Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od TOM-Thak » 16 kvě 2014 08:52

Zas ruku na srdce, na to aby načasoval zvuky, nepotřebuješ to video mít ve full HD.. stačí, když vidíš, co se tam děje a si schopen posouvat se po snímcích.. Mě spíš štve to, že to zabere docela dost pracovního místa, pokud máš jeden display a potřebuješ něco ladit.
Chtělo by to nějakej malej display velikosti tabletu jen na video okno, ale to už je OT :c)

Rošky
Příspěvky: 119
Registrován: 12 srp 2004 11:08

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od Rošky » 16 kvě 2014 10:46

Tohle řeším pořád. Často pracuju s videem a ta neschopnost Cubase (5, Win7) přehrát běžný formáty mně vytáčí. Většinou zabere (po několika pokusech, zdrojový video je různý) FormatFactory do MOV, ale ne vždy. Nepříjemný je ještě to, že po těch konverzích se někdy (neumím vysvětlit proč) to video naboří, takže není totožný počet framů s originálem. To pak způsobí potíže v případě, že potřebuju některý zvuky nebo muziku tajmovat přesně na snímek (originálního počtu framů). Téměř nemožné, tak se řídím odhadem, když už se nekonečným rekódováním dopracuju k videu, který Cubase nějak zkousne. Výkonu mám dost, ale i při malém informativním rozlišení videa to občas cuká. Nepomáhá ani požadavek MOVu od produkce, Cubase to ne vždy přehraje. Bohužel na Cubase jsem tak zvyklý, a veškerej archiv mám v něm, že se mi nechce měnit soft. Jelikož nemám Nuendo, chci se zeptat: je to v poslední verzi ošetřeno lépe, načte víc formátů videa nebo jen ten MP4 s H264? Je to konečně vyřešené v Cubase 7.5?
Rošky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2014 10:50

rosky : v cubase to bude podla mna ako v nuende , len su tie verzie posunute .. tusim od verzie nuendo 5 (odhadujem ze to bude Cubase 6) sa video engine vyrazne prepracoval a funguje to omnoho lepsie .. uz mozes dat na stopu aj viac videi , tusim aj strihnut ich .. a fakt to je pouzitelne .. nuendo 4 (cubase 5) je dost velky opruz .. dokonca som robil jedneho iMaca teraz s nuendom 4 a tam nam video nejde vobec .. stale to trha .. i ked to zrejme bude problem v spojitosti s OSX Mavericks .. mozno na dakom leoparde by to netrhalo ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od TOM-Thak » 16 kvě 2014 10:55

2Pytkin: Je neco takoveho v Logicu?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2014 11:33

TOM : Tam v logicku video ide .. v demosongoch je .. ale nikdy som to moc neriesil , co to poberie , a ako to funguje .. myslim si , ale ze to maju poriesene .. neocakaval by som nejake zasadne problemy .. na macku je quicktime a apple to bude mat vychytane ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od TOM-Thak » 16 kvě 2014 11:36

Po prechodu na MAC budu asi trosku resit DAW, jestli Logic, ProTools, Cubase nebo zustat u Cubase a k tomu mit Logic?
Dost ted delam veci pod videa, tak abych si nenabehl..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2014 11:46

v novom cubase to urcite ide .. na tom macku co som pisal , uz si clovek objednal upgrade na verziu 6 .. zatial mu zo studio.sk pozicali kluc s nuendo 5 a tam uz video chodi bez problemov ..

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od Fractal » 16 kvě 2014 13:19

Takže se ještě zeptám jinak... Má někdo v uplně posledním cubase ver. 7.5.20 níže popisované problémy s videem?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od TOM-Thak » 16 kvě 2014 13:24

Dobrá otázka! Já mám cubase 6.5 a cca to jde, ale není to jako třeba v sony vegas, že tam naimportuju cokoli a ono se to přehraje..

zazz
Příspěvky: 177
Registrován: 09 říj 2007 10:55

Re: Video v Cubase aneb QuickTime engine neendžin

Příspěvek od zazz » 16 čer 2014 17:28

Nemáte někdo tip na DirectShow MPEG1/2 decoder, ktery nejlip funguje v Nuendu3 (na Windows 7)?

Odpovědět