Otazky na cubase
Tak se opět hrabu v nastavování Cubase SX 3.1.1 k obrazu svému a nemůžu vyřešit pár věcí. Ani nevím jestli to jde. (Kdyby jo, tak mi to hodně usnadní žívot.
1. Jde někde nastavit, aby při označení partu se mi označila i příslušná stopa a nebo dokonce nedejbože příslušná stopa v mixeru - ne MIDI ale AUDIO? Tzn. při vybrání partu FM7 i stopa s FM7 a i příslušný AUDIO VÝSTUP v mixu, kam budu hned prát inserty a sendy?
2. Nějak jsem nenašel klávesovou zkratku na vyvolání EDIT panelu přímo pro VSTI audo výstup (zase ne MIDI)
3. Jde jednoduše automaticky spustit solo podle vybraného partu? Mám pocit, že to funguje jen na vybranou stopu.
4. Preference - Edit - Project & Mixer - Select Chanel/Track on Solo, Select Chanel/Track on Edit Settings + Scroll to selected. Asi by se mi to mohlo hodit, jen jsem nepřišel jak to funguje. Můžete mi to prosím někdo přiblížit?
5. V novinkách jsem si přečetl, že by mělo přibýt další nastavení pro panoramu. Nic takového jsem ale nenašel.
6. Jak jste na tom se stabilitou SX 3.1.1 od vodníků? Nepadá vám? Jak jste ji instalovali? Odinstalovali jste starou, nebo jste ji jen upgradovali? Stabilita nic moc...
Tak to je zatím všechno.
1. Jde někde nastavit, aby při označení partu se mi označila i příslušná stopa a nebo dokonce nedejbože příslušná stopa v mixeru - ne MIDI ale AUDIO? Tzn. při vybrání partu FM7 i stopa s FM7 a i příslušný AUDIO VÝSTUP v mixu, kam budu hned prát inserty a sendy?
2. Nějak jsem nenašel klávesovou zkratku na vyvolání EDIT panelu přímo pro VSTI audo výstup (zase ne MIDI)
3. Jde jednoduše automaticky spustit solo podle vybraného partu? Mám pocit, že to funguje jen na vybranou stopu.
4. Preference - Edit - Project & Mixer - Select Chanel/Track on Solo, Select Chanel/Track on Edit Settings + Scroll to selected. Asi by se mi to mohlo hodit, jen jsem nepřišel jak to funguje. Můžete mi to prosím někdo přiblížit?
5. V novinkách jsem si přečetl, že by mělo přibýt další nastavení pro panoramu. Nic takového jsem ale nenašel.
6. Jak jste na tom se stabilitou SX 3.1.1 od vodníků? Nepadá vám? Jak jste ji instalovali? Odinstalovali jste starou, nebo jste ji jen upgradovali? Stabilita nic moc...
Tak to je zatím všechno.
- freecoolin
Musim ale uznat, že v Cubase je spousta věcí hodně dementně řešená. Například jakou funkci používáte, když chcete, aby se vámi vybrané noty spojily do legáta? (aby se konec noty dostal na úroveň následující).
V Cubase je sice funkce "legáto", ale když jsou noty přetažené přes sebe, předchozí nota skončí později než následující, tak ta funkce legáto nefunguje a musí se použít funkce "note overlap".
Takže pro jeden záměr musim použít dvě funkce a selktovat skupiny not, který se nedokrejvaj nebo zase překrejvaj.
V Logicu je na to funkce jedna a ta LOGICKY funguje jako legáto
Nebo máte někdo jiný názor, či řešení?
V Cubase je sice funkce "legáto", ale když jsou noty přetažené přes sebe, předchozí nota skončí později než následující, tak ta funkce legáto nefunguje a musí se použít funkce "note overlap".
Takže pro jeden záměr musim použít dvě funkce a selktovat skupiny not, který se nedokrejvaj nebo zase překrejvaj.
V Logicu je na to funkce jedna a ta LOGICKY funguje jako legáto

Nebo máte někdo jiný názor, či řešení?
poklop : vela funkcii kedysi v cubase fungovalo inak a dnes funguju inak .. ono je to vec vkusu .. niekto chce aby to slo jednou funkciou .. niekto chce aby to ostalo .. aby sa len noty zliali , ale ak uz su cez seba , nechce aby sa to pokratilo .. atd .. neda sa to bagatelizovat .. kazdy chce nieco ine ..
Solarfall píše:neviete mi niekto poradit ... ako jednoducho vkladat "prazdno" v cubase projekte...nieco co by posunulo vsetky clipy doprava...
teraz to robim tak ze vsetky clipy napravo oznacim a posuniem.. ale je to dost nepohodlne...
hm neviem ci dobre chapem co chces spravit ale ked oznacis klipy a stlacis CTRL a drzis tak sipkamy vpravo/vlavo posuvas vsetky selectnute klipy ...