Prechod z C2Duo na C2Quad a nevyuziti jader

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Prechod z C2Duo na C2Quad a nevyuziti jader

Příspěvek od Amorph » 20 lis 2008 09:04

Vcera jsem vymenil svuj Intel Core 2 Duo za Core 2 Quad a s ocekavanim spustil Cubase Studio 4 a otevrel projekt, ktery mi na dvoujadru vytizil cpu na 100% . Jake bylo moje prekvapeni, kdyz se cubase tvaril naprosto stejne jako rped tim - ukazatel cpu na 100% a projekt dropoutuje. Ale pri tom system manager ukazuje celkovy zatizeni 45% a vypada to celkem rovnomerne rozlozene na vsechny 4 jadra. Chapete to nekdo?

Zkousel jsem otevrit novy projekt a sazet do nej pluginy a stopy. Vypada to, ze pri jedne stope cubase zatezuje jedno jadro, pri dvou dve jadra, ale pak uz se to zacne distribuovat ruzne.

betunek
Příspěvky: 21
Registrován: 12 čer 2008 17:57

Příspěvek od betunek » 20 lis 2008 09:36

Nevím jak je na tom nové Nuendo 4, ale mám za to, že trojka 4jádra ještě nepodporuje. O podobné investici jsem přemýšlel ze stejného důvodu, ale myslím, že čas prostě ještě nenazrál díky (ne)podpoře software

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 20 lis 2008 09:37

pisu o Cubase 4. A ta podporuje 2, 4 i 8 jader.

Krom toho, Matuchovi bezi Cubase 4 na stejnym procaku v pohode, takze problem bude jinde.

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 20 lis 2008 10:40

a kolik stop, vst nastroju a efektu ten projekt ma?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 lis 2008 10:53

Amorph : uz sme sa tu bavilo o tom ako steinberg zatazuje jednotlive jadra .. ak mas v task manageri jadra vytazene malo , a cubase ukazuje ~ 100% , tak zvys buffer .. na ku hodnotu ho mas zatazeny ?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 20 lis 2008 11:11

mam maximalni buffer - 40ms. projekt jede v 88Khz. Stop je asi 50 az 100, vst hodne, vsti zadny. Ale bylo to myslim stejny i treba u projektu na 44.1 s hodne vst i vsti.

Rikal jsem si, ze to muze byt tim, ze ten projekt byl vytvorenej na dvou jadrech a stopy uz jsou prirazeny na dve jadra, ale je to asi blbost. Kdyz vytvorim novej projekt v 44.1 a zacnu vytvaret stopy a do nich hazet pluginy, tak se to chova sice lip, ale porad divne. Kazdopadne ukazatel zatizeni cpu v cubase ukazuje noco uplne jinyho (vyssiho), nez system monitor.

Pak nevim, jestli nemuze byt problem se zvukovkou- presonus firebox. Ted s tim 4jadrem mi navic zacal obcas uplne vypadavat - musim ho pak restartovat. Zkusim zitra jeste update biosu a jinak nevim. Drivery zvukovky mam nejnovejsi.

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 20 lis 2008 11:13

Projdi si este gearslutz... ja sem tam nekde stahoval asi 2 vicejadervny fixy pro windows, ktery sou "optional"... nevim jestli mi v necem pomohly, ale treba jo. Ja je instaloval v dobe, kdy sem mel SX2 a ta proste vic jak na jednom jadru bezet nechtela.

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 20 lis 2008 11:16

100 stop. 88kHz.....

diky....takze symfonickej orchestr?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 20 lis 2008 12:07

LUPO: rockova kapela. Hodne veci je na vic mikraku, hodne tejku a hodne pouzivam grupy a mam rad vic ruznejch reverbu.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 20 lis 2008 12:08

V tech 88 to bylo nahrany, takze jsem nemel to srdce jim to shodit do 44:) Je fakt, ze je to proste 2x narocnejsi na cpu, ale je to trochu slyset. Mam pocit, ze ten zvuk je takovej spojitejsi, kdyz treba neco ekvalizuju.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 20 lis 2008 12:32

Zatím něco tady, ale není to uplně ono:
http://www.gearslutz.com/board/music-co ... b-ram.html
*
http://www.gearslutz.com/board/music-co ... facts.html

Tohle už je asi lepší:
http://www.gearslutz.com/board/music-co ... mance.html

Hledám dál, taky mě to zajímá...

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 20 lis 2008 12:42

hm, koukam, ze nekdo v tom threadu ma problem s Quadem na Win XP Home - muj pripad. Ale preinstalovavat ted system na nelegalni Win XP pro, kdyz mam koupeny home, no to se mi nejak moc nechce... Snad budou nekde nejaky zaplaty.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 20 lis 2008 12:51


Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 20 lis 2008 12:59

DOWNLOAD - WIN XP:
Multiprocessor performance patch KB896256
http://support.microsoft.com/kb/896256
Stability patch for multiprocessor
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... 07f2a0534b

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 20 lis 2008 13:00

Hm, tohle by mohlo byt k necemu.
Multiprocessor performance patch KB896256.
Stability patches for multiprocessors - KB936357, KB938828.

Odpovědět