Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...

Příspěvek od bassline » 29 pro 2005 10:54

Hawk:.....no samozrejme ze ja kreslim aj plynule krivky, ale to zavisi od parametru ktory chcem automatizovat...napr. ked chcem menit decay filtra pre kazdu notu, tam nema vyznam kreslit meniacu sa hodnotu pocas noty, ale konstantnu...taktiez pri parametroch typu ' on/off ' , tam tiez nema vyznam kreslit priebeh pocas hrania noty...alebo napr. pri bicich, ak chcem menit pitch nejakeho uderu, automatizujem to konstantou hodnotou pocas hrania toho uderu, nakreslenim krivky by sa ten pitch pocas hrania uderu menil a to by bolo v tomto pripade nezelane.....takze asi tak :wink:

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...

Příspěvek od bassline » 29 pro 2005 10:57

Solarfall:....jo, to mi je jasne, to som uz studoval...ale nie je mi jasne, ako vyberiem do controller displayu parameter pluginu...na automation subtracks mas zoznam kde si parameter pluginu mozes pre automatizaciu vybrat....kdezto v piano rolle pri controller lanes mas na vyber toto co si popisal....
Naposledy upravil(a) bassline dne 29 pro 2005 11:04, celkem upraveno 2 x.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 29 pro 2005 10:58

kukni stranu 558 ... len som si teraz neni isty ci tam v setupe pise len cisla kontrolerov (to by si si musel potom zistit na akom cisle ten plugin prijima automatizaciu parametra) alebo rovno aj mena...

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...

Příspěvek od bassline » 29 pro 2005 11:04

Solarfall:.....cize to funguje tak, ze ja v tom controller displayi pod piano rollom nemozem automatizovat priamo parameter pluginu, ale hodotu knobu kontrolera ktoremu si parameter pluginu priradim?

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 29 pro 2005 11:08

som v robote nemam pred sebou qbase... ale mne sa zda ze kazdy parameter vst ma defaultne nastavene nejake cislo controllera, takze prinajhorsom si ho treba zistit a potom zvolit v lane... ale je mozne ze tam tie mena parametrov su... sak to vyskusaj...

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...

Příspěvek od bassline » 29 pro 2005 11:11

peteness:.....Ono v oknach problem vobec nevidim...ale v sposobe prace...proste snazim sa prist na to ako uplatnit par zakladnych postupov v kjubaze ktore pri tvoreni pouzivam...

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 29 pro 2005 11:13

no reason je este qbasu dost podobny ... ja som prechadzal z FL a to ma uuuuplne inu filozofiu...

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...

Příspěvek od bassline » 29 pro 2005 11:14

Solarfall:.....no v tom setupe kde si vyberas typ lane-u(pitchbend,velocity..), tak tam som ziadne nazvy parametrov pluginu nevidel...ale este sa na to pre istotu pozriem..

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 29 pro 2005 11:19

na spodu toho rozbalovacieho menu je polozka setup. tam si ich skus pridat

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...

Příspěvek od bassline » 29 pro 2005 11:19

A inac zas nechapem jednu vec...urobil som si 2 workspaces...v manuale pisu, ze vsetky parametre okien - umiestnenie, zobrazenie, velkosti, sa daju individualne nastavit v kazdom workspace-i...lenze asi to tak uplne nie je, pretoze ked si zrolujem automatizacny subtrack vo workspace-i 2 tak sa mi tak isto zroluje aj vo workspace-i 1....mno...tak neviem...

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...

Příspěvek od bassline » 29 pro 2005 12:24

Solarfall:....no tak je to tak ako som predpokladal...v MIDI stope pod piano rollom sa daju editovat iba parametre hw kontroleru ....cize napr. ty priradis parameter pluginu knobu kontroleru, ten ma nejake MIDI oznacenie, napr. CC12 a ty potom ten CC12 najdes v controller displayi a editujes (nehovoriac o tom ze tebe ukazuje to CC12 a nie nazov parametru pluginu aky je ku knobu priradeny)...cize ak chcem robit automatizaciu parametrov pluginu nezavisle na ich priradeni knobom na hw kontroleri, tak mi neostava nic ine len to kreslit v automation subtracku...

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 29 pro 2005 12:30

podla mna to s hw kontrolerom nema nic spolocne... ako som uz napisal zda sa mi ze vst instrumenty maju prednastavene cisla kontrollerov pre svoje parametre... nemusis nic nicomu priradovat... len si treba v manualy alebo kde pozriet ake cislo ma ten ktory parameter defaultne priradene....

ale mozno sa mylim.. :mrgreen:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 pro 2005 01:11

bassline : no .. presne som si myslel , ze ches robit , to co chces robit .. ja by som to nazval traceroidnu editaciu .. ak sa ti jedna o lubovolny parameter pluginu, tak asi fakt musis kreslit automatizacie .. Co sa tyka cutoffu , tak ten by mohol byt uz celkom standardne ovladany cez niektory controller .. ked si pozries na jednotlivych VST instrumentoch , ake pouzivaju CC , tak mas vyhrate a mozes editovat LANE dole v keyedite ..

Vies .. Vela ludi tu robi s hardwarovymi nastrojmi .. Tie reaguju len na midi .. cize na kontrolery a sysexy .. Co si navolis v modulacnej matrici nastroja , to ovladas .. Ja osobne ked potrebujem krutit cuttofom , tak proste dam record a krutim nim .. a je to tam ... pripada mi to take volake intuitivnejsie , rychlejsie a mam pocit ze to je zive ..

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

automation

Příspěvek od bassline » 01 led 2006 02:29

Pytkin: No jo, budem si na ten sposob automatizacie musiet zvyknut, lebo parametrov ktore mam v plane automatizovat je ozaj vela....nazivo ja automatizujem malo, typ automatizacie ktory ja potrebujem sa totiz zivym krutenim neda nahrat ani nahodou :-)....to by musel byt clovek stroj :-)...btw. neskusal si pracovat nahodou s reaktorom v cubase?....lebo dost neprijemna vec je to, ze reaktor nezobrazuje v parameter liste v automatizacnom subtracku nazvy parametrov, ale iba akesi automation ID cisla (P0001,P0002...)....no proste je to dost na <> ked si mam predstavit ze mam automatizovat 10 parametrov, to nebudem vediet co automatizujem.....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 led 2006 21:09

bassline : neskusal som reaktor uz dlho .. ale s tym sa asi nic neda robit .. jedine ze by sa nazvy z reaktoru dali editovat .. popozeraj , ci sa to v reaktore nenastavuje dakde ..

Odpovědět