SX3 lze ovl. FX i jinou stopou?

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 21 kvě 2006 14:55

vite tedy nekdo, jak na klicovaci CC pluginy v qbase? byl bych moc vdecny. :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 22 kvě 2006 09:31

Mhm...já tohle nikdy neřešil - když už, tak mám na to HW ;-) zvládá to moje zvukárna. Ale jen na okraj mi přijde, že tohle bylo od začátku zamýšleno pro použití s MONO signálem - alespoň z největší části. Ale rád se během diskuse sledováním poučím :-) nicméně se omlouvám za tuhle vsuvku, ale konstruktivního nepodotknu nic.... :-/

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 22 kvě 2006 14:48

pavlii píše:. Ale jen na okraj mi přijde, že tohle bylo od začátku zamýšleno pro použití s MONO signálem

P.
ted nevim, na co odkazujes... snimaci urovne signalu muze byt jedno, jestli pracuje na mono, resp. stereo kanalu. a kompresoru, ktery by se ridil podle CC, muze byt analogicky jedno, jestli pracuje na mono, nebo stereo stope.

pravda, sidechaining s waves jde udelat na jedny grupe jen mono, ale to je vec jina. (omezeni dvema kanaly, do kterych se musi 'vejit' sidechain signal i signal komprimovany.)

porad cekam, az to nekdo provede pomoci cc. kolik muze mit takovy signal vubec hodnot?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 22 kvě 2006 14:58

2Brooklyn: odkazuju jen na to, že při stereo stopě (stopa a kanál je jaksi rozdíl ;-) ) nevidím smysluplný zdroj klíčování, protože průběh v každém jejím kanálu je trošku jiný. Takže by na vstupu "klíčovače" stejně musel být nějaký součel L+P nebo výběr L resp. P, takže jsme u MONO.

Ohledně výstupu: ano, tady by mohly být možnosti vybrat si, zdali comp. bude pracovat s mono (jedním kanálem) nebo stereo (dvěma kanály) výstupem.

Ale to je jen akademická dabata..... Jinak technicky lze zpracovávat audio signál na CC určitě i tak, že můžeš na výstupu dosta hodnoty 0-127, ovšem určitě jen při zachování určité minimální "separace" těchto pulsů.... Prostě rozdělíš řekněme 90dB do 128 intervalů a je to. Otázkou by byla praktická použitelnost takhle jemného dělení...

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 kvě 2006 16:29

juanita: cc pluginy najdes nejake na http://www.midiplugins.com/
zbytok je uz v tvojich rukach... osobne som to neskusal, ako hovorim, moj host ma taky plugin interne...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 kvě 2006 16:35

tento sa mi paci najviac, tak hnusne gui som uz dlho nevidel :) (neni to Itchy, zo simpsonov?)

http://www.devine-machine.com/Mokafix/Gate_fish_gb.html

Odpovědět