Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...

Příspěvek od bassline » 13 úno 2006 16:14

screenshot najdes na 7 strane tohto threadu v prispevku odo mna...

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 13 úno 2006 16:17

potřebuju track vyjet "po stopách"

(důvod je hlavně ten že mi nestíhá procák, takže nemůžu udělat ani přesný mix, a už vůbec ne master a taky se mi tak zvučí lépe, můžu tracky různě kompresorovat, sidechainovat, groupovat, což můžu i tak, ale rozuměno hlavně mám větší přehled pro master)

Uživatelský avatar
Johnny B
Příspěvky: 19
Registrován: 11 úno 2006 19:00

Příspěvek od Johnny B » 13 úno 2006 16:37

Fractal píše:potřebuju track vyjet "po stopách"

(důvod je hlavně ten že mi nestíhá procák, takže nemůžu udělat ani přesný mix, a už vůbec ne master a taky se mi tak zvučí lépe, můžu tracky různě kompresorovat, sidechainovat, groupovat, což můžu i tak, ale rozuměno hlavně mám větší přehled pro master)
Freeze - nic jinýho nepotřebuješ. Proč ti nevyhovuje? Ve verzi SX 3 je už téměř ideální. Lepší než otrocky exportovat (zbytečně) úplně všechno. Navíc při takovymhle postupu (kromě toho že velikost takovýho projektu musí být pak obrovská) nemáš už jakoukoliv možnost změnit by? jen jednu (MIDI) notu...

Uživatelský avatar
Johnny B
Příspěvky: 19
Registrován: 11 úno 2006 19:00

Re: ...

Příspěvek od Johnny B » 13 úno 2006 16:44

bassline píše:screenshot najdes na 7 strane tohto threadu v prispevku odo mna...
Mno počkat - ty používáš automatiku pro MIDI stopu a ne pro VST Instruments? Důvod? Předpokládám, že tak automatizuješ přes MIDI externí nástroje? Takhle už dávno nepracuju. Pokud při takovym postupu nastává nějaký prodlení / špatný načítání hodnot, chyba bude nejspíš někde ve vysílání (nastavení v SX) / přijímání (v nástroji) MIDI hodnot. To tady teď neověřim a navíc to asi bude dost závislý na konkrétním nástroji.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 13 úno 2006 16:45

jojo velikost takoveho projektu je treba potom i 3GB:)
ale uz jenom proto, ze nekterá studia po tobe chcou at jim skladbu posles "po stopách" by to mělo fachat nonic... jdu otrocky solo-vat

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...

Příspěvek od bassline » 13 úno 2006 16:49

johnny: :P ale nieee :P ...to ja mam len tu stopu zoradenu tesne pod midi stopou, aby som to mal prehladne...tam kde vidis tie krivky, tak to je automation subtrack VST nastroja, teda jeho konkretneho parametra...

Uživatelský avatar
Johnny B
Příspěvky: 19
Registrován: 11 úno 2006 19:00

Příspěvek od Johnny B » 13 úno 2006 16:53

Fractal píše:jojo velikost takoveho projektu je treba potom i 3GB:)
ale uz jenom proto, ze nekterá studia po tobe chcou at jim skladbu posles "po stopách" by to mělo fachat nonic... jdu otrocky solo-vat
Zkus případně tohle (nemám osobně vyzkoušeno)
http://www.dogsonacid.com/showthread.ph ... ost3751843

Uživatelský avatar
Johnny B
Příspěvky: 19
Registrován: 11 úno 2006 19:00

Příspěvek od Johnny B » 13 úno 2006 16:58

>Fractal
...případně tohle (na stránce až dole)
http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic. ... ort+tracks

Uživatelský avatar
Johnny B
Příspěvky: 19
Registrován: 11 úno 2006 19:00

Re: ...

Příspěvek od Johnny B » 13 úno 2006 17:09

bassline píše:johnny: :P ale nieee :P ...to ja mam len tu stopu zoradenu tesne pod midi stopou, aby som to mal prehladne...tam kde vidis tie krivky, tak to je automation subtrack VST nastroja, teda jeho konkretneho parametra...
Aha. Tak teda přesně popiš co děláš: jakej VST instrument, jakej parametr atd. Případně vytvoř projekt (bez audia), kde takový situace dosáhneš a pak mi to pošli. Já se s problémy tohohle druhu ještě (V SX 3) nesetkal. V SX 2 to kdysi skutečně blblo: pokud na začátku / konci loopu nebyly na automatizační křivce natvrdo "nakreslený" body (hodnoty). při loopu s tim Cubase měla problémy, ale to pak v další záplatě opravili.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...

