"VONI" toho nakecaj... ;)lukemarty píše: No to je docela mazec :) Je zajimavy, ze zase vestina lidi z branze mi rikalo, ze 96KHz pro nahravani akustickejcn nastroju je bezpochyby nutny.
Zatizeni CPU pri 48KHz nebo 96KHz
Tim se mozna lehce dotknu otazky "Je Edirol FA-101 slusna karta ci ne ?". Ja to kupoval s tim, ze je to dobry, alespon mne o tom spousta lidi presvedcovalo, ale ted si nejsem jistej...nunu píše:Obavam se ze v teto kategorii jako je edirol a jine karty je 96kHz mrhani vypocetnim vykonem.A dalsi otazkou je,jak se udela downsampling potom na cd,to muze byt jeste horsi nez to jet cele v 44,1 .
Dikes. Urcite budu hlasovat. Neco dodelam v praci a valim dom renderovatdendy píše:http://speedtest.dendy.sk .. kukni si vysledky, uz par ludi prispelo, kompletne testy pri roznych samplerate/bitrate... pripadne si stiahni ten test projekt a otestuj a uvidis porovnnia... dvojnasobok to ale v praxi ale rozhpdne nie je ...

Bud klidnej, je to dobra karta v entry level kategorii (a to tady ma vetsina lidi). Nesmis se nechat tak snadno znervoznit ;)lukemarty píše:Tim se mozna lehce dotknu otazky "Je Edirol FA-101 slusna karta ci ne ?". Ja to kupoval s tim, ze je to dobry, alespon mne o tom spousta lidi presvedcovalo, ale ted si nejsem jistej...nunu píše:Obavam se ze v teto kategorii jako je edirol a jine karty je 96kHz mrhani vypocetnim vykonem.A dalsi otazkou je,jak se udela downsampling potom na cd,to muze byt jeste horsi nez to jet cele v 44,1 .
BTW s tou sample rate - hodne zalezi na cem a co nahravas, doporucuju clanek Dana Lavryho na tohle tema, najdes ho na jeho webu (mj. v nem zminuje, ze nehodla podporovat marketingovej hype kolem 192kHz :)
Tak to jsme klidniKermitak píše:Bud klidnej, je to dobra karta v entry level kategorii (a to tady ma vetsina lidi). Nesmis se nechat tak snadno znervoznitlukemarty píše:Tim se mozna lehce dotknu otazky "Je Edirol FA-101 slusna karta ci ne ?". Ja to kupoval s tim, ze je to dobry, alespon mne o tom spousta lidi presvedcovalo, ale ted si nejsem jistej...nunu píše:Obavam se ze v teto kategorii jako je edirol a jine karty je 96kHz mrhani vypocetnim vykonem.A dalsi otazkou je,jak se udela downsampling potom na cd,to muze byt jeste horsi nez to jet cele v 44,1 .
BTW s tou sample rate - hodne zalezi na cem a co nahravas, doporucuju clanek Dana Lavryho na tohle tema, najdes ho na jeho webu (mj. v nem zminuje, ze nehodla podporovat marketingovej hype kolem 192kHz

Je to ta nejspodnejsi hranice, za levnejsi peniz toho uz moc neni.Cimz nechci rict ze je to nanic,ale k dokonalosti aby scovek citil rozdil mezi 48 a 96 to stacit nebude.Nevysvetluj si to nijak spatne,sam budu kupovat kartu asi na podobne urovni,cili to hooodne levne co je.Da se s tim udelat dle meho nazoru slusna vec,ale profi studio to mit nebude.Ale vylozene bych si s tim starosti nedelal,jen bych se prestal trapit tim,ze neslysim rozdil mezi 48 a 96...Z trosku jineho soudku,byly doby kdy jsem zkousel taky rozdily mezi 48 a 96...Priznam se,ze jsem se tim zabyval dost dlouho,ale bylo to uz davneji a nerad bych mystifikoval.Uz si nepamatuju jak to dopadlo,ale v podvedomi mi neco rika ze byl slysitelny rozdil,ale nedalo se urcit co je 48 a co 96. Samply byly stazene z nejakeho webu kde byly nasnimany jednim mikrofonem,pres stejny preamp a nahrany do dvou zarizeni soucasne,takze byly zachovany nejake podminky aby se to dalo nejak vyzkouset.Byly tam nahrany akusticke veci samozrejme.
Zaver,az budes tocit veci ktere budou komercne uspesne,nemyslim tim ze se budou hrat ve dne v noci,ale az ti to neco vydela a zaplati ostatni naklady,tak bude vhodna doba zaobirat se retezcem na 96 nebo vys.Jinak ani nahodou...
Zaver,az budes tocit veci ktere budou komercne uspesne,nemyslim tim ze se budou hrat ve dne v noci,ale az ti to neco vydela a zaplati ostatni naklady,tak bude vhodna doba zaobirat se retezcem na 96 nebo vys.Jinak ani nahodou...
OK. Diky za nazorynunu píše:Je to ta nejspodnejsi hranice, za levnejsi peniz toho uz moc neni.Cimz nechci rict ze je to nanic,ale k dokonalosti aby scovek citil rozdil mezi 48 a 96 to stacit nebude.Nevysvetluj si to nijak spatne,sam budu kupovat kartu asi na podobne urovni,cili to hooodne levne co je.Da se s tim udelat dle meho nazoru slusna vec,ale profi studio to mit nebude.Ale vylozene bych si s tim starosti nedelal,jen bych se prestal trapit tim,ze neslysim rozdil mezi 48 a 96...Z trosku jineho soudku,byly doby kdy jsem zkousel taky rozdily mezi 48 a 96...Priznam se,ze jsem se tim zabyval dost dlouho,ale bylo to uz davneji a nerad bych mystifikoval.Uz si nepamatuju jak to dopadlo,ale v podvedomi mi neco rika ze byl slysitelny rozdil,ale nedalo se urcit co je 48 a co 96. Samply byly stazene z nejakeho webu kde byly nasnimany jednim mikrofonem,pres stejny preamp a nahrany do dvou zarizeni soucasne,takze byly zachovany nejake podminky aby se to dalo nejak vyzkouset.Byly tam nahrany akusticke veci samozrejme.
lukemarty píše:OK. Diky za nazorynunu píše:Je to ta nejspodnejsi hranice, za levnejsi peniz toho uz moc neni.Cimz nechci rict ze je to nanic,ale k dokonalosti aby scovek citil rozdil mezi 48 a 96 to stacit nebude.Nevysvetluj si to nijak spatne,sam budu kupovat kartu asi na podobne urovni,cili to hooodne levne co je.Da se s tim udelat dle meho nazoru slusna vec,ale profi studio to mit nebude.Ale vylozene bych si s tim starosti nedelal,jen bych se prestal trapit tim,ze neslysim rozdil mezi 48 a 96...Z trosku jineho soudku,byly doby kdy jsem zkousel taky rozdily mezi 48 a 96...Priznam se,ze jsem se tim zabyval dost dlouho,ale bylo to uz davneji a nerad bych mystifikoval.Uz si nepamatuju jak to dopadlo,ale v podvedomi mi neco rika ze byl slysitelny rozdil,ale nedalo se urcit co je 48 a co 96. Samply byly stazene z nejakeho webu kde byly nasnimany jednim mikrofonem,pres stejny preamp a nahrany do dvou zarizeni soucasne,takze byly zachovany nejake podminky aby se to dalo nejak vyzkouset.Byly tam nahrany akusticke veci samozrejme.
Jeste abych trochu zamichal kartami. Mam na te Edirol FA-101 problem s Phanthom napajenim mikraku. Viz. http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=5117