DARKIL - Jsem někdo jiný (ukázky z CD)

Kapely, projekty, alba, hudebníci...
Scorpi.03

DARKIL - Jsem někdo jiný (ukázky z CD)

Příspěvek od Scorpi.03 »

Ahoj,
S kapelou právě vydáváme nové CD Jsem někdo jiný, chtěl bych vás požádat o názory na zvuk, kompozici, nedostatky apod...
Moc rád si je poslechnu, kritiku asi nejvíc :)

CD bylo nahráno a zmasterováno ve studiu Šopa.
Předem díky za názory :)

http://bandzone.cz/darkil

Pierre niko

Re: DARKIL - Jsem někdo jiný (ukázky z CD)

Příspěvek od Pierre niko »

Jestli to mate jako hobby, tak je to vic nez v pohode. Jestli ale mate nejake aspirace na to, oslovit intenzivneji a sirsi publikum, myslim, ze byste benefitovali z toho, kdybyste si vybrali ke spolupraci vhodneho producenta. Zvuk a produkce je totiz podle me prilis konzervativni. Ja ani nevm kolik let nazpet byste nasli stejny zvuk. Nevim jak jinde, ale u me mam problem se zvukem v oblasti sykavek a vyse. Vysky me skoro az boli, ale prikladam to zvuku, ktery leze z mixu in the box. Je to tak krystalicke, az je to na moje bubinky obrazivni... Jinak, ber me s rezervou, ja se pohybuju kompletne mimo pop a rock...

jazzym

Příspěvek od jazzym »

:oops: ne že bych byl nekdo, že si to dovolujem tvrdit , vašu kapelu nepoznam len teraz čo som si trochu vypočul . :roll:
ale darkil by sa mal rozdelit na dve kapely , jedna ktoru urobia gitarista s bubenikom možno aj basak a mali by si hrať ten svoj metal z 90tych rokov, a zbytok pod inym menom by mal hrať pohodovy rock , vokaly na to mate viac ako dobre 8)

chcem tym povedať že mi do toho moc nesedel ten metalovy pristup gitaristu s distortion zvukom , či už na solach alebo rifoch , a už vôbec nie dvojkopove bubny,. štyl spevu je uplne inde v melodickom rocku.
ale ked sa to tak pači nech sa pači :wink:

tony9

Příspěvek od tony9 »

Mně se ty vaše věci líbí.

vasek

Příspěvek od vasek »

Není to špatný, ale bohužel musím konstatovat, že takovou (podobnou) muziku dělají mraky kapel. Jak jen vidět v komentářích na BZ, lidi dost řeší, že to zní zastarale, což mně osobně nevadí, ale je to tak. Ale působí to sympaticky, jelikož tam není takovej přehnanej tah na bránu, kterej nemám u amatérských kapel rád.

komasix

Příspěvek od komasix »

tak já to taky napíšu....
moc se mi líbí jak hraje bubeník i zvuk bicích je hezky přirozenej. To se ale dneska moc nenosí.
Kytary jsou myslim, nehledě na vkus, špatně. Zní jak rovnou z linky, nebo jak to napsat.
Holka (holky) zpívaj dobře ale ten středonosovej zvuk mi přijde nedobrej, hodně to tahá za ucho.
Jinak je to celý o produkci, jednak zvukový, kde se to dá udělat hezky na tvrdo tak jak se to dneska nosí, druhak hudebně, protože prostě je to bigbít.... Ale jak bylo napsáno, nepřehnané ambice se cení.
Hrajete už nákou dobu, tak věřim, že to máte srovnaný.
Názor s rozdělenim kapely na tvrdou kytarovku a holčičí pop mi přijde zcestnej, protože tenhle styl na týhle kombinaci stojí a padá a je jí (pravda) plný rádio.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Potencial tam je, hudebne to neni zly, ale jak uz bylo receno pokulhava mix a produkce.

Stan

Příspěvek od Stan »

Jako hrubý demo to není vůbec špatný. Jak už bylo řečeno chtělo by to vybrousit. Ze zpěvačky mám pocit že to jen odzpívá a ne zazpívá chybí mi tam upřímnost sdělení příběhu jestli se to tak dá nazvat i když má tu a tam světlé chvilky. Jinak Thumb up.

Fillippos

Příspěvek od Fillippos »

Taky se mi to líbí. Amorph to shrnul perfektně do jedné věty..

Scorpi.03

Příspěvek od Scorpi.03 »

Předně děkuji za názory, moc si toho vážím.
Tak nějak abych to shrnul, na žádného producenta jsme zatím nenarazili, předchozí cd složil z většiny producent, ale my se rozhodli to zkusit po našem a dopadlo to oproti předchozímu cd o poznání lépe podle mě.
Kytary z linky opravdu nejsou :) http://oi42.tinypic.com/333g494.jpg, se zvukem kytar jsou kytaristi spokojení, takže tady je to spíš od vkusu.
Ohledně těch ambicí, přehnané je asi nemáme, ale tak byli bychom sami proti sobě, kdybychom nechtěli něčeho dosáhnout ne ? :)
A jinak teda bych se chtěl zeptat, co přesně znamená produkce ?

