Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
zazz
Příspěvky: 177
Registrován: 09 říj 2007 10:55

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od zazz » 02 kvě 2014 22:49

MOV je jen konteiner

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od Pytkin » 03 kvě 2014 00:47

mne to trhalo aj s MOVom ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od TOM-Thak » 03 kvě 2014 10:37

Ja na Win pouzivam aTube catcher, ktery umi prevadet i formaty.. a je to freeware. Z 99% mi lidi posilaji MP4, protoze pomer velikost souboru a kvalita je ok, pak to prozenu aTube catcherem s prevodem do *.mov, vlozim do cubase.. v projektu dam nacist framerate podle videa a uz to frci a nikdy s tim nebyl problem. Je to ostatne jediny zpusob na jaky jsem prisel.. myslel jsem si, ze Cubase umi pracovat s jakymkoli video formatem, ale hold ne.. tak tenhle prevod do mov je jistotka, ktera me zatim vzdy fungovala.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od Pytkin » 03 kvě 2014 11:47

dobry convertor (win aj OSX) je handbrake .. tiez free ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 07 kvě 2014 13:53

fractal: nikdy jsem nedokazal prijit na format a parametry, ktery by produkovaly konzistentni vysledky. ale je mozny, ze nesleduju uplne vsechny parametry. proste to nekdy 've stejnym formatu' nejde, a potom prijde na radu zonglovani s format factory (resp. dopln si konvertor dle libosti), dokud neprijdu na kombinaci nastaveni, kterou cubase spolkne. jo, je to obri pruda a nekdy to trva skoro stejne jako samotny skorovani k tomu obrazu. nevim, jestli to tak maji i jiny daw, ale za me dalsi duvod, proc nemit moc ucty k steinbergovymu programovani.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od TOM-Thak » 07 kvě 2014 17:26

2Brooklyn: Tim chces rict, ze pri delani zvuku pro video musis laborovat se zdrojem video dat? To je pruda.. nejses schopen to podchytit uz u zdroje? Nekdo to preci musi z neceho v nejakem formatu renderovat, kdyz ti to predava / posila. Tak by nemel dneska byt problem vyjet to v mp4 h264 kodeku, kterej je malej a stejne snadno ho kovertor prevede do mov pro praci v cubase. Pro strih zvuku stejne nepotrebujes full HD a vsechny rozsireny strizny to vetsinou umi... AfterEffects, Cinema 4D, Vegas, Premiere, Final Cut apod.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od matucha » 07 kvě 2014 18:02

Mam stejny zkusenosti jako brooklin. Jak rika, muze byt stejnej format co minule fachal a ted to blbne. Nebo s oblibou prijde prvni animatik v nejakym formatu, kterej funguje supr a pak najednou dalsi verze videa prijde v necem jinym a to musim prevadet asi 10x nez to zprovoznim. To ze se nejaky video natahne a hraje jeste neznamena ze je vyhrano, hejbnes kurzorem a muzes mit velky zpozdeni nez se nacte spravny okno (prinejlepsim jeste s dropem v audiu) atd. Na rozliseni casto nezalezi, muze byt klidne 720p i 1080p. Zalezi jen na kodeku a jeho vnitrnim nastaveni (kontejner je skoro jedno, asi ;) ).

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od Pytkin » 07 kvě 2014 18:21

v studiu pouzivame MP4 s H264 a funguje to v nuende vyborne .. vsetko co pride baby rovno konvertuju do tohto formatu ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od TOM-Thak » 07 kvě 2014 18:50

Jj ja taky jedu H264 a maka to dobre.. ale jinak je fakt, ze by mohli zabudovat to video lepe. Jak je na tom Logic / ProTools na Macu? Maj s tim taky problemy?

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od Fractal » 07 kvě 2014 22:36

brooklyn, matucha: uz sem tak trochu rezignoval na thumbnaily, a tedka mi jde o to, at video aspon beha plynule v playeru... to trhani obrazu taky nekdy nastava a dohani me to k silenstvi, fakt je to doslova zonglovani s formaty, asi zalezi i na tom (i kdyz to je v podstate nesmysl) jaky byl puvodni format, z ktereho se to prevadelo

tech ruznych nastaveni videa je velka mnozina, jenomze at je to jak chce, prace s videem je klicova pro mnoho cubasaku/nuenďáků a ty programy by měly s videem komunikovat jako po masle... trochu doufam, že až upgraduju na posledni cubase tak tyhle starosti zmizí, ale nebude levnější a méně nervy drásající se zkrátka na ten steinberg uplně vys...?

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od PELF » 07 kvě 2014 23:02

Bude. Běž do Reaperu, je za pár korun a video v něm jede v pohodě. :wink:
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od Fractal » 07 kvě 2014 23:20

PELF: jo jo, v Reaperu jsem pár songů udělal, video určo vyzkouším.

Cubase defacto používám jenom proto, že v něm mám hodně nedodělaných věcí...
Každopádně Reaper je mnohem schůdnější, už jsem ho dlouho neaktualizoval, tak se těším na nové vychytávky

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 08 kvě 2014 15:30

TOM-Thak píše:2Brooklyn: Tim chces rict, ze pri delani zvuku pro video musis laborovat se zdrojem video dat? To je pruda.. nejses schopen to podchytit uz u zdroje? Nekdo to preci musi z neceho v nejakem formatu renderovat, kdyz ti to predava / posila. Tak by nemel dneska byt problem vyjet to v mp4 h264 kodeku, kterej je malej a stejne snadno ho kovertor prevede do mov pro praci v cubase. Pro strih zvuku stejne nepotrebujes full HD a vsechny rozsireny strizny to vetsinou umi... AfterEffects, Cinema 4D, Vegas, Premiere, Final Cut apod.
neumim si v praxi predstavit, ze bych to podchytil u zdroje, nevim, jestli jsem kdy pracoval primo s clovekem, ktery to animuje / striha, mozna jednou dvakrat? vetsinou to jde pres prostredniky, ktery tomu vetsinou rozumi jeste min nez ja. :]

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od TOM-Thak » 08 kvě 2014 16:35

2Brooklyn: Aha.. tak to jsem mel stesti, ze vetsinou delam veci rovnou s clovekem, kterej dela to video, takze si to vzajemne posilame ve verzich, abychom dovedli nase predstavy ze stran videa i audia do finale ke spokojenosti obou stran.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od Fractal » 16 kvě 2014 06:30

tak jsem zkoušel všecko možné a nakonec jediný použitelný je starý dobrý (ffmpeg) MPEG-4 v mp4-2 kontaineru, z konvertoru se mi nejvíce zalíbil Handbrake, ale jinak jsou použitelné všecky

... nic není jenom tak a video občas ztrácí barvy a háže stíny jak u prvních divx konverzí starého porna a to jenom při přehrávání v cubase :lol:

Odpovědět