Nový klip Minor Issues
Re: Nový klip Minor Issues
Já souhlasím s Danem. Nejsem nějakým milcem kytar, ale správně zaranžovaná a hlavně správně zabarvená kytara může k elektronice pasovat tak, jako cokoliv jinýho a o aktuálnosti imho nemá cenu vůbec mluvit. Trendy jsou pro blbečky 

libi se mi ten radiator.
jinak do ladeni se take moc plest nebudu, ale zni mi to ponekud jalove...
myslim, ze by si ta kytara zaslouzila vic pritvrdit, nejaky distorsion by neskodil
a pridavam malou ukazku neceho vzdalene podobneho
jinak do ladeni se take moc plest nebudu, ale zni mi to ponekud jalove...
myslim, ze by si ta kytara zaslouzila vic pritvrdit, nejaky distorsion by neskodil
a pridavam malou ukazku neceho vzdalene podobneho
dano, ok, aby som to upresnil trochu, mozno som to napisal prilis pausalne... samozrejme, ze sa to da aj vkusne, v nejakom ambiente a pod. mal som skor na mysli valit gitarky do vylozene elektronickych beatov (a tym nemyslim imitaciu zivych perkusivnych nastrojov), kde gitara ma byt dominantny nastroj. tato kombinacia mi vkusna nikdy neprisla, ale mozno som este nenarazil na interpreta,ktory by to vedel vkusnedano píše: ↑06 bře 2024 11:37Ivan vobec nesuhlasim. OK, spojenie ze gitara a k nej nejaky elektronicky podklad, dajme tomu. Ale gitara ako sucast elektroniky, spravne zaranzovana a nadizajnovana, to je stale aktualne. Nejako sa dnes neviem vyjadrovat, ale sak snad okolie pochopi
Aby som bol konkretny, staci si vypocut, co robi napriklad David Kollar.

ale rad si rozsirim obzory - dajte mi sem nejake tipy

IvanB: třeba takoví Pitchshifter byli skvělý...
Portishead, Massive Attack, Daft Punk... Mám pokračovat? Ono jde o to, jak kdo vnímá kytaru, že 
Pokud je řeč o té rockové, tak ta se s elektronikou snoubí od pradávna spíš formou vysamplovanejch riffů. Za všechny Eskimos and Egypt - Welcome to the Future, Apollo 440 - Ain't talkin' 'bout Dub, Prodigy - Their Law...

Pokud je řeč o té rockové, tak ta se s elektronikou snoubí od pradávna spíš formou vysamplovanejch riffů. Za všechny Eskimos and Egypt - Welcome to the Future, Apollo 440 - Ain't talkin' 'bout Dub, Prodigy - Their Law...
Test hlasitosti dosiahol bezkonfliktne 0dB predzosilnením , teda plných 140W môjho zosilnovača , dalej to bolo už bolestivé
..teda na výbornú.
Cením to ako štýl a pokus .. v niektorých stavoch to bude určite fungovať..nieje to odrhovačka do rádia pre fifleny že ?.,
Ja sa tiež chcem vydať cestou kombinácie elektronického beatu a nejakých haluzí s gitarami ... klasického big beatu s velkou zostavou bicích som sa presýtil.

Cením to ako štýl a pokus .. v niektorých stavoch to bude určite fungovať..nieje to odrhovačka do rádia pre fifleny že ?.,
Ja sa tiež chcem vydať cestou kombinácie elektronického beatu a nejakých haluzí s gitarami ... klasického big beatu s velkou zostavou bicích som sa presýtil.

Tak díky za názory.
Reakcie boli dosť vlažné, niekedy zas naopak až príliš kritické, ale to sa dalo čakať.
V poho, ideme ďalej..
Reakcie boli dosť vlažné, niekedy zas naopak až príliš kritické, ale to sa dalo čakať.
V poho, ideme ďalej..
Asi nie je pokusu u mna co by vypadlo, kde by nebola gitara, schvalne som si kukol vsetky moje projekty a v kazdom je narvana. Neviem hrat na gitare, viem ich myslim slusne prznit
a nejak usadit do celku.
Kreativita sa pre mna defaultne nema-neda obmedzovat v tom aky nastroj pouzijem,
ALE
nehladiac na styl-obsah-dejova linka-rytmus-groove celeho tracku, ten objektivne zhodnotit neviem, chyba mi v prevedeni, v ktorom ste to podali, zaujimavy sound selection, ktory by bol v kontraste - zvukovo “sadne ako rit na serbel”.
Ked pocuvam svoje pokusy, alebo tracky inych skladatelov [myslim nas amaterov] a zamyslim sa, resp. venujem pozornost zvukom-samplom, ktore by som ihned vymenil, lebo sa mi tam nehodia, tak akosi tusim, ze to neni ono.
V momente ked pocuvam nieco, kde sa nepozastavim nad zvukmi basy, bicich, atmo, atd. a sustredim sa na melodiu, harmoniu, vtedy je to o level vyssi dojem.
Bicie posobia ako vyklikany preset [nejaky groove box], arp tiez, pady… pritom melodia, harmonia a aranz je slusny.
Ancestral Folstep si viem predstavit ako by som “po svojom sprznil” je tam par zaujimavych momentov, kompozicne, gitara hra prilis vela riffov odlisnych a nemam pocit, ze by slo o 1 skladbu.
Kazdy nejak zacina, kazdopadne ja by som sa venoval viac jedinecnejsiemu zvuku nastrojov, lebo na tom to momentalne cele pada.

