Visící tóny při živém hraní!

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Visící tóny při živém hraní!

Příspěvek od rajs » 08 kvě 2011 13:31

Lidi, prosím vás, pomozte někdo! Občas se mi stává, že mi při živém hraní z nenadání a naprosto nepředvídatelných příčin začne viset tón nebo i víc tónů (prostě nedostanou "note off"). Mám z toho dočista nervy na pochodu. Tušíte někdo, čím by to mohlo být? Předem moc děkuju za odpovědi.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Visící tóny při živém hraní!

Příspěvek od matucha » 08 kvě 2011 13:46

Jestli chces, aby ti nekdo pomohl, tak musis byt konkretnejsi (mnohem). Na cem ti zustanou hrat tony? Co mas za setup? Nemluvis nahodou o vazbe? ........

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Visící tóny při živém hraní!

Příspěvek od PELF » 08 kvě 2011 13:49

tipuju to na midi převodník, kdysi mi jeden lacinej šmejd nestíhal přenášet data při rychlejším hraní
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

jackies

Re: Visící tóny při živém hraní!

Příspěvek od jackies » 08 kvě 2011 14:10

Já to tipuju na nějaké unavené vykloktané, špinavé ... spojení konektorů někde v midi cestě.

Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Re: Visící tóny při živém hraní!

Příspěvek od rajs » 08 kvě 2011 14:36

Jejda, omlouvám se, já byl v tom rozčilení asi trochu moc stručnej. Takže takhle: Používám zvukovou kartu a zároveň MIDI převodník M-Audio Fast Track Ultra 8R. MIDI kabely úplně nový tuším Adam Hall 6 metrů. O vazbu se opravdu nejedná - ta není záležitostí MIDI (pokud myslíme oba totéž). Většinou se to stává se Sampletankem 2, v tomto případě na zvuku piana. DAW je Cubase 5. Žádný vykloktaný nebo špinavý konektory nemám. Je to ryze softwarová záležitost. Chyba je v nerozpoznání MIDI informace note-off...

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: Visící tóny při živém hraní!

Příspěvek od James L. » 08 kvě 2011 15:23

No mě se tohle občas stává u Rolandu. Vždycky nechá viset jednu notu, jinejm dá note off. Dělá to jak při zmáčknutí kláves, tak i když dostane MIDI z DAWu. Sic je pokaždý jiná, ale dělá to vždycky jenom jedna. Abych ho toho zbavil, musim ho vypnout a zapnout. Pak chvíli jede a pak se bugne zase jiná nota.

Zatím jsem nepřišel na to, jak to vyřešit. :/

(Roland SH201)

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Visící tóny při živém hraní!

Příspěvek od PELF » 08 kvě 2011 15:32

rajs: tohle mi dělal m-audio midisport, ale tam se moc vymejšlet nedalo... tobě by třeba pomohl jiný (aktuální) driver pro tvoji zvukovku, pokud ho už nemáš http://www.m-audio.com/index.php?do=sup ... S=x72#tabs
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Visící tóny při živém hraní!

Příspěvek od Liquid Sound » 08 kvě 2011 16:18

Tohle se mi stávalo při moc dlouhejch MIDI kabelech. Zkus si to doma s metrovym...
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Visící tóny při živém hraní!

Příspěvek od Pytkin » 08 kvě 2011 22:15

6m je pohoda .. ja som pouzival 60m kabel a ziaden problem .. skorej by som videl problem v tej karte alebo cubase .. skus priamo pripojit klavesnicu a nejaky modul s tym 6m kablom .. ak tam nebude problem , hladaj problem v pocitaci .. skus vymenit midiinterface .. atd ..

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Visící tóny při živém hraní!

Příspěvek od Magion » 09 kvě 2011 08:33

zkus toto: S-CC-Sustain-Lite , http://s-production.de/
měl by poslat note off pro všechny znějící -visící tóny.
V m4l toto není žádný problém, v Cubase a jiných DAW se to musí řešit nějakým vst.
-
Taky jsme požíval 20m MIDI a vše ok.
Kabelem to bude asi těžko.
Občas mi to dělal Pulse řízen přes Cubase z An1x. TeĎ dlouho pohoda a v MAxovi si kdykoliv všechny noty vypnu přesně jak chci.
Myslím, že plugin by mohl pomoct.

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Re: Visící tóny při živém hraní!

Příspěvek od boro » 10 kvě 2011 16:39

Ja som mal softwarovy problem. Pri odpojeni midi signalu od VSTi zostavali vysiet tony, ktore som mal zrovna stlacene v case odpojenia.
V cubase sa to dalo vyriesit MIDI pluginom "density", alebo MIDI-reverbom a predpokladam, ze S-CC-Sustain funguje podobne.

OT
Magion: nevies prosim, ako sa instaluje S-CC-Sustain? Zatial sa mi nepodarilo, aby cubase rozoznal externy MIDI plugin. Teda Cubase ho rozozna ako VSTi, ale to nedokazem pouzit na instrument, alebo midi tracku s normalnym VSTi

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Visící tóny při živém hraní!

Příspěvek od Pytkin » 10 kvě 2011 17:48

boro : ved ale to je logicke , ked odpojis kabel a su stlacene tony .. na to je active sensing .. ale to uz dneska malo kto pouziva ..

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Visící tóny při živém hraní!

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 10 kvě 2011 22:09

Ja to tipujem ta ten FastTrack.. tiež ho mám a robí mi to občas presne to isté.. teda hlavne ked spolu s notami posielam z DAW aj sync.. ked syncujem z externeho sekvenceru tak mi to nerobí, ked posielam len do syntakov tak je to ok.. ked som skusil iný midi interface tak mi to nerobilo..

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Re: Visící tóny při živém hraní!

Příspěvek od boro » 15 kvě 2011 08:43

pytkin: midi signal odpajam softwarovo, ale sprava sa to podobne, ako pri vytiahnuti kabla.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Visící tóny při živém hraní!

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2011 00:28

to je potom divny software .. ale zijeme v takej dobe .. co uz ..

Odpovědět