Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 22 kvě 2006 10:44

cau. mam drobny problem s Cubase. asi neco blbe nastaveno.
Audiostopa - zapnuty monitoring - zpiva se do mikraku, ale VST efekty na stope nic nedelaji (jsou normalne aktivni).
Pokud zpev nahraju a pak to porehraju, tak uz ty VST funguji.
Stejnou vec to dela, kdyz z tehle monitorovane stopy posilam neco malo do sendu (FX stopa) ze ktere jde vystup do hw efektaku. Nic to nedela.
Pokud bych to nahral a pak prehraval, tak to slape.
Kdyz ale dam hw procesor primo na vystup tehle audiostopy, tak to normalne efektuje uz pri monitoringu.
Kde je chyba?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 22 kvě 2006 12:40

2peteness: jedná se o Insert nebo Send efekty? V druhém případě by mohla být někde chyba v routování výstupu efektu - může se stát při možnostech volby z více výstupů. Dry/Wet nastavení to nebude, to by se ti ani s efektem nenahrálo, pokud bys měl staženo úplně na Dry. Při těhle dotazech by nevíce pomohly ještě screenshoty z podstatných míst Cubase, kde se nastavuje - Devices, VST Mixer apod.

P

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 kvě 2006 23:23

peteness " ja myslim, ze mas zapnuty DIRECT MONITORING

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 23 kvě 2006 00:55

Pytkin: diky. jeste ze tady v noci mam :)

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 26 čer 2006 12:23

no mam taky problem

v drum editore je kolonka insert length ktora urcuje dlzku noty pri zapisanie kosostvorca do drum gridu... tam je napisane drum map link alebo nieco podobne... to znamena ze dlzka noty zviazana s quatizaciou drum mapy.... v tomto policku sa da zvolit aj hodnota napr 1/8 ale zdy ked vypnem editor tak tam je znova drum map link....

neviete ci sa da nejak dosiahnut aby mi tam tie hodnoty co si nastavim pre jednotlive riadky zostavali bez toho aby som musel zmenit quantizaciu? nerobi mi to dobrotu ked mam na bicich obalku, quantizaciu 1/16 pretoze mi uder znie kratko a hned prechadza do releasy fazy...

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 26 čer 2006 12:29

Solarfall: je tam vedle te kvantizace kolonka link to user quantize... tak si to prepni podle potreby

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 26 čer 2006 12:59

Fractal: neviem ci ti dobre rozumiem... kde je to tlacitko? a mozes mi popisat co presne urobi? mam pred sebou manual ale nejak mi to nedochadza...

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 26 čer 2006 13:07

aha... jsem maslo... spatne jsem te pochopil
uz vim co myslis, ale nejsem ted doma, az budu u kubejsa tak se nato kouknu

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Midi + tempo

Příspěvek od boro » 28 čer 2006 17:07

Prosim vas, je mozne uzamknut midi aj pred tempom?
Chapte to tak, ze chcem tempo spomalovat a zrychlovat tak, aby na tieto zmeny nereagovali midi-noticky.

synthy
Příspěvky: 32
Registrován: 28 kvě 2004 16:22

Re: Midi + tempo

Příspěvek od synthy » 07 črc 2006 08:49

boro píše:Prosim vas, je mozne uzamknut midi aj pred tempom?
Chapte to tak, ze chcem tempo spomalovat a zrychlovat tak, aby na tieto zmeny nereagovali midi-noticky.
U každé MIDI stopy máš vedle tlačítka monitor v inspektoru tlačítko, které slouží jako přepínač mezi Musical a Linear (čas) bází. Pokud přepneš na linear, tempo na umístění eventu nebude mít vliv.

synthy
Příspěvky: 32
Registrován: 28 kvě 2004 16:22

Příspěvek od synthy » 07 črc 2006 09:01

Solarfall píše:no mam taky problem

v drum editore je kolonka insert length ktora urcuje dlzku noty pri zapisanie kosostvorca do drum gridu... tam je napisane drum map link alebo nieco podobne... to znamena ze dlzka noty zviazana s quatizaciou drum mapy.... v tomto policku sa da zvolit aj hodnota napr 1/8 ale zdy ked vypnem editor tak tam je znova drum map link....

neviete ci sa da nejak dosiahnut aby mi tam tie hodnoty co si nastavim pre jednotlive riadky zostavali bez toho aby som musel zmenit quantizaciu? nerobi mi to dobrotu ked mam na bicich obalku, quantizaciu 1/16 pretoze mi uder znie kratko a hned prechadza do releasy fazy...
Drum-map link je výchozí hodnota a délka noty odpovídá nastavení "hodnoty" kvantizace. Tzn. že pokud nastavíš Quantize Type v trackovém okně na 1/8 tak zapisovaná nota v Drum editoru bude osminová ... atd.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 07 črc 2006 10:29

synthy: ja to chapem... ale ja chcem mat quantizaciu 1/16 a insert length povedzme 1/8 aby mi poriadne fungovala obalka na sample co su dlhsie nez sestnatina....

ked zmenim kvantizaciu na 1/8 tak nemozem davat udery na sestnastiny...

ja mozem zmenit insert length na 1/8 ale ked vypnem drum editor a znova ho zapnem tak tam je znova drum link.... a stale to prepinat je otrava.

synthy
Příspěvky: 32
Registrován: 28 kvě 2004 16:22

Příspěvek od synthy » 07 črc 2006 10:46

Solarfall píše:synthy: ja to chapem... ale ja chcem mat quantizaciu 1/16 a insert length povedzme 1/8 aby mi poriadne fungovala obalka na sample co su dlhsie nez sestnatina....

ked zmenim kvantizaciu na 1/8 tak nemozem davat udery na sestnastiny...

ja mozem zmenit insert length na 1/8 ale ked vypnem drum editor a znova ho zapnem tak tam je znova drum link.... a stale to prepinat je otrava.
... aha, tak to jsem tě nepochopil. V tom případě je to jednoduché. Délka noty je přebíraná v drum mapy. Tzn. že vkládanou délku noty nastavíš v drum editoru, pro každý zvuk, jakou potřebuješ (v položce quantize, vedle názvu instrumentu).

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 07 črc 2006 10:53

synthy: ale to neriesi moj problem, pretoze to zaroven s dlzkou noty zmeni aj quantizaciu a to nechcem.

je jednoducho potrebujem mat dlzku noty 1/8 a jej kvantizaciu 1/16 a tak aby si to drum mapa pamatala... a na to som nejak nedosiel...

synthy
Příspěvky: 32
Registrován: 28 kvě 2004 16:22

Příspěvek od synthy » 07 črc 2006 10:54

Solarfall píše:synthy: ale to neriesi moj problem, pretoze to zaroven s dlzkou noty zmeni aj quantizaciu a to nechcem.

je jednoducho potrebujem mat dlzku noty 1/8 a jej kvantizaciu 1/16 a tak aby si to drum mapa pamatala... a na to som nejak nedosiel...
... nezmění, kvantizace je daná v gridu. Počkej vyzkouším to ...

Odpovědět