Zatizeni CPU pri 48KHz nebo 96KHz

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 28 pro 2006 18:22

lukemarty píše: No to je docela mazec :) Je zajimavy, ze zase vestina lidi z branze mi rikalo, ze 96KHz pro nahravani akustickejcn nastroju je bezpochyby nutny.
"VONI" toho nakecaj... ;)

lukemarty
Příspěvky: 107
Registrován: 05 úno 2003 14:41

Příspěvek od lukemarty » 28 pro 2006 18:23

nunu píše:Obavam se ze v teto kategorii jako je edirol a jine karty je 96kHz mrhani vypocetnim vykonem.A dalsi otazkou je,jak se udela downsampling potom na cd,to muze byt jeste horsi nez to jet cele v 44,1 .
Tim se mozna lehce dotknu otazky "Je Edirol FA-101 slusna karta ci ne ?". Ja to kupoval s tim, ze je to dobry, alespon mne o tom spousta lidi presvedcovalo, ale ted si nejsem jistej...

lukemarty
Příspěvky: 107
Registrován: 05 úno 2003 14:41

Příspěvek od lukemarty » 28 pro 2006 18:26

Kermitak píše:
lukemarty píše: No to je docela mazec :) Je zajimavy, ze zase vestina lidi z branze mi rikalo, ze 96KHz pro nahravani akustickejcn nastroju je bezpochyby nutny.
"VONI" toho nakecaj... ;)
Brekeke :))

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion » 28 pro 2006 18:31

....no jestlis rozdíl neslyšel, tak to vůbec neřeš!!!! Co máš za bedny? Protože i na Revealech jsem rozdíl slyšel hodně znatelný - ale stejně na to kašlu a jedu 44.1 - kvůli výkonu...

lukemarty
Příspěvky: 107
Registrován: 05 úno 2003 14:41

Příspěvek od lukemarty » 28 pro 2006 18:38

Magion píše:....no jestlis rozdíl neslyšel, tak to vůbec neřeš!!!! Co máš za bedny? Protože i na Revealech jsem rozdíl slyšel hodně znatelný - ale stejně na to kašlu a jedu 44.1 - kvůli výkonu...
KRK RP5

lukemarty
Příspěvky: 107
Registrován: 05 úno 2003 14:41

Příspěvek od lukemarty » 28 pro 2006 18:48

dendy píše:http://speedtest.dendy.sk .. kukni si vysledky, uz par ludi prispelo, kompletne testy pri roznych samplerate/bitrate... pripadne si stiahni ten test projekt a otestuj a uvidis porovnnia... dvojnasobok to ale v praxi ale rozhpdne nie je ...
Dikes. Urcite budu hlasovat. Neco dodelam v praci a valim dom renderovat :twisted:

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 28 pro 2006 18:51

lukemarty píše:
nunu píše:Obavam se ze v teto kategorii jako je edirol a jine karty je 96kHz mrhani vypocetnim vykonem.A dalsi otazkou je,jak se udela downsampling potom na cd,to muze byt jeste horsi nez to jet cele v 44,1 .
Tim se mozna lehce dotknu otazky "Je Edirol FA-101 slusna karta ci ne ?". Ja to kupoval s tim, ze je to dobry, alespon mne o tom spousta lidi presvedcovalo, ale ted si nejsem jistej...
Bud klidnej, je to dobra karta v entry level kategorii (a to tady ma vetsina lidi). Nesmis se nechat tak snadno znervoznit ;)

BTW s tou sample rate - hodne zalezi na cem a co nahravas, doporucuju clanek Dana Lavryho na tohle tema, najdes ho na jeho webu (mj. v nem zminuje, ze nehodla podporovat marketingovej hype kolem 192kHz :)

lukemarty
Příspěvky: 107
Registrován: 05 úno 2003 14:41

Příspěvek od lukemarty » 28 pro 2006 19:04

Kermitak píše:
lukemarty píše:
nunu píše:Obavam se ze v teto kategorii jako je edirol a jine karty je 96kHz mrhani vypocetnim vykonem.A dalsi otazkou je,jak se udela downsampling potom na cd,to muze byt jeste horsi nez to jet cele v 44,1 .
Tim se mozna lehce dotknu otazky "Je Edirol FA-101 slusna karta ci ne ?". Ja to kupoval s tim, ze je to dobry, alespon mne o tom spousta lidi presvedcovalo, ale ted si nejsem jistej...
Bud klidnej, je to dobra karta v entry level kategorii (a to tady ma vetsina lidi). Nesmis se nechat tak snadno znervoznit ;)

BTW s tou sample rate - hodne zalezi na cem a co nahravas, doporucuju clanek Dana Lavryho na tohle tema, najdes ho na jeho webu (mj. v nem zminuje, ze nehodla podporovat marketingovej hype kolem 192kHz :)
Tak to jsme klidni :)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 28 pro 2006 19:17

Je to ta nejspodnejsi hranice, za levnejsi peniz toho uz moc neni.Cimz nechci rict ze je to nanic,ale k dokonalosti aby scovek citil rozdil mezi 48 a 96 to stacit nebude.Nevysvetluj si to nijak spatne,sam budu kupovat kartu asi na podobne urovni,cili to hooodne levne co je.Da se s tim udelat dle meho nazoru slusna vec,ale profi studio to mit nebude.Ale vylozene bych si s tim starosti nedelal,jen bych se prestal trapit tim,ze neslysim rozdil mezi 48 a 96...Z trosku jineho soudku,byly doby kdy jsem zkousel taky rozdily mezi 48 a 96...Priznam se,ze jsem se tim zabyval dost dlouho,ale bylo to uz davneji a nerad bych mystifikoval.Uz si nepamatuju jak to dopadlo,ale v podvedomi mi neco rika ze byl slysitelny rozdil,ale nedalo se urcit co je 48 a co 96. Samply byly stazene z nejakeho webu kde byly nasnimany jednim mikrofonem,pres stejny preamp a nahrany do dvou zarizeni soucasne,takze byly zachovany nejake podminky aby se to dalo nejak vyzkouset.Byly tam nahrany akusticke veci samozrejme.

