Vynechání záznamu

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 úno 2008 23:40

komasix : hovoril som ti odzaciatku , ze to bude problem s diskom :)

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Příspěvek od komasix » 11 úno 2008 23:53

Pytkin píše:komasix : hovoril som ti odzaciatku , ze to bude problem s diskom :)
...no dyk já právě sem uplně nadšenej jak to tady funguje. Upřímě řečeno jsem variantě s diskem moc nevěřil. Spíš sem doufal problém v nekonečném spletenci nastavení cubase (proto jsem příspěvek napsal sem - možno přesunou na PC) , nebo windows. Koupil sem si firewire převodník-mix ,kterej
mi chvilku trvalo vůbec pochopit, tak sem myslel že zádrhel by mohla být i někde tady.
Ještě jednou velké díky.

psiibouda
Příspěvky: 53
Registrován: 10 lis 2006 08:35

Příspěvek od psiibouda » 12 úno 2008 08:53

Kermitak píše:Tak me napada, neprovadi ten disk treba teplotni kalibraci? (to maji mazli...teda Seagaty rady). Stahni na to ten tool od Seagatu a mrkni se, jestli je to vypnuty. Taky se podivej, jestli mas ve woknech nastavenej processor scheduling na background services. I kdyz oboji by nemelo zpusobit tebou popisovane chovani... Ale clovek nikdy nevi. No a samozrejme nic nedas (a asi ani nic neziskas) za dotaz na Steinberg supportu.
Prosim te,nehodil bys presny nazev toho programu, nasel jsem pouze dva programy,jeden na hledani chyb a jeden na zalohovani. O te teplotni kalibraci slysim prvne,tak bych se v tom chtel povrtat :).
Dik

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Příspěvek od Kermitak » 12 úno 2008 12:49

Mam takovej dojem, ze v nejakym programu od Seagatu se to dalo vypnout bud primo, nebo tak, ze si clovek zvolil, ze bude disk pomalejsi, ale tissi, ale fakt uz nevim, co to bylo. Jestli to neni ani v Seagate Disc Wizardu, ani v Seatools, tak nevim :(
http://img243.imageshack.us/img243/4307 ... cd3iw6.jpg - nekde v tom setupu nebo utilities to neni?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 12 úno 2008 13:17

ja by som este kukol ci ma ten disk zapnute DMA... ked je rec o nejakom zauzlenom systeme, widle radi dma vypinaju, ked maju problem s diskom. a potom ho uz neracia zapnut.

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Příspěvek od komasix » 12 úno 2008 16:48

to kex: bylo mi řešeno že DMA s u SATA disků neřeší.
Jediné co sem musel nastavit u externího usb-sata disku bylo něco jako přizpůsobit výkonu. Tim disk přestane být plugandplay. Napoprvé mi při nahrávání na 9stop disk spadnul a tohle bylo jediný co sem nastavil jinak a vše už je OK.
O teplotní kalibraci jsem taky nic nedohledal.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Příspěvek od Kermitak » 12 úno 2008 18:02

KOMASIX píše:O teplotní kalibraci jsem taky nic nedohledal.
Tak to jsi moc nehledal, staci to zadat do googlu nebo do searche na webu seagate ;)

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Příspěvek od komasix » 12 úno 2008 18:06

j pravda že jsem koukal jen do seagate downloadu a tam sem nic co jsem už neměl nenašel

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Příspěvek od komasix » 20 úno 2008 22:02

[s]Takže bohužel problém je zpátky. Nahrál sem do jednoho projektu s oddělením cca 20minut a potom se problém začne opakovat. nenapadá někoho něco?[/s]
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne 21 úno 2008 22:59, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Příspěvek od komasix » 21 úno 2008 20:01

[s]Nainstaloval sem hotfix propustnosti firewire v SP2 ve windows. může to bejt tim? du to zkusit. V dalšim kroku kupuju FW kartu do slotu expresscard[/s]

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Příspěvek od komasix » 21 úno 2008 23:05

----------------omlouvám se za zbytečný vstup--------------
... vedle problému se zvukem řešim neustále problém s grafikou a proto jsem zvolil obnovení ze zálohy. Nedošlo mi že sem systém obnovil v bodě ještě před tím než sem v nastavení usb disku nastavil "optimalizovat pro výkon" což je rozhodující. ted sem nahrával 10 stop bes ztráty květinky a doufám že tim je to vyřešeno. vedle toho se potýkám s tím že si cubase nepamatuje nastavení v podstatě čehokoliv... ale to už sem nepatří.
díky všem

Odpovědět