Příspěvek od bassline » 13 úno 2006 18:46

johnny: PM :wink:

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 15 úno 2006 01:37

Ahoj. Mám dotaz. Zkouším si pořádně nadefinovat Evolution UC33 controller v Device - Device Setup - Generic Remote. Chtěl bych nadefinovat 2 tlačítka tak, aby mi v Mixeru přeskakovaly po jednotlivých šavlích stejně jako to jde dělat kurzorovými šipkami na klávesnici vlevo a vpravo. Nevím jak. Poradíte mi někdo? Nějak to v tom menu nemůžu najít... :cry:

Díky moc....

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 15 úno 2006 01:59

A ještě mám jeden dotaz. Jde o následující: Mám např. dvě stopy FM7, Halion, v inspektoru si rozbalím Roletu s názvem VSTi abych se dostal na AUDIO ŠAVLI, Když na ní máčku, stane se aktivní (horní a dolní proužky symbolizující označení) to samé na Halionu. Když kurzorovými klávesami přepínám mezi stopami, Audio kanály se mi ale neoznačují. Nemůžu je tedy hned ovládat přes Generic Remote. Neznáte na to nějakou fintu, aby se u při výběru stop označovaly jejich příslušné audio výstupy?

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 08 dub 2006 10:23

Mam dotaz. Pouzivam SX3 a 8kanal zvukovku. Potreboval bych nak zafixovat, aby vzdy pri otevreni Cubase byla na audiostope moznost vyberu ze vsech 4 IN a 4 OUT BUSu. Momentalne je tam vzdycky jen Stereo IN, Stereo OUT a kdyz pouzivam vic vstupu/vystupu, musim to naklikat ve VST Connections. Diky

Dalsi vec, zrejme pro odborniky: Nedavno se tady resilo ( a nevyresilo) jak udelat z monokanalu stereo. Ted bych to taky potreboval. Na mixeru zvukarny to jde lehce zaridit tim, ze se panner dotycneho vstupniho kanalu nastavi na stred BUSu a rozdeli tak zvuk stejnomerne do sterea. To ale nema zadny vliv na mix v Cubase. Jde to nak udelat?

Pak jeste jedna vec, co me trapi a zacalo to s prechodem na SX3. Pri recordingu do audistopy merak ve stope nic neukazuje. Zvuk je normalne slyset, reaguje na vsechny fadery, ale neni videt.

vsechny veci se tutti tykaji nastaveni. Kdo ví, necht odpoví.
Many thanx.

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 08 dub 2006 12:35

Ad1) ulož si to jako template ne? Nastav in/outs a ulož to. Jestli si to nepamatuje, tak to ulož jako skladbu a tu potom používej jako startovací.

Já bych ještě doplnil dotázek:
Jestli někdo nevíte, zda-li se dá přeměnit audio OUT na více stopách najednou. KDyz si totiž nastavím nový výstup nebo group, tak pak je opruz to nastavavovat třeba na 15ti stopách :-)

a ještě jeden dotaz:
lze změnit stereo na mono stopu a naopak? Myslím tím přímo stopu ne, že se to obejde poslanim do Groupu apod.

díky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 dub 2006 15:05

peteness : ked robis novy song , tak sa ta pyta na preset ktory si zvolis ... urob si aky potrebujes .. tak isto v VST connection si vies savovat presety .. aj to sa da pouzit ..
z mono stereo ? proste zober mono audio , daj do stereo stopy .. ziadne limity nemas .. mozes kombinovat vsetko ako potrebujes .. ked mas mono stopu , ona samozrejme ide do stereo vystupu podla nastavenej panoramy ..
co sa tyka toho zobrazovania zvuku pri reordingu .. to presne neviem .. snad by to malo byt vidiet .. teraz si nepamatam ako to je .. kazdom pripade v inputoch v mixeri urcite vidis prichadzajuci zvuk ..

Odpovědět