Recenze Cubase 8 Pro

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od Symphonic » 27 srp 2015 11:17

Zajímavá recenze Cubase 8 Pro včetně srovnání s Apple Logic Pro X, Ableton Live 9 Suite a Propellerhead Reason 8.

http://www.gearjunkies.com/2015/08/the- ... on-review/

:palec+:

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od dendy » 27 srp 2015 14:45

hm podla mna dost mimo recenzia .. chlapik sa zjavne nadchol pre Cubase take neobjktivne vyzdvihuje veci co nie su realne nieja zasadne uzasne, nehovori vobec o negativach .. naopak tam kde pise o Logic / Ableton / Reason tak pise casto uplne subjektivne bludy vytahuje nepodsatatne veci a mlci o vyhodach..

Zhodou okolnosti som pred casom testoval viacero DAW detailne pretoze sa na nejaky cas vraciam s produkovanim z iPad-u na desktop a Cubase 8 som zavrhol ako prve (testoval som Cubase 8, Live 9, Studio One 3, Reason, Reaper a Logic - veci co su pre mna zasadne cize praca s audio stopou, kvalita/mnozstvo bundlovanych pluginov, zataz puginov na CPU, moznosti editacie v track view / piano roll, napriklad ako rychlo viem region rendernut do audio stopy zo zamutovanim povodnej stopy ale moznostou kedykolvek si ju zase zaktivovat a upravit, a re-bouncnut .. a taketo detaily - proste intuitivnost prace) .. nakoniec som sa doiteroval k rebricku Studio One -> Logic -> Reaper -> Reason -> Live -> dlho dlho nic a potom v kute skrcene Cubase 8 :-))) S tym ze koli cenovej politike som Studio One zavrhol, ale keby som neriesil $ tak idem do Studio One

Co sa tyka bundlovane plugin ? Pardon - podla mna vsetky spomenue s vinimkou Reapera (tam je to zalostne) su o kusisko pred Cubase...

Co sa tyka Logicu - kvalitou su striedave, instrumenty podla mna vyborne, aktualne aj dnes, efekty niektore lepsie ine horsie (ale takmer ziadne nijak zasadne nezaostavaju za cubase) - super je autofilter napriklad, modulacne efekty, kompresory, limitery - co je zufale je dizajn GUI, to je pravda, to je desne ..

Cubase ma navrch v reverboch, ten v 8-micke je fakt mooc dobry, Logicovske su pomerne dost slabe, v Abletone je slusny, v Reasone tiez ..

Napriklad Studio One 3 Pro ma bundlovane pluginy daleko vpredu pred Cubase - aj co sa tyka kvality aj co sa tyka dizajnu GUI, moznost modularneho routovanie insertov a vytarania layerovanych instrumentov modularnym prepajanim pluginov - to je neprekonatelne...

Este - v svetle posledneho updatu LPX 10.2 aj cast tej recenzie o update policy aj o pluginoch nabera trosku iny rozmer, o zrejme vobec najkomplexnejsom synth-sampleri co dnes existuje - ktorym Alchemy bezpochyby je - si moze (nielen) Cubase nechat iba snivat ..

Neposledny faktor je pomer cena / vykon. Mam pocit ze momentalne v tejto oblasti pri aktualnej verzii 10.2 je absolutny vitaz Logic Pro X .. to mnostvo pluginov a bundlovanych sample baniek a za 200 EUR ?? bezkonkurencne ... uz len koli Alchemy sa to oplati :mrgreen:

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 27 srp 2015 15:47

taky mi to prijde dost tendencni, a to cubase pouzivam.

na druhou stranu ten vecnej argument pro logic ve stylu 'tolik obsahu za tak malo' uplne neobstoji, v delsi perspektive je podle me urcite zasadnejsi workflow (krome samozrejmosti jako neustaly vyvoj, zaplatovani bugu atp.) tady ma logic docela velkej prostor pro vylepseni -- receno hodne mirne.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od matucha » 27 srp 2015 17:35

Pribaleny zvuky a pluginy jsou neco extra co se da vzdycky nahradit. Workflow je zasadni, ta se da zmenit jen zmenou DAW. A kazdej ma na DAW trochu jiny pozadavky a vyhovuje mu neco jinyho.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od dendy » 27 srp 2015 20:17

matucha píše:Pribaleny zvuky a pluginy jsou neco extra co se da vzdycky nahradit.
to je na jednej strane pravda, na druhej strane hlavne pre malicke domace studio kde si clovek nemoze dovolit vrazit tisice eur do pluginov (a nechce warezit) je prijemne ked uz DAW ma pribundlovane v cene pluginy ktore pokryju velku vacsinu potrieb.. ono proste strasne zavisi od konkretneho cloveka a jeho potrieb..

