parametre by mala spĺnať?
Dakujem

Uživatelský avatar
elektronek
Příspěvky: 5
Registrován: 13 čer 2012 09:07

MG166CX-USB Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 2

Příspěvek od elektronek » 14 čer 2012 10:48

Dobrý den,
nezakládal jsem nový dotaz, protože myslím, že ten můj by mohl s tématem souviset, pokud ne, tak prosím moderátora o přesunutí tohoto tématu jako jiný dotaz.
Mám pult MG166CX-USB ke kterému jsem dostal Cubase AI5. Instalace Cubase proběhla v pořádku včetně aktivace produktu přes eLicenser. Potom jsem nainstaloval ASIO ovladač ze stránek Yamahy co je uveden přímo k tomuto mixu. Opět bez problémů, funguje správně obousměrně pro přehrávání i nahrávání.

A teď k jádru problému:
Rád bych postupně nahrával jednotlivé stopy skladby, dejme tomu, že prvotní nahrátí udělám tak, že budu nahrávat kytaru + zpěv. Mám v mixu zapojené sluchátka, ve kterých slyším to co hraju. Nahrátí této první stopy kde je kytara + zpěv je OK. Potom bych ale rád nahrál třeba druhou kytaru nebo dozpíval 2 hlas a k tomu potřebuju, abych ve sluchátkách slyšel i tu nahrátou první stopu, jenže pokud zesílím vstup 2trk/usb in -> stereo tak samozřejmě vznikne zpětná vazba na základě toho, že v podstatě vazbí vzájemně USB IN a OUT na sebe. Je vůbec tedy možné tímto způsobem nahrávat s tímto mixem, nebo je zapotřebí použít třeba ještě další zvukovou kartu na kterou by byl z CUBASE nasměrován výstup a ten jsem si pouštěl třeba jen jako odposlech abych mohl nahrát tu další stopu ? Nevím, jestli jsem svůj dotaz formuloval srozumitelně, pokud ne, tak rád případnou část nějak blíže popíšu, aby byla srozumitelnější :-)

Děkuji za Vaše rady, s pozdravem Martin

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od Pytkin » 14 čer 2012 11:06

cital si navod ? http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=m ... 3g&cad=rja

strana 10 .. hned prvy bod :

Cubase AI 4 Setup
1 To prevent the playback sound from Cubase AI 4 from being directly rere- corded, set the MG mixer’s 2TR IN/USB switch to TO MONITOR ( ).

Uživatelský avatar
elektronek
Příspěvky: 5
Registrován: 13 čer 2012 09:07

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od elektronek » 15 čer 2012 08:35

Dobrý den,
děkuju moc za info, samozřejmě že jsem ten nejtučnější text přehlídl .... Nahrátí se zdařilo, ovšem stalo se několikrát, že zvuk začal být zkreslený a praskalo v něm, ale stačilo odpojit a znova připojit USB od mixu do PC a bylo po problému. Buď bude problém s USB portem nebo s ovladačem onoho USB v PC, je to ve Windows 7 tak to ještě vyzkouším na PC s Windows XP, tam je podle mne všeobecně daleko méně problémů s čímkoliv co se funkčnosti týče.

příjemný víkend všem... :-)

Martin

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od Pytkin » 15 čer 2012 09:01

inak by som ti odporucil mozno kupit nejaku rozumnu zvukovku .. Hento Yamaha USB podla navodu nema ani asio driver .. a pripojenie zvukovky TAPE IN/OUT neni uplne idealne .. pult ma 4 grupy , takze je idealny na nahravanie .. mozes dokonca pohodlne nahravat 4 veci naraz ..ak mas desktop , tak kludne nejaku m-audio kartu z bazaru .. 2496 alebo 192 .. pripadne delta 1010LT ..

napriklad http://www.midi.cz/Comment.aspx?id=105988
to je skoro zadarmo http://www.midi.cz/Comment.aspx?id=107053

ak mas notebook , tak to uz treba externu , tie su drahsie .. trebars :
http://www.midi.cz/Comment.aspx?id=104147
http://www.midi.cz/Comment.aspx?id=106339
http://www.midi.cz/Comment.aspx?id=106088

Uživatelský avatar
elektronek
Příspěvky: 5
Registrován: 13 čer 2012 09:07

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od elektronek » 15 čer 2012 09:33

Yamaha podle návodu nemá ASIO, ale ve skutečnosti má driver tady http://www.yamahacommercialaudiosystems ... e=Firmware patrně byl vydán později než návod, hlásí se jako YAMAHA USB ASIO a vykazuje latenci kolem 10ms. Jinak samozřejmě by určitě byla vhodnější nějaká karta přímo do PC, mám jak notebook tak desktop, na desktopu právě XP a na notebooku W7 ale notebook má jen USB a nemá firewire, to mám na desktopu, ale právě mám obavy z toho USB na tom notebooku, jestli by to taky nezačalo blbnout jako ten pult Yamaha. Každopádně ta zvukovka je opravdu skoro zadarmo, z výše uvedených odkazů. V desktopu mám kartu SB Live Player ale tato má určitě víc vstupů zaráz použitelných - najdu si dokumentaci.

M

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od Pytkin » 15 čer 2012 14:31

kup si tu m-audio 2496 .. to je rokmi overena zvukovka , ktora funguje super .. v XP ziaden problem .. input das na grupy 2 .. output do 2 vstupov .. a budes to mat kofortnejsie na nastavovanie pomerob pri nahravani ..

Uživatelský avatar
elektronek
Příspěvky: 5
Registrován: 13 čer 2012 09:07

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od elektronek » 15 čer 2012 15:27

jojo, už jsem domluvenej s jedním z výše zmíněných inzerentů - díky za tip, po neděli bude doma :-) jen se pídím po webu, jakou má tato karta latenci, ale bu´d jsem slepej, nebo to nemužu tady http://www.m-audio.com/products/en_us/A ... e2496.html najít :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od Pytkin » 15 čer 2012 15:34

no latencia je vzdy dana hlavne pocitacom .. kazda rozumna karta stiha 10 msec .. co je pouzitelne .. hlavne ked mas k tomu pult a monitoring si riesis cez pult mimo karty .. m-audio celkom stiha .. 5msec pojde asi .. 2-3 uz zavisia od pocitaca ..

Uživatelský avatar
elektronek
Příspěvky: 5
Registrován: 13 čer 2012 09:07

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od elektronek » 15 čer 2012 16:07

No to je právě to. Já když si nahrávám postupně každou stopu jak jsem výše popsal, tak pokud si pustím jak přímý signál do sluchátek z mixu, tak i zároveň nahrátou stopu, tak slyším třeba tu kytaru co právě nahrávám jak ze sluchátek - přímá linak jako z mixu tak i z počítače přes tu USB linku, ale tu USB linku potřebuju poslouchat kvůli držení tempa s již nahrátou stopou a ten zvuk je takovej celkem zmatenej, trochu rozhozenej. Takže jsem volil variantu poslouchání pouze USB linky ... ono se možná dá v tom Cubase nastavit, aby právě nahrávaný nástroj nešel zpátky jako na poslech - v tomto jsem uplně zelenáč neboli začátečník :-) jinak PC je Core2 Duo 2.4GHz s 4GB ram.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od Pytkin » 16 čer 2012 00:06

no to pocuvanie cez USB je ok .. akurat pocuvas signal oneskoreny o tu latenciu karty .. co vela ludom vadi ..

Odpovědět