Vynechání záznamu

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Vynechání záznamu

Příspěvek od komasix » 04 úno 2008 22:50

Dobrý den pokud zrovna obědváte.
mám problém v cubase sx3.(dost špatně se to popisuje) Při nahrávání devíti stop současně se po cca minutě a půl přestane vykreslovat křivka. Když se nahrává dál, křivka se jakoby dožene. Po poslechu zjišťuju, že v místě kdy se křivka zadrhla vznikl střih a následuje jen bezprostřední konec nahrávky.
Někdy se stane, že každá stopa končí jinde i když nahrávání bylo ukončené pro všechny současně nebo je celá jedna (nebo více stop) posunutá.
Mám helixboard fw18 mkII. Ovladače ASIO Phonic.
Latenci jsem nastavoval na všechny možné i nemožné hodnoty.
Zvětšoval sem swapovací soubor i čistil disk.
??????????????????????????????????????????
existuje nějaké "universální" nastavení buffer depth, stream buffer depth, WDM sound buffer depth a co vlastně tyto hodnoty v praxi znamenají?
jako obvykle děkuji za jakoukoliv reakci.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 úno 2008 22:56

notebook ? komputer ? na aky disk nahravas ?

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Příspěvek od komasix » 04 úno 2008 22:57

notebook. disk klasik SATA
44,1 i při 96kHz

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Příspěvek od komasix » 04 úno 2008 22:58

vst performance neukáže v tu chvíli ani nárust CPU ani DISK

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 úno 2008 22:58

hmm .. mohol by to byt aj problem disku .. nemas doma USB krabicu a do nej 3.5" disk ? ci to bude robit aj na nom ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 úno 2008 22:59

KOMASIX píše:vst performance neukáže v tu chvíli ani nárust CPU ani DISK
Nemas spusteny antivir alebo nejaky iny resident ? kolko RAM mas ?

Phonic mi nehovori nic .. ale ani dobry pocit z toho nemam ..

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Příspěvek od komasix » 04 úno 2008 23:00

no to nemám. Plánoval sem firewire krabici na mojí starou 120SATA.
Přes usb by ale přístup na disk měl bejt přeci pomalesší než přímo přes řadič SATA ne?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 úno 2008 23:01

komasix : ale 2.5" disky su pomale .. oproti 3.5"

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Příspěvek od komasix » 04 úno 2008 23:02

vše mam vyplé, ale jednoznačně je to závislé na délce nahrávání. Vždycky je to max 2 minuty a konec.

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Příspěvek od komasix » 04 úno 2008 23:04

SEAGATE 2,5" Momentus 5400.3 120GB, SATA NCQ, 8MB cache, 5400ot, PMR, ST9120822AS
Inovativní pevný disk formátu 2,5" pro moderní notebooky se Serial ATA rozhraním. Ke zvýšení výkonu využívá technologii kolmého zápisu. Tato technologie umožňuje zápis dat kolmo na plotnu disku, datový záznam je tak hustší a kapacita několikanásobně vyšší oproti běžnému podélnému zápisu. Vyrovnávací paměť 8 MB zaručuje špičkovou odezvu i při úlohách zpracování videa, zvuku nebo grafiky. O tichý a spolehlivý provoz se starají motory s fluidními ložisky, disk má tak vyšší životnost než klasické provedení.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 úno 2008 23:11

komasix : ano .. je vyrazne pomalsi ako 3.5" 7200 rpm ..

mozno daky problem v komputri alebo vyladeni windowsu .. tazko povedat .. je milion veci ktore to mozu sposobovat .. chcelo by to hlbsie skumanie ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 04 úno 2008 23:11

Tak me napada, neprovadi ten disk treba teplotni kalibraci? (to maji mazli...teda Seagaty rady). Stahni na to ten tool od Seagatu a mrkni se, jestli je to vypnuty. Taky se podivej, jestli mas ve woknech nastavenej processor scheduling na background services. I kdyz oboji by nemelo zpusobit tebou popisovane chovani... Ale clovek nikdy nevi. No a samozrejme nic nedas (a asi ani nic neziskas) za dotaz na Steinberg supportu.

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 05 úno 2008 10:24

Taky jsem jednou potreboval nahravat na notebook .. Bohuzel mu nestacil dech a reagoval podobne.

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Příspěvek od komasix » 06 úno 2008 19:06

Takže počítač se sesypal uplně takže ted neni co řešit. V pondělí koupim krabici na satu vyzkoušim.
Všem děkuji

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Příspěvek od komasix » 11 úno 2008 21:06

...děkuji moc. Problém zdá se býti vyřešeným. Zakoupil jsem uplně nejobyčejnější krabici na SATA disk přes USB2 (470,-) Dal do něj svůj starej 120gb (2000,-) disk a zapojil a nahrával a měl radost. (k nezaplacení,-)
Všem doporučuju (mít radost)
... nic méně můj problém s intel grafikou přetrvává takže momentálně jedu na surovce na ovladače windows a doufám že problém neni hardwarovej.
Filmy nepouštim takže zatim neřešim.

Odpovědět