No je v tom rozhodně pořádná dávka subjektivity ("..sterilnost, umělina a nedospělost..") Možná moje neschopnost dělat podobné soudy projektům, které mi neprošly rukama - nevím. Muselo by mi na těch věcech vadit asi něco jiného, než co vám, abych měl pocit, že "bych to udělal jinak".....já nemůžu dělat velké soudy jsa v práci a pecky v uších nicméně mi tam na ten první poslech prostě nic nevadilo (v tomhle setupu).
Díky moc za názory! Bohužel takové věci o kterých píšete moc neovlivníme, nemáme vůbec zkušenosti v tomto směru.
A jinak plánovali jsme mastering ve Velvetu, ale zvukař nám řekl, že už nám to rovnou zmasteroval, tak jsme to nechali být, příště bychom to ale chtěli dělat už tam.
Mno - když si to pozorně přečteš, tak to na výsledku prakticky nic nezmění. Veškeré případné problémy jsou na úrovni mixu - tam ti Velvet nijak nepomůže. Když už, tak bych vyměnil zvukaře, co to míchal
Suhlasim uplne s tym co napisal jackies. Ba dokonca nevidim dovod preco by ste nemohli niekedy plnit stadiony. Ked robite to co vas bavi a je v tom srdce, co je vas pripad. Mna to bavi pocuvat a prisiel by som aj na koncert normalne si to dam aj do zalozky. A co sa tyka kvality zvuku, tak ako povedali chalani predomnou, chcelo by to nieco kvalitnejsie, najma tie vysky rezu do usi. drzte sa.
Problém je mix, chce to modernější pohled, tohle kopíruje československý popík-rock (nic moc) i s chlupama. Jakoby se bůhvíproč vycházelo z osmdesátek. Tak by to snad přijali příznivci zábav, ale tam už je dávno vymalováno. Ti mají své neměnné vzory. A ti ostatní budou očekávat současný sound, ikdyž si myslím, že ten styl má svá nejlepší léta už za sebou. Se zpěvem ani s nástroji nemám problém, jen tomu dát náležitě syté barvy.
Muzu se spokojit s tim, ze umim jen ohrat parky a namlouvat si, ze mi stejne chutnaj - jenze ohrejvanim parku nikoho neohromis......
a nebo je druha moznost na sobe maknout..(i za "cenu" toho, ze proste jednoho dne prestanu parky proste zrat) a budu umet varit mnohem lepsi jidla o kterych jsem driv nemel ani paru..ale stoji to nejaky usili a plno jidel zkazis nez se je naucis..
Zapomínáš na možnost že není nutné někoho ohromovat, honit se za nějakým imaginárním cílem,
ale raději jednoduše hrát, mít z toho radost, bavit se muzikou s kámošema, žádný stres a mít v kozách co si nějaký pojebaný trh žádá.
O tom to neni, to co umis dokazujes predevsim sam sobe a pokud se naucis nejakou novou dovednost, tak te to tesi..To je asi hlavni duvod proc to delas.
Tezko budes celej zivot vydrenej z toho ze umis zahrat na fletnu skakal pes, ale v 8 letech z toho budes vodvazanej.. Pokud i v 50-ti je tu neco blbe... Mel by fungovat prirozeny vyvoj, sebereflexe a vedomi, co dokazou ostatni a ze se muzes od nich lecos naucit..a ze jde udelat lecos lip, kdyz na sobe clovek zapracuje (v cemkoli)
Pokud se naučím nějakou novou dovednost, tak mě to samozřejmě těší.
Ale ne v případě že se jí musím naučit a předvádět jí protože jí někdo chce a vyžaduje předvádět a že se to DNESKA dělá.
Pokud by se mi ale to vyžadování také vnitřně líbilo, tak žádný problém.
Jinak to už je taková hudební prostituce.
To je ten obrovský rozdíl.
To by mě netěšilo a na to se můžu z vysoka.
Jinak diskutovat s tebou moc na toto téma nejde.
Myslím, že ti chybí zkušenosti s takovým tím "poctivým" muzikanstkým životem.
To můžu jen se starým harcovníkem. Ty priority se ti také časem změní.
Byl jsem také na tom jako ty a přemýšlel taky jako ty.
Šťastný jsem ale nebyl.
Dělám si dnes co mě opravdu baví bez ohledu co na moje dovednosti řekne třeba papež nebo Jouda z Horní.
inak zhodou okolnosti mam parky velmi rad a viem si na nich pochutit. okrem toho normalne varim a aj mam celkom slusny repertoar, co sa tyka jedal, ale parky by som nezatracoval. pretoze ak si 5 ludi povie, ze budeme hrat takto, tak asi nepotrebuju siesteho, co im pove, ako je to nachuja, lebo on pocuva nieco ine...
k veci... mix by si zasluzil dotiahnut, gitary nie su pruser, ale ani nijak uzasne a to ani v kontexte takto ponatom "starsiom" aranzma...
Teda.. Ani jsem si nevšiml, že diskuze ještě stále pokračuje.
Každopádně velmi děkujeme za rady, moc si jich vážíme. Co se týče toho co napsal Jackies vs. Oxyygen, tak třeba já osobně jsem trochu na straně Oxyygena, jsme mladí, tak se budem snažit se nadále zlepšovat a makat.
Příště si už na ten mix budeme dávat větší pozor.