Dobrý den,
nezakládal jsem nový dotaz, protože myslím, že ten můj by mohl s tématem souviset, pokud ne, tak prosím moderátora o přesunutí tohoto tématu jako jiný dotaz.
Mám pult MG166CX-USB ke kterému jsem dostal Cubase AI5. Instalace Cubase proběhla v pořádku včetně aktivace produktu přes eLicenser. Potom jsem nainstaloval ASIO ovladač ze stránek Yamahy co je uveden přímo k tomuto mixu. Opět bez problémů, funguje správně obousměrně pro přehrávání i nahrávání.
A teď k jádru problému:
Rád bych postupně nahrával jednotlivé stopy skladby, dejme tomu, že prvotní nahrátí udělám tak, že budu nahrávat kytaru + zpěv. Mám v mixu zapojené sluchátka, ve kterých slyším to co hraju. Nahrátí této první stopy kde je kytara + zpěv je OK. Potom bych ale rád nahrál třeba druhou kytaru nebo dozpíval 2 hlas a k tomu potřebuju, abych ve sluchátkách slyšel i tu nahrátou první stopu, jenže pokud zesílím vstup 2trk/usb in -> stereo tak samozřejmě vznikne zpětná vazba na základě toho, že v podstatě vazbí vzájemně USB IN a OUT na sebe. Je vůbec tedy možné tímto způsobem nahrávat s tímto mixem, nebo je zapotřebí použít třeba ještě další zvukovou kartu na kterou by byl z CUBASE nasměrován výstup a ten jsem si pouštěl třeba jen jako odposlech abych mohl nahrát tu další stopu ? Nevím, jestli jsem svůj dotaz formuloval srozumitelně, pokud ne, tak rád případnou část nějak blíže popíšu, aby byla srozumitelnější
Děkuji za Vaše rady, s pozdravem Martin