Ještě jednou díky za to, že jste si udělali čas a napsali i nějakou větu k tomu 8)

A pokud jste někdo z Brna, tak zítra křtíme CD na Melodce, kde zazní všechny písně. 4 písničky z 10 už dokáží udělat obrázek alba, ale i v těch zbylých se vždy dá najít něco pozitivního :)

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

vyhodte kytaristu at vam tam nehraje ten agro zabava vesnickej metal style, vemte nejakyho mladyho hocha odchovanyho kytarama 2003-09 a bude to vyraznej posun k lepsimu.:-) Samozrejme obcasnym modernim syntakem taky nic nezkazite..

Kytarista je jednoznacne nejhorsi, takova Skoda 120..to uz nikoho nebavi (a ani ve svej dobe to zadna nadhera nebyla)

Pro priklad:
Takovejhle styl je celkem nadcasovej a myslim, ze po urcite pruprave by jste ho daly
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

jazzym

Příspěvek od jazzym »

ja by som sa chcel omluvit že som tak nejak navrhol rozpad kapely (edit: jak vidim niesom sam).. a ešte v tejto dobe vydania CD :D .. bol to taký prvy dojem z toho čo som počul .. mam totižto pocit že tá metalovosť vo zvuku je na škodu veci a pokial poznam gitaristov ťažko sa odnaučuju starym navykom. :roll:
ono vam to šlape a fajn je aj to striedanie tvrdosti a makosti v skladbe. len použite zvuky a typy rifov .. su z inej doby.

:wink: no a produkcija .. to jest chlapik čo vam pri nahravani povie napr. vyhod ten boss DS 1 a zapni klasicky marshall overdrive , ty na tych bicich miesto cow bell zahraj trilky na pupiku ride, a pod. :roll: myslím

Stan

Příspěvek od Stan »

Hudební produkce má spostu významů ale ve vašem případě by jste se měli podívat po někom kdo má zkušenosti s aranží a kompozicí vztahující se k vašemu hudebnímu směru který dá vaší hudbě ten správný šmrnc :) a vyždíme z vás (po tvořivé stránce) i nemožné a posune vás vpřed. Není to nic špatného svěřit se do rukou někoho se zkušenostmi a s kritickým pohledem na věc a sami se i hodně naučíte. Není však jednoduché najít toho správného hudebního producenta.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Mhm - asi mi něco uniká, ale co na tom máte špatnýho? Zatím jsem si přečetl jen subjektivní názory, které by mi - z pozice kapely - moc těžkou hlavu rozhodně nedělaly 8) pokud takhle chtějí hrát a - jak zde přímo od zdroje zaznělo - jsou s daným výsledkem spokojeni subjektivně víc než s výsledkem "producentské varianty", tak je všechno jak má být.

Sorry, ale na tohle vždycky asi budu moc konzervativec a nutit kapelu používat výraz nebo zvuky dle aktuální hudebněproducentké módy (a už jsme se tady okolo toho ne zrovna dávno docela dlouho motali ;-) ) mi přijde naprosto zcestná záležitost - minimálně, pokud něco takového nechce sama kapela a akorát neví, jak to udělat.

V tomhle případě bych nad ničím rozhodně nediskutoval..... A jediná varianta (opět jen z mého pohledu), kdy by se o tom diskutovat dalo, by byl případ, kdy kapela hodlá vydělávat těžké prachy na megapódiích a je jí celkem jedno, jak moc půjde hudebně a zvukově proti svému přesvědčení a hudebnímu "chtíči" :-D

Mhm - dokonce mám pocit, že mě nepřesvědčí o mé nepravdě ani argument, že za daných okolností nemůže kapela pomýšlet na cokoli více, než je profil na Bandzone s počtem fanoušků do 500 (řekněme) a čistě jen internetové povědomí, že "tady hraje další noname amatérská kapela...", od které může člověk dostat jakousi demo-placku buď na koncertě pro 50 lidí nebo poštou "za pajcku".

P.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Pavlii: tak jednoduse treba to, ze to zni jako pocitacovej mix slepenej z jednotlivych stop a ve vysledku z toho ma clovek trochu plastove-umelohmotnej pocit, ty stopy se moc nepoji k sobe. Misto aby to znelo konzistentne a jako ziva kapela. Plus celkovej zvuk je lehce krabicovej zejmena diky prilis dominantnim frekvencim okolo 300 az 500hz v kytarach a celkove je to narvany hodne do stredu, zrejme aby to mohlo byt takhle hodne nahlas...

Jinak se mi to tezko specifikuje, ale pro me je tam spousta aspektu, ktere delaji nahravku srozumitelnou, citelnou, cistou a na druhou stranu sterilni, umelou a nedospelou.

Co se tyce produkce, tak pro me by to tady znamenalo resit nektera mista v aranzich a v melodiich a rozhodne pak lepsi vyber zvuku nastroju tak, aby to znelo dospeleji. Vim, ze to je jen naprosto obecny, ale prijde mi to lepsi nez rict tak to kapela asi chtela, tak to je asi vsechno v poradku.

Jinak rozhodne vam nechci kazit radost z cedecka, jako vase demo te neni zadnej prusvih a pro fanousky to bude urcite fungovat, a jak rikam, hudebne mi to prijde docela ok, jen tam citim potencial to posunout nekam dal.

Odpovědět