Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 27 pro 2005 13:14

bassline: presety co ja viem tak ukladat netreba... okrem par pluginov ako napr. edirol orchestral ktory to tak ale ma vo vsetkych hostoch (vzdy ako loadnem projekt tak musim loadnut aj jeho preset) a samozrejme treba ukladat samostatne rewirovane aplikacie.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 pro 2005 15:46

dendy : ked efekty zavesis na vstup (do insertu), tak sa nahravaju efektovane .. samozrejme ich tak ah pocujes .. nemusis ich zavesit znova na stopu ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 pro 2005 15:52

no .. ked robis v loope , a neches cakat na dalsi prechod , stlac LEFT lokator a skocis na zaciatok a pocujes to od zaciatku .. zmeny pocujes samozrejme pri prechode , ak uz nie je prehravaci buffer za nimi .. Cubase by mal zacat hrat hned ako stlacis play .. moze to suvisiet s roznymi nastaveniami prerollu a podobnych parametrov .. treba sa skusit pohrat s nastaveniami ..

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 27 pro 2005 15:53

pre upresnenie: tlacitko 1 na numpade skoci na zaciatok loopu..

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 28 pro 2005 10:14

otazka: da sa nejak v cubase simulovat automatizaciou LFO? teda robit povedzme sinusoidy? vo FL to islo ...

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 28 pro 2005 10:39

Jasne, aj rotacni hyperboloid muzes nakreslit, kdyz se ti nebude klepat ruka :)

Chlapi, mam jednu zavaznou zacatecnickou otazku. Mozna bude vedet Pytkin. fakt me to uz dlouho prudi.
Jde o nahravani audia. Vsecko je pripravene, jede midi stopa, podle ni hraje hw modul - zatim vsecko v poradku.
Soucasne bezi recording do audio stopy, Cubase maluje wavku - jenže - to tam haze kazdy pes jina ves.
Nikde neni problem, midi funguje, slysim to bez latence.
Akorat kdyz to pak playback prehraju je to posunute - hraje to driv nez ma. Ale kdyby takhle byla posunuta cela stopa, tak se to v najednou cele dorovna. Jenze ono to je v jednom miste posunute o nejaky kousek a jinde zase o jinak velky kousek. A kdyz je delsi pauza, tak tek kousek predbihani po pauze jsou treba dve sekundy.

Cim to je?

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 28 pro 2005 10:41

peteness: no prave ze kreslit to rukou je o nicom ... fl malo na to tool ktory robil rovno sinusoidy...

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 28 pro 2005 10:48

Solarfall píše:peteness: no prave ze kreslit to rukou je o nicom ... fl malo na to tool ktory robil rovno sinusoidy...
neboj to tam je vsecko, i jine krivky. Jenom si urcis kde to ma zacinat, mysi nahoru/dolu roztahujes vykmit, pri stisknutem Shiftu roztahujes frekvenci

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 28 pro 2005 12:13

2peteness: podle mě jednoznačně blbne synchronizace MIDI/audio. Obvykle bývá problém v těch defaultních virtuálních MIDI portech či tak nějak - vypnout, zakázat, vyhodit ze systému. Žádný jiný rozumný důvod neznám.

p.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 pro 2005 18:35

peteness : jaku mas zvukovu kartu ? a midi interface ? to co ti to robi je divne .. len napred musis povedat , na com to prevadzkujes ..

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 28 pro 2005 18:52

Echoaudio Layla 24. Audio i midi. Ale jak rikam midi funguje normalne, monitoring v Cubase uplne presny. Jeste jsou treba na tom navesene VST reverby, pekne to hraje, zadna latence. Ztroskotava to az na tom zapisu audia.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 28 pro 2005 19:59

nejak podobne to vypada
Obrázek

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 28 pro 2005 20:04

to spravis ofsetem.... delají to vsecky zvukovky do 30 litru

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 28 pro 2005 22:08

nektere vic nektere min

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 pro 2005 23:36

peteness : no .. ja som sa s tym nestretol ze by to zvukovka robila .. hlavne ak to zvukovka robi , tak to robi standardne rovnako .. ak sa ten offset meni , tak je dakde daky problem .. toto co si sem dal .. to je midi poslane do dakeho externeho midi syntaku a jeho audio nahrate naspat do audia ? totiz to audio predbieha midi ,co je absolutny ulet ..

Odpovědět