Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
jancikfilip
Příspěvky: 35
Registrován: 26 črc 2010 17:26

Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od jancikfilip » 11 kvě 2011 18:33

Ahoj kluci...
mam doma takovu malu kapelu
Mam mix Yamaha MG 206 C USB, ale neviem to rozjet !
Môžete mi prosim niekto poradiť, ako to funguje s tym USB naharvanim ???
ďakujem

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od Kermitak » 11 kvě 2011 19:18

Zhruba stejne jako s firewire nahravanim. Pomohlo? ;)
Zkus byt konkretnejsi, na takhle polozenou otazku ti tezko nekdo odpovi. Co presne ti nejde?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od kexik » 12 kvě 2011 07:46

jancikfilip píše:Ahoj kluci...
mam doma takovu malu kapelu
Mam mix Yamaha MG 206 C USB, ale neviem to rozjet !
Môžete mi prosim niekto poradiť, ako to funguje s tym USB naharvanim ???
ďakujem
mas manual? je to tam krasne popisane aj s obrazkami screenshotov cubase...

http://www2.yamaha.co.jp/manual/pdf/pa/ ... _om_a0.pdf

jancikfilip
Příspěvky: 35
Registrován: 26 črc 2010 17:26

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od jancikfilip » 12 kvě 2011 18:17

No mám kapelu (bicie, basa, el. gytara, klavír)
chcel by som viacstopove nahrávanie, kedze aj na bicie som si kupil novu sadu mikrofono.
Ešte som to nerobil cez PC, mam Cubase 5, ale neviem čo mám robiť po prepojení Mixu s PC cez USB urobiť....skušal som vytvoriť nový projekt napr.,... ale stae tam nemám žiadnu aktivitu...

jancikfilip
Příspěvky: 35
Registrován: 26 črc 2010 17:26

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od jancikfilip » 12 kvě 2011 19:26

Viete mi poradiť ejaky jiy program od Steinbergu?
Pozeral som a uvodnej stranke napr. toto Steinberg Sequel LE Campus..
Potrebujem prosta nahrávat :D
Dakujem za rady

Uživatelský avatar
Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od Drumer » 12 kvě 2011 21:06

No nevim,ale mam pocit že z toho přes usb vice jak stereo výstup nedostaneš.Je to jen mix...

jancikfilip
Příspěvky: 35
Registrován: 26 črc 2010 17:26

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od jancikfilip » 13 kvě 2011 19:26

No určite z toho musim dostať viac... a nieje to nejaky mix pre DJ. :D ale pre kalepy... a stereo si možem dat normale vystup a nahrat cez kabel... načo by tam to USb asi bolo

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od Kermitak » 13 kvě 2011 19:32

Ja furt nechapu v cem je problem, ten tvuj popis typu "nefunguje mi internet, pomozte" moc konkretni neni. Nicmene ja bych na to sel tak, ze bych nejdrive zprovoznil ten mix (na zaklade precteni manualu), nainstaloval ovladace, pote ho nastavil v cubase jako I/O device a vyzkousel nahravani (opet oboji velmi prehledne v manualu). Kdyby mi to neslo, alespon bych zkusil presne popsat v ktere fazi jsem se zasekl a co konkretne mi nefunguje.

jancikfilip
Příspěvky: 35
Registrován: 26 črc 2010 17:26

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od jancikfilip » 13 kvě 2011 19:47

Ahoj... srry.
no ja mam jen mix a cubase 5 (povedzme to takto jednoducho) co mam urobit aby mi ten mix cubase zaregistroval.. že tam nejaky je.
Vubec s tym neumym delat....

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od Kermitak » 13 kvě 2011 19:56

Ten mix mas nainstalovanej vcetne ASIO driveru?

jancikfilip
Příspěvky: 35
Registrován: 26 črc 2010 17:26

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od jancikfilip » 13 kvě 2011 20:04

Ja ani nevím, že ten mix ma nejake ovladače, ktere se musi instalovat.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od Kermitak » 13 kvě 2011 20:37

A co si precist ten navod treba? Peceny holubi ti do pusy litat nebudou.

Uživatelský avatar
Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od Drumer » 13 kvě 2011 20:57

No ať se dívám,jak se dívám do manuálu,tak nikde multitrack nahrávání nevidím,jen jedna stereostopa in a jedna out...

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od Tranzistor » 13 kvě 2011 23:56

1/ jakykoliv HW co je pripojuje k pocitaci potrebuje ovladace, takze je potreba pri pripojeni pultu k PC nainstalovat
2/ tahle yamaha umi po usb nahrat pouze vysledny mix do PC, tedy stereo co jde z hlavni savle. Nebo umi pustit muziku z externiho HD
3/ chces-li udelat vicestopej zaznam (bici, kytary, basa atp) musis se poohlednou po vicestopy zvukovce, v tvem pripade to vidim na 16ti stopou variantu s 16ti mikrof. predzesiky...

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Re: Nefunguje nahravani v Cubase 5 s Yamaha MG 206 C USB

Příspěvek od jardatop » 19 kvě 2011 16:02

Tento mix ma opravdu jenom 2 kanalovou zvukovku, navic nevalne kvality a rozliseni 44,1kHz/16bit nebo 48kHz/16bit, takze na nejake seriozni studiove nahravani to opravdu nebude. Ovladac k tomu zvukovemu rozhrani se nainstaluje sam jako USB audio nebo tak nejak se to bude jmenovat. K tomu mixu tedy doporucuju koupit nejakou vicekanalovou zvukovku (treba nejvyhodnejsi 2x M-audio Delta1010LT), vyrobit si 12 kabelu na vyvedeni signalu z insertu do zvukovky a 4 kabely s normalnimi jacky temi vyvest signaly z kanalu 13-16 treba pres grupy nebo auxy a muzes nahravat vicestope.
Akorat pozor, u techto mixu Yamaha je signal vyvedeny z insertu v opacne fazi, takze na zvukovce nebo na vstupu v cubase je potreba tech prvnich 12 kanalu takto zapojenych otocit. Ty, co povedou z grup nebo auxu neotacet.

Odpovědět