profesional ktory potrebuje byt co najviac produktivny, nezdrziavat sa a "makat" - pre toho je uplna priorita workflow co najviac blizky jeho potrebam, taky na ktory je zvyknuty (aj preto podla mna vo velky studiach stale vitazi pro tools) - to je bez pochyb ..

pre jednotlivca, malicke home studio - tam zase ma prioritu nieco ine, a na workflow si clovek dokaze aj celkom zvyknut .. koniec koncov vsetk vyspele DAW +/- poskytuju vsetko potrebne na to aby clovek mohol realizovat svoje napady ..
Brooklyn / juanita juarez píše:ady ma logic docela velkej prostor pro vylepseni -- receno hodne mirne.
Jo, to je pravda - jak som pisal - aspon pre mna najzasadnejsi problem je to ostrasne a neprehladne GUI pluginov, hlavne instrumentov .. co sa tyka bugov na ziadne zasadne som zatial nenarazil, aj ked raz mi uz logic padol - ale to som pripisoval free pluginu ktory som zrovna pouzival, jak som ho vyhodil uz ziadny pad ..

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od Pierre niko » 27 srp 2015 22:41

Jedu uz 2roky na LPX, pred tim cubase. Pro me je zahadou naprosta ignorace lidi z Logicu propracovani workflow s clipy v hlavnim okne (obalky, prekreslovani waveforms... fades jsou ale naproti tomu v cajku). Je taky neuveritelny, jak nepresny dokazou byt clipy pri prichytavani ke gridu. Jak jsem to zjistil, tak od ty doby striham, je to tak presny. Toto nedokazu pochopit a odpustit a s laskou vzponinam na kubazi, kde byla prace s clipy soucasti meho kreativniho procesu. Ale da se to obejit. Jakmile budou ale jednou reflektovat toto a pridaj nejakej schopnej reverb, je Mac platforme kubaze bez sance. Zrovna v muzice je myslim market share Macu dost velikej a roste, takze to pro kubazi nejsou moc fajn vyhlidky.

PS: recenzi jsem necet, kdyz rikate ze je tak nadsena... :)
Naposledy upravil(a) Pierre niko dne 28 srp 2015 07:49, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od dendy » 27 srp 2015 23:40

no pri tom tempe updatov sa mozno zase o 2 roky dockame kvalitneho reverbu :-))) treba sledovat kde ktora firma s nejakym kvalitnym pluginom zrazu "zmizne" zo sceny bez upozornenia - a je jasne co bude v dalsom update logicu :-D

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od markuc » 28 srp 2015 00:34

Jen dve poznamky - ty bundled pluginy v Reaperu maji trochu smulu, ze fakt blbe vypadaji, ale jinak ta klasika - kompresory, eq atd - tam je uplne v pohode ..
Jinak je pravda, ze z tech vsech jmenovanych maji jen Logic a Cubase audio editor s wavedraw funkci, takze jaksi plnohodnotnej, pokud tedy o to nekomu jde, me treba jo ..
Cenovou politiku Presonusu jsem uz na audiozone komentoval, asi se pos...i, takze u me taky smula, ale jinak ten jejich proeq je proste super, takovej asi nema bundled nikdo jinej ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od Pytkin » 28 srp 2015 01:04

wavedrav je ze si editujes vlnu ? to mas snad kazdy program .. bez toho sa neda robit audio ..

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od markuc » 28 srp 2015 01:07

Wavedraw je prekreslovani vlny mysi. Zdaleka ho nema kazdy program .. delat audio se bez tohoto detailniho zpusobu editace samozrejme da, existuje moznost pouzit externi editory atd. Z toho seznamu, kterej uvadi dendy, umi wavedrav pouze Logic a Cubase.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od Pytkin » 28 srp 2015 01:15

uha .. tak to je tak zakladna funkcia , ze by som povedal , ze to vie kazdy DAW .. to ma teda prekvapuje ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od pavlii » 28 srp 2015 07:39

:-) no na to, že je to "tak základní funkce" jsem jí ještě nikdá nepoužil - asi je něco špatně.... 8)

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od Pytkin » 28 srp 2015 07:41

pavli : a ako editujes mlaskanie a sliny ? mozno nerobis voiceovery .. i ked toto treba sem tam aj v speve ..

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od markuc » 28 srp 2015 07:43

Základní funkce audioeditoru to je urcite, ale asi to nebude zakladni funkce DAW .. ja naopak bez ni nemuzu fungovat, kdyz se neco opravuje nebo nedejboze restauruje, je to velmi potrebne.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Recenze Cubase 8 Pro

Příspěvek od dendy » 28 srp 2015 08:12

ja som ani nevedel ze take daco v logicu je :-))) a tiez som to vzivote nepouzil nikde .. ono asi zavisi od too co konkretne covek riesi.. ja nahravam synth lopy, striham ich, efektujem.. nikdy som nemal potrebu kreslit wav v daw :-))

ale dobre vediet ze to tam je .. mozno teraz ked to viem tak to na nieco pouzijem

Odpovědět