Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
synthy
Příspěvky: 32
Registrován: 28 kvě 2004 16:22

Příspěvek od synthy » 07 črc 2006 11:10

Solarfall píše:synthy: ale to neriesi moj problem, pretoze to zaroven s dlzkou noty zmeni aj quantizaciu a to nechcem.

je jednoducho potrebujem mat dlzku noty 1/8 a jej kvantizaciu 1/16 a tak aby si to drum mapa pamatala... a na to som nejak nedosiel...
... je to tak jak jsem psal.

[left]http://www.strangeday.cz/synthy/drum.jpg[/left]

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 07 črc 2006 11:33

clovece dik...
doma to hned pozriem ale prisahal by som ze som to skusal a menilo to aj quantizaciu :oops: ono to aj logicky vychadza ze policko s nazvom Quantize meni quantizaciu a nie dlzku noty ;)

toto je z manualu:

If Snap is activated and Use Global Quantize is deactivated on the toolbar,
the note will snap to positions according to the quantize value set for the
sound in the drum sound list.
You can set up different quantize values for different drum sounds. You may for example
want hi-hat notes snap to sixteenth notes, but snare and bass drum snap to eighth notes.

If both Snap and Use Global Quantize are activated, the note will snap to positions
according to the Quantize setting on the toolbar (next to the Use Global
Quantize button).
The length of the inserted note is determined by the Insert Length setting
on the toolbar. However, if this is set to “Drum-Map Link”, the
note will get the length of the quantize value for the drum sound.


mozno to je tak ze ked je zapnuta Use Global Quantize a Drum-map Link tak Quantize jednotlivych bicich meni len Insert length ....

to bude ono!

ale tym padom nemozem pouzivat rozne quantizacie na rozne bicie... ale to az tak strasne nevadi...

baster
Příspěvky: 13
Registrován: 26 úno 2006 09:57

Příspěvek od baster » 18 črc 2006 16:33

Určitě nejen pro začátečníky výborný překlad Uživatelské příručky Cubase SX
http://www.disk.cz/disk/detail2.csp?!PB ... N,!PV,1003

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 19 črc 2006 12:15

Ahoj mám zas jiný dotázek, nevíte někdo jestli se dají exportovat naráz všechny stopy z Cubase? Myslím tím i VST, tzn. aby se mi neudělal mixdown jako jeden wav ale třeba jako 30 wavů. tušim, že Kexík nebo někdo tu někde psal, že na to možná existuje nějakej skript ...

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 19 črc 2006 12:30


moucha
Příspěvky: 4
Registrován: 17 úno 2006 21:57

Jak na změnu samplů?

Příspěvek od moucha » 01 srp 2006 00:40

Chtel bych se zeptat:… Vložím do stopy ´´audio track´´ sampl který dále rytmicky rozložím…udělám požadovaný rytmus, když chci poté sampl změnit ale rytmus uchovat jak toho docílím? Zkoušel jsem to přes Sample editor systémem ctrl C, ctrl V, ale tento způsob někdy funguje a někdy ne, nenašel jsem pravidlo kdy ano a kdy ne… můžete mi prosím poradit?...

děkuji...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 22 zář 2006 09:49

mam otazku, da se nejak v SX3 globalne bajpasnout vsechny insertni i sendovy efekty ?
myslim nejak jednoduse vypnout a zas zapnout
diky

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 22 zář 2006 13:07

Neural_I píše:mam otazku, da se nejak v SX3 globalne bajpasnout vsechny insertni i sendovy efekty ?
myslim nejak jednoduse vypnout a zas zapnout
diky
co si namapovat key command na bypass insertFX, a pak si oznacit vsechny kanaly v mixu a macknout ten key? pro send FX by to melo jit tak nejak podobne.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 22 zář 2006 14:28

hoho du to zkusit, dik za tip

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 22 zář 2006 14:53

tak prikaz bypass: inserts schodi vsechny inserty naraz vcetne tech na mastr klice, luxus, obdobne je to i na sendech
diky

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 01 říj 2006 22:11

zdar ... taky bych měl pár otázek pro zkušenější ... (ještě jsem holt dost velká lama 8)) )

1) jak se dá oříznout stopa někde v průběhu baru? funkcí split mi ji to ořízne vždycky až na začátku či konci

2) jak se dá zobrazit stopa tak, aby tam byl ten průběh signálu a ne jen prázdný barevný řádek?

3) jak můžu ušetřit CPU? nahrával jsem song, byly tam asi 3-4 MIDI stopy a 5-6 audio stop a už to trhalo ... mam 1.6GHz Centrino, 512RAM ... změní se něco (citelně), když tam narvu 2GB RAM?

díky za reakce ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 02 říj 2006 08:18

1) problém bude zřejmě jen v nastavení "Snap". Obvykle je defaultně 1 takt, takže když Snap zmenšíš třeba na 1/4, budeš moct stříhat v každé čtvrtině taktu.
2) Někde v menu je možnost nastavit si, co chceš v partech zobrazovat - NB s Cubase mám bohužel doma, takže neřeknu z hlavy přesné menu... :-(
3) podle mě si napsal celkem nedostatečné informace - pokud nemáš použité žádné VST/DirectX efekty, tak bude někde problém (nastavení audia - ovladač apod.), ale pokud máš na každé stopě nějaký efekt, nemusí tahle situace být nikterak výjimečná, pakliže jsou ty efekty trochu náročnější na CPU.. Zvětšení RAM to pak nijak nevyřeší.

P.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 02 říj 2006 08:57

Johnny_Tiss píše:3) jak můžu ušetřit CPU? nahrával jsem song, byly tam asi 3-4 MIDI stopy a 5-6 audio stop a už to trhalo ... mam 1.6GHz Centrino, 512RAM ... změní se něco (citelně), když tam narvu 2GB RAM?...
Jsi si jistý, že je přetížený procesor? Co přístupová doba harddisku? Máš na audio samostatný HD, nebo to hrneš na systémový? V jaké kvalitě audio nahráváš? (frekvence, bitová hloubka)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 02 říj 2006 09:32

...pravda, jsem to zúžil na jednu oblast bez nějakého podnětu.....se omlouvám, ale to je tedy další neúplnost v popisu problému.

P.

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 02 říj 2006 12:16

to pavlii: díky :)

to Tudy: přístupovou dobu HDD netušim, ale tam by mohl bejt taky problém, páč to hrnu na sice rozdělenej HDD, ale stejnej...nahrávám 44.1, 24 bitů ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Odpovědět