Recenze Cubase 8 Pro

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 2108
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od PELF »

V Reaperu lze editovat vlnu i tímhle způsobem...
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od pavlii »

Pytkin píše:pavli : a ako editujes mlaskanie a sliny ? mozno nerobis voiceovery .. i ked toto treba sem tam aj v speve ..
Ano - voiceovery nedělám a buď jsem vždycky měl tak nějak "kultivovaného" interpreta nebo jsou tyhle věci součástí projevu; já docela zásadně nepracuju s vylepšovátkama typu autotune, takže pokud by byl někdo, kdo by měl slinící a mlaskací projev, tak to tak samozřejmě zůstane :-) nevidím důvod se toho zbavovat (obecně). Cokoli za artefakty jsou mimo požadovaný úsek, tak to se vystříhne/ořízne, ale netřeba to přemalovávat.

Jak tu už zaznělo, je to o potřebách - pro mě celkem zbytečná věc.

P.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4818
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od Amorph »

pavlii: no do reklamy si tohle neomluvis a to premalovani je prave nekdy lepsi nez neohrabany fejdovani. Ale jinak mimo voiceoveru jsem wavedraw taky skoro nepouzil. A kdyz uz tak spis v audioeditoru (soundforge) nez v daw.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od pavlii »

Jo - moje poznámka "proč tak" se nebude tohohle písečku asi týkat - pokud bych s tím kdy něco dělal, asi budu mluvit jinak.

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Amorph píše:pavlii: no do reklamy si tohle neomluvis a to premalovani je prave nekdy lepsi nez neohrabany fejdovani. Ale jinak mimo voiceoveru jsem wavedraw taky skoro nepouzil. A kdyz uz tak spis v audioeditoru (soundforge) nez v daw.

jj na prekreslovani vlny neni pro me lepsi nastroj nez soundforge. pro me to stoji za to vyexportovat a outsourcovat tyhle prekreslovacky v nem. jak se tu pise, na kriticky veci to je dulezity, a ruzny 'glotalni' zachvevy hlasivek jsou v kazdym hlasu.

matucha
Příspěvky: 5713
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od matucha »

No nebo spis spektralni editor jako izotope RX.

markuc

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od markuc »

Tak RX je samozrejme na tohle skvela vec, ale slo tu pokud vim o to, co vse je bundled s aplikaci, neboli co vse za svoje penize dostaneme .. navic opet ne kazdy DAW umi s externim editorem pracovat sofistikovane, vetsinou jen umozni v nem material otevrit a clovek aby znova hledal inkriminovane misto .. pokud se jedna o nejakej ten mlaskanec v nadechu, kterej se kreativcum nelibi, vyresi to wavedraw v par sekundach a je to pohodlnejsi, nez to kamkoli exportovat.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22186
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od Pytkin »

ja mam za sebou 2 tyzdne zaskoku za nasho zvukara , ktory dovolenkuje .. takze som sa naeditoval az az .. a hned ma napadlo pri tom prekreslovani .. ze by tam stacila kludne daka automatika .. ktora by proste aproximovala vlny .. uplne by sa to dalo zautomatizovat podla mna .. ze toto este ziaden editor nema ..

markuc

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od markuc »

Ale jaktoze nema .. treba Sonic Solution ma techle dopocitavacich algoritmu celou radu, tam se neprekresluje. Opravovane misto se dopocitava bud z toho, co je pred nebo po nebo z obou smeru, zalezi na stavu materialu. Vysledky jsou vetsinou naprosto dokonale ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22186
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od Pytkin »

stacilo by vyhladit ..

msmucr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 črc 2014 14:12

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od msmucr »

Jinak k tématu zahlazování a interpolace vzorků z okolí..
Právě tohle mají většinou dobře vyřešené ty zmíněné spektrální editory.. Nejen RX, Cedar, ale it třeba Samplitude, kde je to mimochodem výtečně naintegrováno přímo do zobrazení v DAW.
Existuje jeden zajímavý plugin, který víceméně bez velkého humbuku zapadl, ale funguje dobře pro občasné použití spektrální editace přímo z jákékoliv DAW.. Stačí jednou nechat projet např. voiceover tímhle pluginem, pak označit regiony na úpravu (sykavky, mlaskance) a použít globální gain a fade-in pro všechny vyznačené regiony. Kompletně nedestruktvní..
http://www.stillwellaudio.com/plugins/spectro/
Cena je velmi zajímavá (50 USD a 25 USD pro použití v Reaperu), zvlášť pokud to člověk nepotřebuje tak často, aby se mu vyplatila investice např. do RX.

Michal

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1956
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od tony9 »

Michale, vypadá dobře ten plugin. Teď sem skoukl ten tvůj odkaz.

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od Pierre niko »

Poor mans RX. To by si zasložilo svůj thread. 50 je rozumný. Je tady nějakej další aktivní uživatel?

markuc

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od markuc »

Michal nezklamal jako vzdy, mas muj obdiv, ten tvuj zaber je famozni .. a ma tam mozna vic zajimavych pluginu a vsechny s timhle zvyhodnenim pro Reaper. Za 25 to fakt jde ..

Odpovědět