otazky na Nuendo

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: otazky na Nuendo

Příspěvek od jazzym » 16 srp 2013 21:57

:D tak som tu s dalsim problemom z nevedomosti , hladal som v setupoch .. ale vy mi to urcite poviete rychlejsie jak mi to dojde.

Kontrolujem chyby v nahravke ..teda si pustim play od zaciatku .. ide .. ide .. a tu zrazu pocujem chybu.. chcem editovat, tak intuitivne hladam pause .. a pause tlacitko nikde ...ked stlacim stop sa mi to da znova na zaciatok co neni zle ..pri recordingu to chcem nechat tak ....len mi chyba pause tlacitko.
je nejaka moznost nastavit ze stlacim opatovne play a bude to mat funkciu pause? :roll:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na Nuendo

Příspěvek od Pytkin » 16 srp 2013 23:46

Chod do File / Preferences menu, vyber Transport section, a vypni checkbox "Return To Start Position on Stop."

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: otazky na Nuendo

Příspěvek od jazzym » 17 srp 2013 07:30

jo díky .. když ne pause tak aspon takto stopkovať :D
chcel som ešte niečo vedieť .. mam teraz nuendo 4 nainštalovane nejake z netu stiahnute ... a ono to funguje bez klúča normálne? :roll: len kliknem remind me later a fachčim nonstop ? nema to nejaku trial expiraciu ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na Nuendo

Příspěvek od Pytkin » 17 srp 2013 12:04

Neviem ci ma nuendo trial verziu.. Ved uvidis ci ti to vyexpiruje.. Piratskd verzie sa tu na fore neriesia ..

scott030
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2013 15:08

Re: otazky na Nuendo

Příspěvek od scott030 » 26 srp 2013 08:25

ahoj. ako zistim na ktorom MIDI kanali mi bezi v nuende dany MIDI track?funguje to tak, ze si urobim MIDI track 1 tak automaticky sa to bude vysielat aj na MIDI kanale 1 a ked si pridam MIDI track 2 atd. tak mi to automaticky priradi MIDI kanal 2 a postupne dalej? a ak to takto funguje tak co sa stane ak dosiahnem 16 stop a pridam dalsiu? ako sa to da rozlisit ze to uz je 17 stopa?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na Nuendo

Příspěvek od pavlii » 26 srp 2013 08:41

Nepředpokládám, že bude v tomhle Nuendo výrazně jiné než Cubase, a tam se MIDI kanál přiřazuje nově vytvořené MIDI stopě +1 vzhledem k předcházející. Pokud vytváříš najednou větší počet MIDI stop, jsou jim kanály přiřazeny tak, že první má +1 vzhledem k předcházející stopě a všechny další postupně až do 16, kde se to zase vrátí na začátek.

P.

scott030
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2013 15:08

Re: otazky na Nuendo

Příspěvek od scott030 » 26 srp 2013 08:56

da sa niekde zmenit toto automaticke priradovanie alebo zmenit cislo kanalu? ako je to s kanalom 10? niekde som cital ze kanal 10 je priradeny bicim, ale neviem ci toto plati len pre kategoriu samohrajky, alebo je to vseobecne nejake pravidlo? pavlii pises ze ked sa vycerpa vsetkych 16 kanalov vrati sa to zase spat na zaciatok, ako sa to vsak rozlisuje (vsimol som si pri istych nastaveniach ze sa tam da prepinat v rozmedzi 1-16, 17-32 atd. a tak ma logicky napada ze to musi nejako fungovat cez toto nastavenie len neviem ako)? teda konkretne ked si chcem nastavit midi masterkeyboard aby mi dane instrukcie vysielal len na jeden urcity kanal (napr. 1) a budem tam mat dvakrat midi kanal 1 tak ako sa to da rozlisit aby v tom nebol chaos?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na Nuendo

Příspěvek od Pytkin » 26 srp 2013 09:05

Kazda stopa ma midi port a midi kanal.. Vidis ich v inspectore..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na Nuendo

Příspěvek od pavlii » 26 srp 2013 09:07

scott030 píše:...ako sa to da rozlisit aby v tom nebol chaos?
Musíš si v tom držet pořádek sám 8) that`s easy!

P.

Odpovědět