Otazky na cubase

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
md3
Příspěvky: 54
Registrován: 06 lis 2003 22:43

Příspěvek od md3 »

Pytkin: diky moc! (za to, ze jsem nic neslysel mohl ten repracik - takova malickost a jak dlouho se s tim clovek morduje ... :))

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2737
Registrován: 22 zář 2005 16:21

zmena not

Příspěvek od bassline »

Mam taku otazku:

V key editore si zaloopujem usek, pustim play a zacnem v nom kreslit pomocou mysi noty. Problem ktory sa mi nepodarilo vyriesit je ale ten, ze akekolvek zmeny v notach (nakreslenie novej, posunutie existujucich, atd..) sa prejavia az po prehrati loopu od zaciatku. Cize pri prehravani loopu a pri sucasnom upravovani not nepocujem vlastne zmeny realtime, stale musim cakat az sa loop prehraje od zaciatku, az vtedy pocujem vsetky zmeny ktore som pocas jeho prehravania v notach urobil. Je to hruza. Otazka teda znie: da sa niekde toto nastavit, aby ked pocas prehravania urobim zmenu v notach, aby som tuto zmenu pocul hned a nie az po prehrati loopu od zaciatku?

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall »

ak sa mi dobre mari tak problem nie je ten ze loop musi ist vzdy od zaciatku, ale ze cubase ma velky play buffer ... skus spravit tak ze ked budes zadavat notu tak ju daj tak 2 sekundy pred prehratim... a uvidis ci ti ju zahra.. ak ano tak sa stym neda nic robit .. :(

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2737
Registrován: 22 zář 2005 16:21

zmena not

Příspěvek od bassline »

Zrejme to bude asi tak ako hovoris, co je zla sprava...ako je ale mozne ze sa s tym nic neda urobit, to robi cubase kazdemu toto?...lebo ja v tom pracovat nedokazem, takto sa v tom key editore kreslit neda, ked kazdu zmenu pocujem az po nejakom oneskoreni.....

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall »

hej aj mna to trochu srdi, hlavne to opozdenie ked dam mute/umute ale cubase je jednoducho tak nastaveny... kdesi v settingsoch sa da tato latencia akoze zrychlit ale stale je to strasne opozdene...

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2737
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...

Příspěvek od bassline »

Inac tiez jedna vec ktora mi dost vadi je ze ked spustim play, tak play sa nespusti hned, ale s nejakym oneskorenim...zrejme to bude s tym suvisiet...

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall »

hehe presne tak to je ono ;)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2737
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...

Příspěvek od bassline »

No, tym padom ak sa s tym neda nic urobit, tak sa pre mna Cubase stava nepouzitelny...ach jaj...aka alternativa existujes este okrem Logicu,Cakewalku,FL a Protools? ..asi uz nic :(

Hawkens

Příspěvek od Hawkens »

Ak je 2 sex buffer problem - Cubase ho z nejakych zahadnych pricin dovoli nastavit 2,4,6,8 sec nie podrobnejsie, tak v tomto je lepsi Ableton, ten startuje okamzite.

Poklop
Příspěvky: 1008
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop »

Trochu z jinýho soudku. Neustále se mi samy armujou pro record stopy v Cub SX3. Vám se to nikomu neděje? Mám zaplej auto link a autoarming stopy na kterou kliknu, ale to by mělo snad fungovat tak, že bude armovaná vždy jen jedna stopa a to ta, která je označená ...

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall »

bassline: hej skus Live ten je zalozeny na rychlosti a realtimovosti ;)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13862
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy »

Solarfall píše:bassline: hej skus Live ten je zalozeny na rychlosti a realtimovosti ;)
no zase robit komplet skladbu v abletone to je cisty masochizmus, sekvencovanie tam to je cista hroza :)

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall »

dendy: viac-menej suhlasim.. ale co ti na to povie poshook ;)

ja som po milion sekvenceroch skoncil pri cubase a uz asi neodidem... hoci budem asi stale dufat ze opravia niekolko *trapnych* problemov ako napr. ze sa nedaju presuvat pluginy v insert slotoch, routovanie len do vyssich groups apod.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2737
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...presety

Příspěvek od bassline »

A ako je to s presetmi, pri ukladani projektu je potrebne manualne aj ukladat presety na vsetkych pouzitych pluginoch ?...takto to funguje vo vsetkych hostoch?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13862
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy »

Solarfall píše:dendy: viac-menej suhlasim.. ale co ti na to povie poshook ;)
hehe da mi jednu p papuli az nabuduce zase pojdem nieco do muzikera kupovat :)) (tymto pozdravujem poshooka, dik za tie konektory:)))

Odpovědět