Kreativita sa pre mna defaultne nema-neda obmedzovat v tom aky nastroj pouzijem,
ALE
nehladiac na styl-obsah-dejova linka-rytmus-groove celeho tracku, ten objektivne zhodnotit neviem, chyba mi v prevedeni, v ktorom ste to podali, zaujimavy sound selection, ktory by bol v kontraste - zvukovo “sadne ako rit na serbel”.
Ked pocuvam svoje pokusy, alebo tracky inych skladatelov [myslim nas amaterov] a zamyslim sa, resp. venujem pozornost zvukom-samplom, ktore by som ihned vymenil, lebo sa mi tam nehodia, tak akosi tusim, ze to neni ono.
V momente ked pocuvam nieco, kde sa nepozastavim nad zvukmi basy, bicich, atmo, atd. a sustredim sa na melodiu, harmoniu, vtedy je to o level vyssi dojem.
Bicie posobia ako vyklikany preset [nejaky groove box], arp tiez, pady… pritom melodia, harmonia a aranz je slusny.
Ancestral Folstep si viem predstavit ako by som “po svojom sprznil” je tam par zaujimavych momentov, kompozicne, gitara hra prilis vela riffov odlisnych a nemam pocit, ze by slo o 1 skladbu.
Kazdy nejak zacina, kazdopadne ja by som sa venoval viac jedinecnejsiemu zvuku nastrojov, lebo na tom to momentalne cele pada.
- Greyhound90
Vždycky mě rozesměje, že někdo označí něco co dělá pojmem "projekt". Pozastavili jste se někdy nad tím výrazem? Poslední opravdu skutečný projekt byli Pink Floyd The Wall v roce 1977. Multimediální projekt se vším všudy. Bára Basiková měla také "projekt" když zpívala kýčově gregoriánský chorál. (Ve skutečnosti jen natočila CD). Spíše bych to nazval "udělali jsme novou skladbu". To by bylo lepší. Nazývat toto projektem je buď neznalost významu tohoto slova, nebo skutečně hodně velká troufalost. Udržet posluchačskou pozornost na osm minut je náročné, nicméně některé momenty jsou až nadprůměrně dobré (5:14 a dále). Výborné bicí i kytara. Pěkná příjemná muzika s dobrými nápady.
Hm, nebo je to neznalost současné odborné terminologie. Hudebními projekty jsou bežně nazývány trvalé i dočasné kooperace hudebníků. Často je projektem nazývána fáze, kdy to uskupení není pevně provázané a nemá ani záměr pevným uskupením být - často jde o nějaké jednorázové vyjádření (singl, deska, koncert, tour, legrace... cokoliv).
- Greyhound90
biscuit: asi už jsem opravdu starej. Když totiž zapnu na počítači DAW a chci natočit novou písničku, objeví se mi "Create new project". Takže i já dělám projekty aniž bych o tom věděl.
Já na tohle slovo jsem taky částečně alergickej. Máš pravdu, že je totálně nadužívané a každej prd je dneska projekt. Částečně je za tím i průsak světové (anglické) mluvy. Nejvíc mě to vždycky drásalo ve spojení s autíčkářema - každej pepan z vesnice, kterej si na svý fabii nechal u souseda v garáži vytáhnout blatníky, aby se mu tam vešly 8" široký disky na podložkách nenechával "upravit blatníky" a "vyměnit žárovky za LEDky", ale stavěl "Projekt Pepanova krutopřísná Fabka" 
Děti ve školách, když jdou nasbírat listí do lesoparku ve skutečnosti participují na projektu "Barvy podzimu". V podstatě ty děti dneska za rok mají na svědomí víc projektů než Fyzikální ústav Akademie věd

Děti ve školách, když jdou nasbírat listí do lesoparku ve skutečnosti participují na projektu "Barvy podzimu". V podstatě ty děti dneska za rok mají na svědomí víc projektů než Fyzikální ústav Akademie věd

Pepanova krutopřísná Fabka.
ja na tom nevidim nic pohorsujiciho nahodou...
mj, super nazev pro projekt.
ja na tom nevidim nic pohorsujiciho nahodou...
mj, super nazev pro projekt.
No ak je prave pouzita terminologia to, comu sa v tejto diskusiii dava najvacsi priestor, tak to potom zmysel fora v sekcii "Hudobni projekty" stoji za prd.
Chalani aspon cosi robia skusaju, pustia to von a cakaju na spatnu vazbu a nezamyslaju sa nad nejakym "spomienkovym optimizmom" co sa kedysi ako volalo a bolo.
Chalani aspon cosi robia skusaju, pustia to von a cakaju na spatnu vazbu a nezamyslaju sa nad nejakym "spomienkovym optimizmom" co sa kedysi ako volalo a bolo.
A hlavne - samotny DAW to tiez uklada ako projekt. Trochu zbytocny offtopic.
BTW, tie priklady, ktore tu boli pouzite (Pink Floyd a pod...) by som oznacil za konceptualne albumy.
Slovo "projekt" nehovori vobec nic o samotnom rozsahu - moze to byt uplne malicky projekt, aj megalomanska sajba.
BTW, tie priklady, ktore tu boli pouzite (Pink Floyd a pod...) by som oznacil za konceptualne albumy.
Slovo "projekt" nehovori vobec nic o samotnom rozsahu - moze to byt uplne malicky projekt, aj megalomanska sajba.