Posloucháme akustickou hudbu
Re: Posloucháme akustickou hudbu
Dávám už podruhé za sebou chrámové varhany a to kvůli autorovy skladby ještě kvůli tomu, že je ve videu pěkně vidět hra varhaníka na pedál.
Autora skladby Ditricha Buxtehudeho vyhledal svého času Johan Sebastian Bach a naučil se od něj starý způsob hry na varhany, který pak rozvinul dá se říct k dokonalosti.
Tím chci říct, že i takový autor jako je Bach měl své učitele a že hudba má svůj vývoj ze kterého my teď žijeme.
A taky pro vás, kdo jste třeba nikdy nebyli u chrámových varhan chci ukázat, jak těžký a krásný tenhle nástroj je a pro zajímavost taky to, že se na něj hraje všemi končetinami, tedy i nohami.
Autora skladby Ditricha Buxtehudeho vyhledal svého času Johan Sebastian Bach a naučil se od něj starý způsob hry na varhany, který pak rozvinul dá se říct k dokonalosti.
Tím chci říct, že i takový autor jako je Bach měl své učitele a že hudba má svůj vývoj ze kterého my teď žijeme.
A taky pro vás, kdo jste třeba nikdy nebyli u chrámových varhan chci ukázat, jak těžký a krásný tenhle nástroj je a pro zajímavost taky to, že se na něj hraje všemi končetinami, tedy i nohami.
Rocková klasika.
Český orchestr dostal Grammy se skladbou amerického skladatele. Nebo možná americký skladatel dostal Grammy se skladbou, kterou natočil s českým orchestrem.
Djanga teda můžu v jakémkoliv množství. Mám na CD jinou verzi. Super, jak to hraje pokaždé úplně, ale úplně jinak 

Nevím jestli to sem dát, ale měl jsem už kolikrát namále tak dneska.
Doporučuji všem proposlouchat a přeposlouchat celý jejich YT kanál The Hindley Street Country Club.
HSCC.
https://www.youtube.com/c/theHindleyStr ... lub/videos
Je to opravdu neskutečné uskupení super muzikantů.
Občas mi přijde že kopie lepší než originál.
V práci, ale i doma, si to pustím do sluchadel a je mi fajn.
Aby bylo jasno.
Prostě si tak hrajou převzaté kousky a hrajou a zpívají je opravdu neskutečně.
Jsou to všechno live nahrávky, takže je radost poslouchat i koukat.
Lidičky, takhle má muzikanství vypadat. Chytnout nástroj za kušnu a dát mu ...
No jo, jsem se rozkecal
Možná že je to ten 5letý rum, možná je to Maybelline a možná nostalgie že jsou to fláky které mám v prstech.
namátkou:
Doporučuji všem proposlouchat a přeposlouchat celý jejich YT kanál The Hindley Street Country Club.
HSCC.
https://www.youtube.com/c/theHindleyStr ... lub/videos
Je to opravdu neskutečné uskupení super muzikantů.
Občas mi přijde že kopie lepší než originál.
V práci, ale i doma, si to pustím do sluchadel a je mi fajn.
Aby bylo jasno.
Prostě si tak hrajou převzaté kousky a hrajou a zpívají je opravdu neskutečně.
Jsou to všechno live nahrávky, takže je radost poslouchat i koukat.
Lidičky, takhle má muzikanství vypadat. Chytnout nástroj za kušnu a dát mu ...
No jo, jsem se rozkecal

namátkou:
muzikant
TFF sa mi moc nepacil .. Ostatne vyborne ..
teda to není moc akustická hudba v tom významu v jakém je to slovní spojení asi obecně chápáno 
jinak teda k tomu tvému nadšení, asi bych ho sdílel na nějaké zábavě nebo svatbě, kdyby tam místo unylého flašinetáře (rozuměj samohrajkáře) byli tihle. ale jinak jsou to jen dobře vyvařený starý ponožky teda. úplně nevím, proč tohle někoho baví sledovat na youtube (když ne z nostalgie nad live zážitkem s nimi)

jinak teda k tomu tvému nadšení, asi bych ho sdílel na nějaké zábavě nebo svatbě, kdyby tam místo unylého flašinetáře (rozuměj samohrajkáře) byli tihle. ale jinak jsou to jen dobře vyvařený starý ponožky teda. úplně nevím, proč tohle někoho baví sledovat na youtube (když ne z nostalgie nad live zážitkem s nimi)

Podle mě výborný cover.
Viola da gamba je předchůdce rodiny dnešních smyčcových nástrojů.