Tempo v cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Tempo v cubase

Příspěvek od DJDave » 09 čer 2005 11:34

Chtel bych se zeptat jestli cubase sx umi rovnat tempo jako napriklad acid.vim ze se tam nastavuje ale obcas se mi zda ze to de mimo tempo.
diky

MMtm
Příspěvky: 135
Registrován: 22 dub 2004 14:22

Příspěvek od MMtm » 09 čer 2005 15:05

Přes hitpoints ve wave/sample editoru, nebo funkce stratch (přesně říznutej loop si netáhneš, smrskneš podle mřížky kvantizace). Hit points nepoužívám, neporadím. Na tydle věci používám jiné sw - třeba ten Abl.Live.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 09 čer 2005 16:24

Cubase SX 3 je uz v tomto smere vylepseny, ale aj napriek tomu, ze na Cubase uz roky nedam dopustit je v tejto oblasti dost nepohodlny (podla mna). Suhlasim s MMtm. Ableton je v tychto veciach totalna unikatna pecka.

MMtm
Příspěvky: 135
Registrován: 22 dub 2004 14:22

Příspěvek od MMtm » 09 čer 2005 16:46

dano: to jo, ale občas se musí vychytávat převzorkování (beat/tone), ten stretching má občas tendence k negativním jevům, ale funguje to realtime, takže díky za každé nové ráno.

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 09 čer 2005 18:05

Takze myslite ze mam zkusit Ableton a funguji tam vst???
....:::: DJ Dave ::::....

MMtm
Příspěvky: 135
Registrován: 22 dub 2004 14:22

Příspěvek od MMtm » 09 čer 2005 18:14

Určitě to zkus!!! Já to mám připojený takhle: Cubase SX (master)->Ableton Live (ReWire). V tomhle případě ti nebudou v Abletonu fungovat VST, ale v SX2 můžeš dát na ReWire stopu insert nebo poslat do sendu, takže no problemo. V případě "standalone" Live fungujou i VST a od verze 4.0 i VSTi.

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 09 čer 2005 18:18

tak to mozna zkusim kdyz ho nekde sezenu a ten teda rovna do tempa jo?
....:::: DJ Dave ::::....

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 09 čer 2005 18:32

Jeste bych chtel zkusit reason jakej je vas nazor??
....:::: DJ Dave ::::....

MMtm
Příspěvky: 135
Registrován: 22 dub 2004 14:22

Příspěvek od MMtm » 09 čer 2005 18:34

Reason používaj kámoši na techno beaty a loopy, ale já osobně to nepoužívám. Příde mi to jako blbější FL. Plus je sampler pro import .rex fajlů.

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 09 čer 2005 18:41

fruity loop nesnasim!!!mam stahnutou demo ukazku toho ablůeton co mi umozni kdyz ho dasmdo cubase?
....:::: DJ Dave ::::....

MMtm
Příspěvky: 135
Registrován: 22 dub 2004 14:22

Příspěvek od MMtm » 09 čer 2005 18:49

FL sou v pohodě, ale nevyhovujou každýmu. Asi nebudeš moct ukládat a rendrovat, možná to sem tam udělá nějakej pazvuk, ale mělo by to bejt funkční.

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 09 čer 2005 18:50

ale jinak mi to prinese jaky vyhody?
....:::: DJ Dave ::::....

MMtm
Příspěvky: 135
Registrován: 22 dub 2004 14:22

Příspěvek od MMtm » 09 čer 2005 20:04

Jo takhle, ty sis nestáhnul demo Abletonu, ale nějaký video co to umí, jo ?
Si stáhni demo toho softu a testni ho. Budeš mrkat na drát...

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 09 čer 2005 20:24

no jasny,ale co to bude mita za vyhody kdyz t hodim ke cubase pres rewire???Kdyz sou to oba vlastne editory?
....:::: DJ Dave ::::....

MMtm
Příspěvky: 135
Registrován: 22 dub 2004 14:22

Příspěvek od MMtm » 09 čer 2005 20:30

Dost tohle spojení používám na preview nějakejch loopů, když už inspirace šla dávno spát. V Cubase mám spuštěnej projekt a protože je Ableton tak chytrej a umí v reálnym čase warpnout loop na přesnou rychlost, tak si do něj házim různý věci, loopy, samply a zkoušim a zkoušim a zkoušim...Kapišto ???? Na ty ReWire stopy můžu dát VST, takže můžu efektovat, nebo ReWire pošlu do jinýho out než 1+2 v SX (digitál v mym driveru 11+12), udělám si audio stopu kde mám IN 11+12, dám record a to co nakroutim v Live se mi v reálnym čase nahrává do audio stopy v SX. Atd...

Odpovědět