Zaver,az budes tocit veci ktere budou komercne uspesne,nemyslim tim ze se budou hrat ve dne v noci,ale az ti to neco vydela a zaplati ostatni naklady,tak bude vhodna doba zaobirat se retezcem na 96 nebo vys.Jinak ani nahodou...

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 28 pro 2006 19:19

Kermitak,musel jsi to napsat driv,co -)))))))))))))

lukemarty
Příspěvky: 107
Registrován: 05 úno 2003 14:41

Příspěvek od lukemarty » 28 pro 2006 20:19

nunu píše:Je to ta nejspodnejsi hranice, za levnejsi peniz toho uz moc neni.Cimz nechci rict ze je to nanic,ale k dokonalosti aby scovek citil rozdil mezi 48 a 96 to stacit nebude.Nevysvetluj si to nijak spatne,sam budu kupovat kartu asi na podobne urovni,cili to hooodne levne co je.Da se s tim udelat dle meho nazoru slusna vec,ale profi studio to mit nebude.Ale vylozene bych si s tim starosti nedelal,jen bych se prestal trapit tim,ze neslysim rozdil mezi 48 a 96...Z trosku jineho soudku,byly doby kdy jsem zkousel taky rozdily mezi 48 a 96...Priznam se,ze jsem se tim zabyval dost dlouho,ale bylo to uz davneji a nerad bych mystifikoval.Uz si nepamatuju jak to dopadlo,ale v podvedomi mi neco rika ze byl slysitelny rozdil,ale nedalo se urcit co je 48 a co 96. Samply byly stazene z nejakeho webu kde byly nasnimany jednim mikrofonem,pres stejny preamp a nahrany do dvou zarizeni soucasne,takze byly zachovany nejake podminky aby se to dalo nejak vyzkouset.Byly tam nahrany akusticke veci samozrejme.

Zaver,az budes tocit veci ktere budou komercne uspesne,nemyslim tim ze se budou hrat ve dne v noci,ale az ti to neco vydela a zaplati ostatni naklady,tak bude vhodna doba zaobirat se retezcem na 96 nebo vys.Jinak ani nahodou...
OK. Diky za nazory

lukemarty
Příspěvky: 107
Registrován: 05 úno 2003 14:41

Příspěvek od lukemarty » 28 pro 2006 20:56

lukemarty píše:
nunu píše:Je to ta nejspodnejsi hranice, za levnejsi peniz toho uz moc neni.Cimz nechci rict ze je to nanic,ale k dokonalosti aby scovek citil rozdil mezi 48 a 96 to stacit nebude.Nevysvetluj si to nijak spatne,sam budu kupovat kartu asi na podobne urovni,cili to hooodne levne co je.Da se s tim udelat dle meho nazoru slusna vec,ale profi studio to mit nebude.Ale vylozene bych si s tim starosti nedelal,jen bych se prestal trapit tim,ze neslysim rozdil mezi 48 a 96...Z trosku jineho soudku,byly doby kdy jsem zkousel taky rozdily mezi 48 a 96...Priznam se,ze jsem se tim zabyval dost dlouho,ale bylo to uz davneji a nerad bych mystifikoval.Uz si nepamatuju jak to dopadlo,ale v podvedomi mi neco rika ze byl slysitelny rozdil,ale nedalo se urcit co je 48 a co 96. Samply byly stazene z nejakeho webu kde byly nasnimany jednim mikrofonem,pres stejny preamp a nahrany do dvou zarizeni soucasne,takze byly zachovany nejake podminky aby se to dalo nejak vyzkouset.Byly tam nahrany akusticke veci samozrejme.

Zaver,az budes tocit veci ktere budou komercne uspesne,nemyslim tim ze se budou hrat ve dne v noci,ale az ti to neco vydela a zaplati ostatni naklady,tak bude vhodna doba zaobirat se retezcem na 96 nebo vys.Jinak ani nahodou...
OK. Diky za nazory

Jeste abych trochu zamichal kartami. Mam na te Edirol FA-101 problem s Phanthom napajenim mikraku. Viz. http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=5117

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 28 pro 2006 23:47

dendy : pri renderingu mozes byt limitovany rychlostou HD a podobne .. I ked v tvojom teste sa z disku nic necita , cize tam by sa to nemuselo prejavit ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12761
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 29 pro 2006 15:27

Dno píše:dendy : pri renderingu mozes byt limitovany rychlostou HD a podobne .. I ked v tvojom teste sa z disku nic necita , cize tam by sa to nemuselo prejavit ..
ano tak sa to urcite neprejavuje, ziadne wavka z disku, ziadny multitrack, cisto genering/efektovanie...

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 29 pro 2006 15:48

dendy : no tak .. pri renderingu sa vysledok zapisuje na disk .. ale to by snad ten disk mal stihat ... i ked ak je CPU malo vytazene , tak stiha ratat rychlo a uz ho disk moze spomalovat .. hlavne 2.5" na notebookoch ..

Odpovědět