Trim Plugin

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Atoss
Příspěvky: 165
Registrován: 31 pro 2006 14:19

Trim Plugin

Příspěvek od Atoss » 08 bře 2014 12:04

Chtěl bych doporučit nějaký jednoduchý Trim plugin (pokud možno Free), kterým lze řídit automatizaci Volume.
Pokud totiž automatizuji přes Volume fader dané stopy, tak když pak zjistím, že je hlasitost stopy moc malá nebo velká, tak musím posouvat celou automatizaci volume faderu.


Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Trim Plugin

Příspěvek od Pytkin » 08 bře 2014 12:36

no ved si posli signal zo stopy do grupy a na nej mozes menit hlasitost potom ..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Trim Plugin

Příspěvek od biscuit » 08 bře 2014 13:06

ja miluju sonalksis gain

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Trim Plugin

Příspěvek od pavlii » 09 bře 2014 23:32

Mno - sice se tu nemluví (opět) o verzi Cubase, ale místo braní si kanónu na komára nestačilo by pracovat s ovladačem Gain? 8)

P.

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Trim Plugin

Příspěvek od rastis » 10 bře 2014 13:02

pavlii - myslis automatizovat input gain ? lebo to asi uplne ono nebude...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Trim Plugin

Příspěvek od biscuit » 10 bře 2014 13:07

jinak bych jeste dodal, ze se da vlastne pouzit libovolnej plugin, kterej ma vystupni hlasitost a treba uz na stope i visi (tzn. ze neni potreba na tohle dalsi specialni chlivecek na insertu).

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Trim Plugin

Příspěvek od pavlii » 10 bře 2014 13:24

rastis píše:pavlii - myslis automatizovat input gain ? lebo to asi uplne ono nebude...
Proč by ne? Nejedná se o "Input Gain", ale o "Gain" v racku "Preamp" 8) stačí číst manuál... (jako obvykle) :-)

P.

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Trim Plugin

Příspěvek od rastis » 10 bře 2014 13:31

aha. to bude asi o tej neznamej verzii, pretoze u mna v C5 take tusim neni.

to je jedno, jak pisal Biscuit, volume sa da automatizovat v podstate na hocicom, co v projekte pravdepodobne aj tak uz je...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Trim Plugin

Příspěvek od pavlii » 10 bře 2014 13:41

Ajj - jak zmiňuju, verzi nevíme. Racks jdou od C7. Ale koukám, že v C5 se to "Input Gain jmenuje, takže ano, toto myslím a fungovat to bude přesně pro tento účel 8) sorry za menší zmatení.

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Trim Plugin

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 10 bře 2014 14:14

pavlii píše:Mno - sice se tu nemluví (opět) o verzi Cubase, ale místo braní si kanónu na komára nestačilo by pracovat s ovladačem Gain? 8)

P.
jde o gain staging -- input gain v cubase je v retezci pred prvnim insertem. savle na mixu je potom mezi patym a sestym insertem.

gain plugin jde samo zavesit mezi kterykoliv insert.

osobne i radeji automatizuju volume kanalu tim sonalksisem, protoze potom lze pausalne jednoduse pridat nebo ubrat hlasitost pomoci savle na kanalu, ktera by jinak byla 'zablokovana' automatizacni krivkou pro ni zakreslenou.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Trim Plugin

Příspěvek od pavlii » 10 bře 2014 15:01

Pravda pravda, Gain resp. Input Gain je před Insert bloky - výsledek pak bude jiný než při změně automatizace hlasitosti. Pak tedy nějaký Gain plug-in do 5. insert slotu. Případně využít (C7) operace v automatizační stopě (posun/změna měřítka - strana 283, 284) - což mi pro tenhle případ přijde nejčistší. C5 tohle ještě neumí :-( takže tam asi jedině cesta plug-in modulu.

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Trim Plugin

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 10 bře 2014 18:49

pavlii: C5 jeste umi 'trim' automatizaci (pristupna pres automatizacni panel). osobne mi tahle metoda ale prijde hodne neprehledna a nedoporucuju ji, protoze pres puvodni automatizacni krivku kresli druhou.

(na trim 'a la pro tools' jsem si naprogramoval makro: https://www.dropbox.com/s/gjjt6w2yebw71 ... _macro.mp4 uz tu asi nekde probehlo. to je ale take od verze 6 vys.)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Trim Plugin

Příspěvek od pavlii » 10 bře 2014 20:52

Ano - proto jsem celkem záměrně psal, že "neumí" - Trim režim je v tomhle přesně jak píšeš - docela nepřehledný. Spíš se dá použít na dílčí úseky a nejlíp s HW kontrolerem, ale tady jde o komplet vlastně posun +/-; na to je ideální ta funkcionalita v C7 no...

P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Trim Plugin

Příspěvek od TOM-Thak » 11 bře 2014 08:03

A co vliv na vytizeni + vliv na zvuk? Nebude nejbezpecnejsi ten group channel? Ja teda na volume pouzivam zasadne grupy. Navic o plugin min, ktery by mohl zpusobit padani projektu.

Odpovědět