Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

automatizacia

Příspěvek od bassline » 28 pro 2005 23:41

Ja mam zase jednu otazku:

Potreboval by som editovat automatizacnu krivku v subtracku po baroch v gride, da sa to? Ono problem je v tom, ze ked kreslim ceruzou, tak ona funkciu SNAP TO GRID ignoruje....ked zas pouzijem sipku, tak ta len nakresli novy jeden bod do krivky....cize na to aby som mohol naeditovat nejaku hodnotu v celom bare rovnaku musim sipkou vytvorit 2 body, jeden na zaciatku a druhy na konci prislusneho baru. Potom tieto dva body musim oznacit naraz a az ich sucasnym posuvanim hore/dole mozem nastavit rovnaku hodnotu po cely bar.......uffff je to velmi velmi neprakticke......

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 pro 2005 00:15

bassline : no .. nemozes pouzit kontroleri ? to co robis mi pride skorej na controlery .. automatizaciu osobne pouzivam skutocne len na automatizaciu .. cize taham fadre a on sa to nahra .. ked potrebujem zmenit hodnoty tak zase potiahnem fadre ..

samozrejme to co pises , sa asi inak spravit neda .. hodnota v automatizacii musi mat vzdy zaciatok a koniec ..

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 29 pro 2005 08:14

o petenessovom probleme som uz niekde cital a doporucene funkcne riesenie bolo naozaj zmazanie virtualnych midi portov... vyskusaj to..

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

automation

Příspěvek od bassline » 29 pro 2005 08:45

Pytkin:......takze sa to neda nastavit po baroch?....no tak to je teda super :( ....a vraj hla, aky profesionalny ten kjubejz je....ja automatizaciu potrebujem vyuzivat najma ako modulaciu a nahradenie velocity pre plno parametrov syntakov...takze jej nastavovanie po baroch je pre mna megadolezite...

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 29 pro 2005 08:53

bassline: neviem ci dobre rozumiem tvojmu problemu ale skusal si pouzit line tool?

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

automation edit

Příspěvek od bassline » 29 pro 2005 09:33

Obrázek

Takto krasne, jednoducho a pohodlne sa to dalo naeditovat v rezňovi...zvolil som si prislusne rozlisenie gridu a ceruzou som si jednoducho urobil po cely bar rovnaku hodnotu tahanim ceruzy hore alebo dole...




Obrázek

A takto neefektivne a zlozito to musim robit v kjubejske. Pre kazdy bar musim naeditovat zvlast 4 body, musim ich vedla seba vyrovnat, aby som dostal horizontalnu rovnu ciaru, dalej musim 2 z tych 4 bodov vyselektovat a az posuvanim tejto selekcie hore a dole dosahujem to co v rezni urobim za par sekund....vysledok je, ze ked chcem takto automatizovat cely loop s notami, trva mi to asi 20x tak dlhsie ako v reznovi...

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

automation

Příspěvek od bassline » 29 pro 2005 09:40

Solarfall:.....line tool to neriesi, on iba prida zase jeden bod od ktoreho mozem ciaru natahovat, je sice rovna ale nie jej uhol.....

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 29 pro 2005 09:42

kukol som do manual a myslim ze je tam pre teba riesenie na strane 542 a 557

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

automation

Příspěvek od bassline » 29 pro 2005 09:46

Solarfall:.....fakt?......no to by bolo super...idem sa na to mrknut...lebo ja som sa v manuali taktiez hrabal ale nikde som nic nenasiel ako editovat takymto sposobom....

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 29 pro 2005 09:55

podstata je ta ze pouzivas controller lanes a nie automation subtracks...

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 29 pro 2005 10:00

Presne tak ako to pise sollarfall, ak kreslis dany marameter ako priebeho controlleru, tam sti staci nastavit snap na nieco hrubsie a ked polozis pero na poziciu, nakresli ti vodorovnu linu taku siroku aky je snap to.

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 29 pro 2005 10:04

Inac toto reasonacke kreslenie by som skor bral ako nevyhodu, lebo castejsie kreslis plynuly priebeh kontrolera vlny alebo sikme linky ako zubate obdlznikove pilky, tvoj pripad je skor specificky ako vseobecny.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

automation

Příspěvek od bassline » 29 pro 2005 10:44

Solarfall&Hawkens:.......no moment chlapci....ale ako dostanem automatizaciu nejakeho parametru pluginu do cotroller lanes v pianorolle?...ci vy ste to mysleli tak, ze si asociujem dany parameter knobu na kontroleri a hodnotu toho knobu kontrolera potom editujem v controlerz lane v piano rolle?

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 29 pro 2005 10:53

bassline: podle me ty mas ten problem, ze jsi proste zvykly na Reason a ted cekas ze v Cubase to bude stejne. Nechci delat chytryho, ale oplati se obetovat 500,- a koupit si knizku Cubase SX. Cubase ma spoustyu vychytanych funkci, ale jsou tak trochu skryty. Neni to vsecko v jednom nebo ve dvou oknech jako v Reasonu.
Ty penize jsou smesne v porovnani s tim, co ti to v cestine rekne a nebudes se muset dlouhe mesice trapit a na vsecko se ptat.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 29 pro 2005 10:53

The area at the bottom of the Key Editor window is the controller display.
This consists of one or several controller lanes, each showing
one of the following properties or event types:
• Velocity values of the notes.
• Pitch Bend events.
• Aftertouch events.
• Poly Pressure events.
• Program Change events.
******• Any type of continuous controller event.******

Each controller lane shows one event type at a time. To select which
type should be displayed, use the pop-up menu to the left of the lane.
• Selecting “Setup...” opens a dialog in which you can specify which continuous
controller event types you want available on the pop-up menu.


jednoducho by malo ist zvolit si ktory kontroler chces automatizovat...

Odpovědět