otazky na Nuendo

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Zeck
Příspěvky: 33
Registrován: 04 říj 2008 16:47

otazky na Nuendo

Příspěvek od Zeck » 11 pro 2008 00:22

zdravim,
mam dve otazky.
1.da sa s nuendom naberat signal z DV kamery cez firewire (Sony i.Link)?
Ak ano ako?
2.Ako sa da video exportovat do Divx/ Xvid, prip. H.263? Da sa vobec?
Dakujem.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 pro 2008 00:57

1. neda .. nuendo je len program na zvuk .. pouzi SONY VEGAS .. resp. nanaberanie DV cez FW mozes pouzit free cesky program http://windv.mourek.cz/ .. velmi ho chvalia vsetci ..

2. v nuende nie . inak ho mozes konvertovat hocicim .. trebars VirtualDub , Canopus Procoder ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 pro 2008 07:51

windv imo nevie ovladat kameru ani nedeli stream podla scen ale uklada vsetko do jedneho velkeho avi. dlho som tento problem skusal vyriesit freewarom ale aj tak som nakoniec kupil ulead video studio, stara verzia 9 stala smiesnych 15eur. program ma dost hlupe ovladanie ale je na video striznu mimoriadne stabilny a ma v cene kopu vynikajucich filtrov, ktore su hodne ovela viac. vegas je super vec ale treba si vsimnut jeho cenu, ku ktorej treba zaratat priplatky za importne a exportne pluginy, ktore sa kupuju zvlast

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 pro 2008 09:32

chvalabohu ze IYO .. Windv samozrejme rozstrihava avi podla scen , dokonca do nazvov jednotlivych usekov dava DATUM a CAS .. to som este nevidel u ziadneho programu ..

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Příspěvek od jardatop » 11 pro 2008 10:07

Existuje i "domaci" verze Vegas Movie Studio 8.0, ktery je omezeny na 4 audio a myslim 4 video stopy a stoji kolem 3000,-

Zeck
Příspěvky: 33
Registrován: 04 říj 2008 16:47

Příspěvek od Zeck » 11 pro 2008 10:40

a.
Naposledy upravil(a) Zeck dne 11 pro 2008 18:23, celkem upraveno 20 x.

Zeck
Příspěvky: 33
Registrován: 04 říj 2008 16:47

Příspěvek od Zeck » 11 pro 2008 10:42

Pytkin píše:1. neda .. nuendo je len program na zvuk .. pouzi SONY VEGAS .. resp. nanaberanie DV cez FW mozes pouzit free cesky program http://windv.mourek.cz/ .. velmi ho chvalia vsetci ..

2. v nuende nie . inak ho mozes konvertovat hocicim .. trebars VirtualDub , Canopus Procoder ..
ok, dik.
zil som v tom ze cubase je na zvuk a nuendo na video. no nic.
Naposledy upravil(a) Zeck dne 11 pro 2008 18:07, celkem upraveno 3 x.

Zeck
Příspěvky: 33
Registrován: 04 říj 2008 16:47

Příspěvek od Zeck » 11 pro 2008 10:44

jardatop píše:Existuje i "domaci" verze Vegas Movie Studio 8.0, ktery je omezeny na 4 audio a myslim 4 video stopy a stoji kolem 3000,-
fiha, to nie je zla cena. za to by som si to kupil.
dik. pozriem sa na to.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 pro 2008 13:16

Pytkin píše:chvalabohu ze IYO .. Windv samozrejme rozstrihava avi podla scen , dokonca do nazvov jednotlivych usekov dava DATUM a CAS .. to som este nevidel u ziadneho programu ..
tak to mam asi daku staru verziu... datum a cas dava do chunkov aj ulead...

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: otazky na Nuendo

Příspěvek od jazzym » 07 srp 2013 21:26

Mam dojem ze pri spusteni NUENDO 3 sa mi načital rozsiahly projekt kde boli ukážky strihov videa z rôznych stôp aj s efektami , bol som z toho cely nadšený :roll: lebo presne take niečo som hladal ,.. ale teraz som skušal pracovať v tom s videom ,..dalo sa strihať , ale žiadne efekty prechody ani fade out -in , som nenašiel , ani žiadny render v exporte .. :? .. naozaj sa nebude dať v nuende robiť zakladny strih a export videi ? .. netreba na to niečo doinštalovať ? alebo nejaku inu verziu ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na Nuendo

Příspěvek od Pytkin » 07 srp 2013 22:39

v nuende 3 sa neda s videom nic robit .. mozes mat len jedno video .. mozes ho ostrihnut .. to je vsetko .. az vo verzii tusim 5 sa s tym daju robit normalne veci ..

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: otazky na Nuendo

Příspěvek od jazzym » 07 srp 2013 23:45

:roll: noo tak sa pozrem na tu 5 kuendacku

este dalsi zaciatocnicky problem .. da sa separatne nastavit hlasitosť clicku ? :roll: .. potrebujem mat hlasno monitoring a click je pritom brutal hlasny , .. prežil by som to ale počuť ho zo sluchadiel tak že sa nahrava cez mikrofon do tracku ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: otazky na Nuendo

Příspěvek od hubert » 07 srp 2013 23:59

Samozrejme...ide nastavit v nastavovaniach metronomu a to aj hlasitost audio aj MIDI metronomu

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: otazky na Nuendo

Příspěvek od jazzym » 08 srp 2013 00:13

:D ok , uz to mam, dik ,.. cakal som ze to bude niekde viac po ruke . :wink:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na Nuendo

Příspěvek od Pytkin » 08 srp 2013 00:19

no .. click ide tusim do toho pomocneho busu .. cize ak si zapnes vo VST connection CONTROL ROOM , tak potom to vies na ovladaci control roomu ovladat ..

Obrázek

Odpovědět