Otazky na cubase
automatizacia
Ja mam zase jednu otazku:
Potreboval by som editovat automatizacnu krivku v subtracku po baroch v gride, da sa to? Ono problem je v tom, ze ked kreslim ceruzou, tak ona funkciu SNAP TO GRID ignoruje....ked zas pouzijem sipku, tak ta len nakresli novy jeden bod do krivky....cize na to aby som mohol naeditovat nejaku hodnotu v celom bare rovnaku musim sipkou vytvorit 2 body, jeden na zaciatku a druhy na konci prislusneho baru. Potom tieto dva body musim oznacit naraz a az ich sucasnym posuvanim hore/dole mozem nastavit rovnaku hodnotu po cely bar.......uffff je to velmi velmi neprakticke......
Potreboval by som editovat automatizacnu krivku v subtracku po baroch v gride, da sa to? Ono problem je v tom, ze ked kreslim ceruzou, tak ona funkciu SNAP TO GRID ignoruje....ked zas pouzijem sipku, tak ta len nakresli novy jeden bod do krivky....cize na to aby som mohol naeditovat nejaku hodnotu v celom bare rovnaku musim sipkou vytvorit 2 body, jeden na zaciatku a druhy na konci prislusneho baru. Potom tieto dva body musim oznacit naraz a az ich sucasnym posuvanim hore/dole mozem nastavit rovnaku hodnotu po cely bar.......uffff je to velmi velmi neprakticke......
bassline : no .. nemozes pouzit kontroleri ? to co robis mi pride skorej na controlery .. automatizaciu osobne pouzivam skutocne len na automatizaciu .. cize taham fadre a on sa to nahra .. ked potrebujem zmenit hodnoty tak zase potiahnem fadre ..
samozrejme to co pises , sa asi inak spravit neda .. hodnota v automatizacii musi mat vzdy zaciatok a koniec ..
samozrejme to co pises , sa asi inak spravit neda .. hodnota v automatizacii musi mat vzdy zaciatok a koniec ..
automation
Pytkin:......takze sa to neda nastavit po baroch?....no tak to je teda super
....a vraj hla, aky profesionalny ten kjubejz je....ja automatizaciu potrebujem vyuzivat najma ako modulaciu a nahradenie velocity pre plno parametrov syntakov...takze jej nastavovanie po baroch je pre mna megadolezite...

automation edit

Takto krasne, jednoducho a pohodlne sa to dalo naeditovat v rezňovi...zvolil som si prislusne rozlisenie gridu a ceruzou som si jednoducho urobil po cely bar rovnaku hodnotu tahanim ceruzy hore alebo dole...

A takto neefektivne a zlozito to musim robit v kjubejske. Pre kazdy bar musim naeditovat zvlast 4 body, musim ich vedla seba vyrovnat, aby som dostal horizontalnu rovnu ciaru, dalej musim 2 z tych 4 bodov vyselektovat a az posuvanim tejto selekcie hore a dole dosahujem to co v rezni urobim za par sekund....vysledok je, ze ked chcem takto automatizovat cely loop s notami, trva mi to asi 20x tak dlhsie ako v reznovi...
automation
Solarfall:.....line tool to neriesi, on iba prida zase jeden bod od ktoreho mozem ciaru natahovat, je sice rovna ale nie jej uhol.....
automation
Solarfall:.....fakt?......no to by bolo super...idem sa na to mrknut...lebo ja som sa v manuali taktiez hrabal ale nikde som nic nenasiel ako editovat takymto sposobom....
automation
Solarfall&Hawkens:.......no moment chlapci....ale ako dostanem automatizaciu nejakeho parametru pluginu do cotroller lanes v pianorolle?...ci vy ste to mysleli tak, ze si asociujem dany parameter knobu na kontroleri a hodnotu toho knobu kontrolera potom editujem v controlerz lane v piano rolle?
bassline: podle me ty mas ten problem, ze jsi proste zvykly na Reason a ted cekas ze v Cubase to bude stejne. Nechci delat chytryho, ale oplati se obetovat 500,- a koupit si knizku Cubase SX. Cubase ma spoustyu vychytanych funkci, ale jsou tak trochu skryty. Neni to vsecko v jednom nebo ve dvou oknech jako v Reasonu.
Ty penize jsou smesne v porovnani s tim, co ti to v cestine rekne a nebudes se muset dlouhe mesice trapit a na vsecko se ptat.
Ty penize jsou smesne v porovnani s tim, co ti to v cestine rekne a nebudes se muset dlouhe mesice trapit a na vsecko se ptat.
The area at the bottom of the Key Editor window is the controller display.
This consists of one or several controller lanes, each showing
one of the following properties or event types:
• Velocity values of the notes.
• Pitch Bend events.
• Aftertouch events.
• Poly Pressure events.
• Program Change events.
******• Any type of continuous controller event.******
Each controller lane shows one event type at a time. To select which
type should be displayed, use the pop-up menu to the left of the lane.
• Selecting “Setup...” opens a dialog in which you can specify which continuous
controller event types you want available on the pop-up menu.
jednoducho by malo ist zvolit si ktory kontroler chces automatizovat...
This consists of one or several controller lanes, each showing
one of the following properties or event types:
• Velocity values of the notes.
• Pitch Bend events.
• Aftertouch events.
• Poly Pressure events.
• Program Change events.
******• Any type of continuous controller event.******
Each controller lane shows one event type at a time. To select which
type should be displayed, use the pop-up menu to the left of the lane.
• Selecting “Setup...” opens a dialog in which you can specify which continuous
controller event types you want available on the pop-up menu.
jednoducho by malo ist zvolit si ktory kontroler chces automatizovat...